Doblo Sabahları ilk marşta çalışıp hemen stop ediyor star stop devre dışı diyor 20 30 marş yapınca kendiliğinden alıyo

Sadicengiz71

Azimli Üye
Doblo
Adı
Sadi
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
Merhabalar arkadaşlar.Sabahları ilk marşta çalışıp hemen stop ediyor star stop devre dışı diyor 20 30 marş yapınca kendiliğinden alıyo.şöyleki öncam fiskiye suyu çalışmıyordu direksiyon altını çıkardım airbaigin ve altında soketleri çıkarıp taktım fiskiye çalıştı ama araba 1 haftadır bu durumda hata veriyor star stop akü aldım hata sildirdim ama bu gün hala aynı 🤕

Hata kodu ne acaba? bir çok şey olabilir.

Cihaza bağlattırdım yakıt kesici veriyo sildirdim sabahları aynı ama çalıştığı zaman bida daha gün içinde istersen 100 defa bas çalışıyo yarım marşta

Hata kodu ne acaba? bir çok şey olabilir.
Cihaza bağlattırdım yakıt kesici veriyo sildirdim sabahları aynı ama çalıştığı zaman bida daha gün içinde istersen 100 defa bas çalışıyo yarım marşta

Sıkıntınız üzerine araştırma yaptım soğuk havalarda start stop sıkıntı veriyormuş bazı arızalar sensör arızaları bile olabilir tetikliyormuş çok mağdur olan olmuş onun için dedim farklı sıkıntılar olabilir sizde yakıt kesici ilk çalıştırmada belki yakıtı göndermiyordur.

Sıkıntınız üzerine araştırma yaptım soğuk havalarda start stop sıkıntı veriyormuş bazı arızalar sensör arızaları bile olabilir tetikliyormuş çok mağdur olan olmuş onun için dedim farklı sıkıntılar olabilir sizde yakıt kesici ilk çalıştırmada belki yakıtı göndermiyordur.
Valla bilmiyorum bıktırdı mazot falan geliyo hortumu çıkarıp baktım. filtreyi değiştirdim.dün mesala airbaigin fişi söküp taktım 2 ci marşta aldı bugün almadı 🤕

Kızdırma bujileri gerekli ısıyı sağlayamazsa start stop kapatıyor. Misfire hatası oluşuyor tahminimce. Bağlanıp kontrol etmedim. Zaten bu durumda silkelemeyi hissediyorsunuz. Soğuk havalarda bir kaç defa kızdırma bujilerini çalıştırıp öyle marşa basmak lazım. Isıyı kompresyonla değil de bujilerle oluşturup öyle çalıştırmanın daha güvenli olduğunu düşünüyorum.

Bazı komponentler çalışmıyorsa düşük ihtimal ama soğukta soketlerde temassızlık da olabilir.

hocam beyinciye baktırırmısın versiyonsal olabilir

SELAMÜN ALEYKÜM ARKADAŞLAR
ARACIM 2016 DOBLO PREMİO PLUS ARACIMIN PARTİKÜL FİLİTRESİNİ BOŞALTTIRDIM YENİ YAZILIM ATTILAR YAZILIMDAN SONRA ARABA START STOP ÖZELLİĞİ ÇALIŞMAZ OLDU. AKÜSÜNÜ DEĞİŞTİRDİM OLMADI ARIZA TESBİT CİHAZINDA BİR ARIZADA GÖRÜNMÜYOR.

Servis çözebilir yazılım programı doğru çalışmıyor olabilir.

Back