Şehir Içi Yakıt Ortalamaları

2013 d3 1,3 istanbul trafik içinde 8,1 LT yakıtı energyden alıyorum.Mesela şu an bp 4,35 eurodiesel.Energyde 3,85 TL.Bayrampaşa , Gaziosmanpaşa Energyden alan varsa yazsın aracın çekişi hakkında.Bence yakıt firmaları arasında shellinki aracı biraz daha atik yapıyor.Opet , bp , petrol ofisi pek fark göremedim.

@ufukeser
Bakın benim nacizane görüşüm şudur. Akaryakıt konusunda sürekli değişiklik yapmak olumsuz yönden etkiler aracı. Her ne kadar ilk duyulduğunda kulağa mantıksız gelecek olsa da her akaryakıt firmasının yanıcılık yoğunluk akışkanlık don engelleyici katkı maddeleri vardır ve buna aracın enjektörleri alışmaktadır. Yakıt değişimde gözle görülür km ve hissedilebilir performans değişikliğinin başlıca sebebi budur. Muhakkak ki shell yakıtı ile dzpet 😀 yakıt kalitesi aynı değildir ancak dzpet yakıtının enjektorler üzerinde kendine yaptığı yolun yerin yaptığı temizliğin veya yaptığı tıkanıklığın üzerine gelen b firma yakıtı tıkanıklığı açarken de tıkanıklığa sebep olurkende sisteme zarar verecektir. Tüm bu sebeplerden ötürü tek bir firmadan devamlılık arz ederek alışveriş yapmak her zaman daha mantıklıdır diye düşünüyorum

Çelik jant ile normal jant arasında yakıt tüketimi farkı oluyor mu ?

@firukk
Hep oluyor dendi ancak tecrübeli ağızlardan duymak beni de memnun eder

@ahmetkoc

Şöyle bir durum varmış. Normal jant dediğim yani sac jant olan jantların ekstra hafiflik durumu yok. Alüminyum alaşımlı çelik jantların sac janttan daha hafif olanları bile varmış. doblo jantlarının sac jantlarına göre ağırlıklarına bakmak lazım

@firukk
Evet mantıklı. İşin kötü tarafı yakıt konusunda artış yada düşüş olduğunu anlayabilmemiz için minimum 1000 km yol yapmak gerekir.
Aramızda bizi bu konuda bilgilendirecek bir arkadaşımız vardır inşallah 👍

hissedilecek bariz bir fark olmaz.

@MEHMET78
Peki yol tutuşu fren kalkış dönüş çapı vs. gibi farklar olur mu

@ahmetkoc
Selamlar jant çapının büyümesi yol tutuşu artırır çünkü lastik yanağı incelecektir buda lastiğin Yanal direncini artırır ve virajlarda ekstra lastiğin esnemesini azaltır. Fren mesafesi ile ilgili değişik görüşler var genel görüş ise ağır jantlar durdurulması zor olacağından orjinal jant tan ağır olan bir jant takıldığında fren mesafesi uzar diye düşünüyorum kalkış süreniz ağırlıkla ilgili olarak artar burda sadece dönüş çapınız sabit kalır.

Bilgi: son denememde ankarada çok fazla trafiğe girmeden ortalama hız 45 km ort. Tüketim=5.1 lt yapılan km 265 lira mazot ile 1096 km pompa testidir aynı pompada doldurulmuştur resimler mevcuttur. 2 hafta süre içerisinde yapılmıştır 1 haftasında klima sürekli full auto da açıktı araç d3 1.6 multijet...

2003 model 1.9 jtd vip 265000 km'de enjektörler yeni 1 lt yakıt ile 15.5 km gidiyor yani 100 km de 6.5 lt yakıyor şehir içi

Güncelleyeyim

DSC_0078.JPG

Back