Peşpeşe oluşan elektriksel arızalar?

Ssenturk

Yeni Üye
Doblo
Adı
Şükrü
Kan Grubu
A RH -
Meslek
Teknisyen
Aracınız
Doblo
Modeli
Premio Plus
Motor
1.3 Ecojet
Araç Yılı
2015
Renk
Gri
Selam arkadaşlar. Aracım 2015 1.3 ecojet premio plus alalı 2 ay olmadı km 37000 de.
Bu sabah her zaman ki gibi çalıştırıp 2-3 dk bekledikten sonra hareket ettim 100mt gitmeden motoru kontrol ettirin, stop start devre dışı ve kızdırma bujisi arızası verdi. Bunlarla beraber park sensörü ve uzun farlar çalışmıyor, ayrıca klimada çalışmıyor üzerinde hiç bir ışık yok, ekranda ki vites değiştirme ibaresi de gitti son olarak km göstergesi de yanıp sönmeye başladı. Herhangi bi servise götürmeden bilgisi olan bir arkadaş yardımcı olabilir mi? Nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Şimdiden teşekkür ederim.

Geçmiş olsun bilgisayara bağlatmakta fayda var. Serviste bilgisayara bağlatın en garantisi.

aküyü ve elektrik kablolarını kontrol ettirin derim.
bir yerde kabloda kısa devre varsa araca tam elektrik gitmeyince çoğu özellik devre dışı kalıyor normal olarak.

Muhtemelen aküde bir sıkıntı var veya daha kötüsü kabloları kemiren bir hayvan.

Öncelikle geçmiş olsun. Aküyü kontrol ettirmekle başlanabilir. Hatta emanet akü bulabilirseniz onunla bir kaç gün deneyin. Başka bir ihtimal de @doktoryusuf 'un da dediği gibi kemirgen hayvan elektrik tesisatına zarar vermiş olabilir. ( Hangi hatlarda kısadevre olduğu sigorta kutusundan kolayca bulunabilir). Ya da en kötüsü araç sel hasarlı olup da, arızalar sonradan patlak verebilir( Umarım böyle bir durum yoktur). Sel hasarı dışında, gerisi çok da dert değil zaten işinin ehli bir elektrikçi çözecektir illa ki.

Kadranlar biranda düşüp geri yerine geliyor araba yeniden çalışmış gibi ekran gelip gidiyorsa radyoda kapanıp açılıyor yada kapanıyorsa ekran silik silik hareketler yapıyor gaz verince hafif canlanma yapıyorsa akü dendir başka bir akü denemenizi tavsiye ederim

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim arkadaşlar. Yetkili servise götürdüm, aracın garantisi varmış. Sabah bırakacağım ne çıkacak çok merak ediyorum. Çıkınca sizinle de paylaşacağım.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim arkadaşlar. Yetkili servise götürdüm, aracın garantisi varmış. Sabah bırakacağım ne çıkacak çok merak ediyorum. Çıkınca sizinle de paylaşacağım.
Bence de akü olabilir.

Merhaba arkadaşlar. Aracı gün içinde teslim etti servis.
Arıza ise geri vites lambalarının orjinal ampul değilde led olmasından kaynaklı dedi. Fazla akım çektiği için 10Amperlik bir sigorta atmış, buda diğer tüm arızaları tetiklemiş. Sigorta değişince tüm sistem normal haline döndü. Bununla beraber bir adette gündüz farı ampulu arızalıymış ve bunlar garantiye girmediğinden 80 tl halloldu çok şükür.

Geçmiş olsun

Merhaba arkadaşlar. Aracı gün içinde teslim etti servis.
Arıza ise geri vites lambalarının orjinal ampul değilde led olmasından kaynaklı dedi. Fazla akım çektiği için 10Amperlik bir sigorta atmış, buda diğer tüm arızaları tetiklemiş. Sigorta değişince tüm sistem normal haline döndü. Bununla beraber bir adette gündüz farı ampulu arızalıymış ve bunlar garantiye girmediğinden 80 tl halloldu çok şükür.

İlginç bir tespit olmuş.
Aslında led ampuller normal ampullere göre daha tasarrufludur az akım çeker.
Mesela kısa farlarda kullanılan halojen ampuller 55watt akım çekerken, aynı özellikteki led ampul yaklaşık 35watt akım çeker.
Bence sigortanın atmasına başka birşey sebep olmuştur.
Neticede problemin çözülmesine sevindim.

Selam arkadaşlar. Aracım 2015 1.3 ecojet premio plus alalı 2 ay olmadı km 37000 de.
Bu sabah her zaman ki gibi çalıştırıp 2-3 dk bekledikten sonra hareket ettim 100mt gitmeden motoru kontrol ettirin, stop start devre dışı ve kızdırma bujisi arızası verdi. Bunlarla beraber park sensörü ve uzun farlar çalışmıyor, ayrıca klimada çalışmıyor üzerinde hiç bir ışık yok, ekranda ki vites değiştirme ibaresi de gitti son olarak km göstergesi de yanıp sönmeye başladı. Herhangi bi servise götürmeden bilgisi olan bir arkadaş yardımcı olabilir mi? Nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Şimdiden teşekkür ederim.
Aynı olay başıma geldi sol arka stobumda elektrik kaçağı vardı 10 liraya hallettirdim

Aynı olay başıma geldi sol arka stobumda elektrik kaçağı vardı 10 liraya hallettirdim
En iyisi tanıdığın bir elektrikçiye götürmen sigorta atmış motor kısmında bulunan elektrik kaçağını bulduktan sonra sigortanı değiştirir o motoru kontrol ettirin uyarısıda yarım saat kırk dakikaya gidiyor benimde çok moralim bozulmuştu ama sadece 10 liralık bir işmiiş meğersem fakat kaçağı ben kendim bulmuştum elektrikçi ararsa belki biraz pahalıya kaçabilir

En iyisi tanıdığın bir elektrikçiye götürmen sigorta atmış motor kısmında bulunan elektrik kaçağını bulduktan sonra sigortanı değiştirir o motoru kontrol ettirin uyarısıda yarım saat kırk dakikaya gidiyor benimde çok moralim bozulmuştu ama sadece 10 liralık bir işmiiş meğersem fakat kaçağı ben kendim bulmuştum elektrikçi ararsa belki biraz pahalıya kaçabilir
Aracın garantisi olduğundan en iyisi servisin sözüne güvenmek.

Back