Şehir Içi Yakıt Ortalamaları

@ahms
sıkıntı olduğu kesin. yoksa sizin araç bizimkilerden az yakar.

@dr20mouse
1500 den bile ağır. ben kantarda tarttırdım 1,600 kg çıktı.

@sahinsahin
d3-d4 kasalar tonaj ve hacim açısından gerçekten büyük. d1-d2 ler yakıtta daha iyi. ama şartlarına göre normal sayılır.

Merhaba. 2007 d2 kasa 1.3 dizel uzun maxi kasa koltuklu klimalı tamamı şehiriçi kullanım 5.1 litre. İyi mi kötü mü bilmiyorum ama değerim bu. Ha bu arada buca gaziemir trafiğinde bu değerler

Aracımı aldığımdan beri opetten alıyordum fakat son depoyu po dan doldurdum.Nasip olursa bir daha po dan alacağım inşaALLAH.Opetten aldığım po ya göre daha çabuk bitiyor.Ecoforce,fulforce farketmiyor.

@Dobloo46

Ben Shell Fuelsaveyi tavsiye ediyorum

D3 kasa 1.6 motor 7.5 litre

@ahmetkoc
çok iyi.

@ahmetkoc
Nası yakaladın abi bunu klimalı falan

@DobLoPremio
Opet ?

@ahmetkoc
Bence norma klimada bnde 2008 dobloda istanbul trfignde 5.2 yakyrdu

@firukk

Ben şöyle bir test yaptım adana-antalya arası gittim karaman üzerinden, opet 170tl yaktı shell 130tl yaktı, geri kalanı size kalmış.

@DobLoPremio
İlk yakıtı aytemizden aldım yarım depoyla 322 km yaptı. Opetten aldım çeyrek depo ile daha fazla yol yaptı 400 km kadar. Shell ile daha uzun gider demekki

@Ahmet5353

5.2 normalse benim araba 6,8-7,0 ile bildiğin içiyo yakıtı 😀

8.1 altına düşmüyor

Ben moil diye bir yerden alıyorum yakıtı. Su anda 4.04 tl euro dizel. Tüm ölçümleri depoyu doldurarak yaparım. Ama dediğim gibi arabayı hararetli kullanmıyorum ve 140 km hızı nadir geçiyorum. Daha önce Opel miitsubishi subaru kullandım bu yüzden araba çok güvensiz geliyor ve hız yapmıyorum. Çoğu zaman 4.7 ortalama görüyorum ancak nazar değmesin diye 5.1 diyorum

@firukk
Cevap yukarıda 😀

@Ahmet5353
Yani İstanbul trafiği bizimkinden daha beter tabi. Kendi görüşümü söylüyorum bu bir tecrübe değildir senin ve benim yakıt değerlerimiz normal bence. Hatta seninki İstanbul trafigini düşünürsek benimkinden daha iyi. Tebrik ederim 🙂

Arkadaşlar,aslında doblolara hangi istasyon yakıtı daha iyi onu detaylandırıp mutabık kalırsak iyi olur kanısındayım.
Şahsen opet,ve Shell arasında kıyaslama yapmam gerekirse ,Shell daha iyi derim.
Hem km.bazında,hemde aracın kısmi dalgalanma açısındaki tecrübemde kaynaklı söylüyorum.
Örnek Shell -opet.Shell derim..doblo kulanıcısı olarak sizinde tavsiyede bulunacağınız farklı yaklaşımız varsa belirtirseniz yararlı olur kanısındayım.teşekkürler.

Back