Rölantide 1 Saatten Fazla Çalıştırmak

S.R.YILDIRIM

Aktif Üye
Doblo
Adı
Sezai Rahmi YILDIRIM
Kan Grubu
B RH +
Meslek
Emekli Teknik Öğretmen
Aracınız
Doblo
Modeli
Premio Plus
Motor
1.6 Multijet
Araç Yılı
2018
Renk
Beyaz - Hususi Ruhsatlı
Merhabalar;
120BG. çalıştırıp, kalorifer sıcaklığında bir kaç saat uyusak, kısa - uzun vadede bir olumsuzluğu olur mu?
1 saatteki yakıt tüketimi ne olur?

1 litre civarı yakar kalorifer açıkken

Merhabalar;
120BG. çalıştırıp, kalorifer sıcaklığında bir kaç saat uyusak, kısa - uzun vadede bir olumsuzluğu olur mu?
Bir olumsuzluk söz konusu olamaya bilir rolantide ortalama 900 devir çevirir Kaloriferin şarj dinamosuna uygulayacağı kuvvetle 60 dakika için 1.7 litre gibi ortalama bir hesap çıkıyor

Sıkıntı olmaz inşaallah

Devirsiz olduğu için egr dpfde kurum biriktirebilir.

şeyde diycektim unuttum eğer soğukta duracaksanız rölantide motor soğur kalorifer uzun süre açık kalırsa.

Son düzenleme:
Merhabalar;
Onu ben de çok yapardım uzun yol da ama çok büyük zararı varmış onun zaten kaloriferin bir çok kişi de baş ağrısı yapması bu yüzdenmiş. Sağlığa zarar baska bir sey olmaz. Arkadaşında dediği gibi bir de bu mevsimde daha yarım saat olmadan motor soğur zaten soğuk vurmaya başlar 🙂

Motor soğur ve egzos dumanı Allah muhafaza içeri girerse bir şekilde öldürebilir.

Onu ben de çok yapardım uzun yol da ama çok büyük zararı varmış onun zaten kaloriferin bir çok kişi de baş ağrısı yapması bu yüzdenmiş. Sağlığa zarar baska bir sey olmaz. Arkadaşında dediği gibi bir de bu mevsimde daha yarım saat olmadan motor soğur zaten soğuk vurmaya başlar 🙂
LPG li aracımda 2 saat civarı uyumuştum, sıcacıktı.

Camper yapacaktım, az soğukta hemen üşürüm, şeker hastalığından olsa gerek. İlla ki webosta - araç içi 12v. ısıtıcı (headbox) - veya 12v. battaniye den birini kullanacağız demek ki.

LPG li aracımda 2 saat civarı uyumuştum, sıcacıktı.

Camper yapacaktım, az soğukta hemen üşürüm, şeker hastalığından olsa gerek. İlla ki webosta - araç içi 12v. ısıtıcı (headbox) - veya 12v. battaniye den birini kullanacağız demek ki.
Merhabalar bende camper yapacagım .
Siz bagaj için campıngbox ölçüsü aldınız mı. yatak yüksekliği için nasıl bir şey düşünüyorsunuz.
Buradan paylaşalım ikimizde ilk kim yarsa birbirimize yardımcı olmuş oluruz.

Merhabalar bende camper yapacagım .
Siz bagaj için campıngbox ölçüsü aldınız mı. yatak yüksekliği için nasıl bir şey düşünüyorsunuz.
Buradan paylaşalım ikimizde ilk kim yarsa birbirimize yardımcı olmuş oluruz.
YouTube da benim hoşuma giden ve sizede uygun birşey var linkinden bakabilirsiniz
(link)

Sağlam bir marangoz veya kendinize güveniyorsaniz alet ve edevatınız var ise videodan esinlenip yapabilirsiniz
Benimde aklımda var ama çok yüksek rakamlar çıkar diye düşünüyorum sormak lazım
2 sene önce arka koltukları sökmüştüm,ön koltuklarda öne sifirlamistim ve 1 kişilik yatak (hatta a101 den almıştım katlanır) boydan tam oturdu boşluklarıda minderlerele doldurduk amatör bir çalışma ama genede güzel olmuştu

Dosyalar

• img_1_1645266415118.jpg
    img_1_1645266415118.jpg
    58,1 KB · Okunma: 69
YouTube da benim hoşuma giden ve sizede uygun birşey var linkinden bakabilirsiniz
(link)

Sağlam bir marangoz veya kendinize güveniyorsaniz alet ve edevatınız var ise videodan esinlenip yapabilirsiniz
Benimde aklımda var ama çok yüksek rakamlar çıkar diye düşünüyorum sormak lazım
2 sene önce arka koltukları sökmüştüm,ön koltuklarda öne sifirlamistim ve 1 kişilik yatak (hatta a101 den almıştım katlanır) boydan tam oturdu boşluklarıda minderlerele doldurduk amatör bir çalışma ama genede güzel olmuştu

Çok faydalı buldum, teşekkürler.

Doblo 20.yıl

arkadaşa yazarken, başkalarına da yararlı olacağını düşünerek paylaşıyorum. Planlamam: doblo 4 araç için

Henüz net olmamakla birlikte yukarıdaki taslağı uygulayacağım.
170 / 220 * 1,2 cm.lik kavak kontrplak (620 lira) - 1 tane yetmiyor tabi, kalan parçaları mdf, sunta, laminant, parçalarından yapacağım.
2 teleskopik ray 64cm. (157*2 = 314 lira) 2 adet de önceden vardı eski sistem 60cm.
120*190*7,5 cm. 28 dansite gri sünger (450 lira) 😳
aldım, (17 şubat 2022)
Aslında başka bir başlıkta görselleri paylaşmak güzel olur ama, söz vermiş olmayayım.

Bütün zahmet; evdeki kraliçem kamp - gezgin yaşantısını benimseyecek mi, yaşımız - sağlığımız, ... bu tempoya ayak uydurabilecek mi? Bu sorulara cevap aramak için ucuzundan deneyerek karar vermek.
Hoşlanırsak, sanırım doblo takaslı motokaravana geçmek.

Back