Paspas ıslanması

Bazgan07

Azimli Üye
Doblo
Adı
Serkan
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
Motor
1.6 Multijet
Arkadaşlar iyi günler d3 kasa doblo sağ yolcu tarafındaki paspasta ıslaklık oluyordu ama arabanın su aldığı yok çünkü başka yerde ıslaklık yok biraz araştırdım klima borularından fln gelebilir demişler neyse bende sol sürücü paspasıyla yerini değiştirdim sol daki paspas hep kuru kalıyordu ama bu sefer sağ tarafa koyduğum paspas kuruydu hala ama öncrde ıslak olan paspas daha da nemlenmiş acaba paspasu yıkayınca suyu emdi o yüzden mi nemleniyor sormakistedim paspas havuzlu paspas bu arada

Biraz daha bekleyin bakalım.

O şekilde bakmanız bir şey göstermez sağ tarafta konsolun altına bakın ve ya zemindeki halıya ıslak mı araçta su kaçağı varsa az bir şeydir zemindeki halının altındaki 1cm kalınlığındaki keçenin suyu çeker üzerine bastınız mı nem anlaşılır hiç kontrol etmediniz mi paspastan ziyade döşemeleri?Islak paspası ayağınızın altına koymuşsunuz çok su çekince haliyle suyu dışarı verir.Paspasları önce bir kurutun arabayıda açın havalandırın diğer türlü anlayamazsınız.Islaklık devam ederse sağ tarafta döşeme sökülüp bakılması lazım.

Son düzenleme:
Aracınızda antifriz varsa halıda ki ıslaklık şekerliyse kalorifer peteği veya borularında kaçak olabilir.Burada sorun yoksa cam altında ki su gider kanallarını kontrol edin.Motor su seviyesine de bakın eksilme var mı?

Paspasların yerini değiştiriyorum yime aynı paspas ıslanıyor kuru yine kuru kalıyor kaçak olsa değiştirdiğiöde kurı olan da ıslanır herhalde demi

O şekilde bakmanız bir şey göstermez sağ tarafta konsolun altına bakın ve ya zemindeki halıya ıslak mı araçta su kaçağı varsa az bir şeydir zemindeki halının altındaki 1cm kalınlığındaki keçenin suyu çeker üzerine bastınız mı nem anlaşılır hiç kontrol etmediniz mi paspastan ziyade döşemeleri?Islak paspası ayağınızın altına koymuşsunuz çok su çekince haliyle suyu dışarı verir.Paspasları önce bir kurutun arabayıda açın havalandırın diğer türlü anlayamazsınız.Islaklık devam ederse sağ tarafta döşeme sökülüp bakılması lazım.
Zemimdeki halıda ve konsolun altında hiç bi şekilde nem yok kapı dan mı giriyor diye su tuttum baya bi kapıdan da değil benim merak ettiğim paspas içine suyu çeker mi ve sonrasında böyle nemlenir mi

Aracın içini kurutmadan paspaslari kurutmadan birşey anlaşilmaz

Pas pas üzerinde su birikiyordu, haliyle su eksiltiyordu, kalorifer peteği delinmiş, ön göğüsü komple söktüm ,peteği değiştirdim, sorun çözüldü, bu işi kendiniz yapabilirsiniz , bira zaman alıyor ama, sanayide iyi para istiyorlar. Sizin kadarda özenli yapmazlar. Dikkat edeceğiniz en önemli husus yeni peteği takarken sekmanlarini dikkatli takın ,ben isya dayanikli sıvı conta kullandım, aracım 2010 model 1.3 safeline,

Dosyalar

• IMG_20250212_182236.webp
    IMG_20250212_182236.webp
    198,3 KB · Okunma: 68
  • IMG_20250212_182252.webp
    IMG_20250212_182252.webp
    96 KB · Okunma: 73
Pas pas üzerinde su birikiyordu, haliyle su eksiltiyordu, kalorifer peteği delinmiş, ön göğüsü komple söktüm ,peteği değiştirdim, sorun çözüldü, bu işi kendiniz yapabilirsiniz , bira zaman alıyor ama, sanayide iyi para istiyorlar. Sizin kadarda özenli yapmazlar. Dikkat edeceğiniz en önemli husus yeni peteği takarken sekmanlarini dikkatli takın ,ben isya dayanikli sıvı conta kullandım, aracım 2010 model 1.3 safeline,
Torpidoyu sökerek takamadınız mı?Benim önceki marea içinde komple göğüs sökülecek demişti birkaç usta ama işi bilen bir eleketrikçi torpido kısmından değiştirmişti.

Videodaki farklı model, benim 2010 model , sağ ön koltuk altında , torpido sökülerek olabilir, denedim ama çok uğraştırdı, on göğsü söktüm öyle yaptım, ön sağ da olan modellerde torpido sökülerek olabilir , ama bira zor olur

Back