Ortalama Yakıt Tüketimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mico16
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
4.2 litreyi yakaladım...

yeni hedef 3.9 litre/100km

Raptor, aracın, profilindeki 1.2 değil değil mi? bu rakamlar imkansız çünkü 1.2 için..
80 km. ortalama hızda gidişte 6.2 litre ortalama yaktığım yolu dönüşte 5.4 ün altına hiç düşemiyorum da onun için sordum.

4.2 litreyi yakaladım...

yeni hedef 3.9 litre/100km

Raptor, aracın, profilindeki 1.2 değil değil mi? bu rakamlar imkansız çünkü 1.2 için..
80 km. ortalama hızda gidişte 6.2 litre ortalama yaktığım yolu dönüşte 5.4 ün altına hiç düşemiyorum da onun için sordum.

hayır aracım D2 1.3 multijet Premio.gereksiz tartışmalara son vermek için modeli ve yılı en düşük seviyede yazdım.

doblo 340km yola tam 23litre yani 100tllik mazot yaktı tamamı istanbul trafiğinde yapıldı ortalama 6.7 yakmış yol bigisayarıda 6.7 gösteriyordu erçekten ekonomik doblo

valla 25krs uzun yolda,şehir içi 30-32 kuruş...bilmem iyimi ama...tasarruf için azkaldı🙂

serdar abi daha ne ekonomik olsun çok iyi değerler

serdar abi meraklandım bi proje mi geliştirdin?

bugun palioyada mazot aldık oda 620km yola 130tl mazot yaktı köy yolları ve şehir içi kullanım 100km ortalama 4.8 gerçek ekonomi gerçekten palio can😀

evet bi proje var....yakında🙂

Serdar abi bak bende meraklandım şimdi 😀

bizim araç en çok 6.0 lt yi gördü 2 senedır bızde araç 😀 sürekli karısık kullanımda 5.3 lerde gezıyo neden boyle sız nasıl basarıyosunuz 8.0 lt nın ustune cıkmayı bızdemı garıplık var

nadir kullanım ve kullanım koşulları çok fark ediyor zaten tam devrinde ve mesafeli kullanınca 7 litreyi kesinlikle geçmez

evet doğru kullanınca gayet az yakıyor, yol, hava, lastik herşey etkiliyor

Aracımı alalı yaklaşık 2 hafta oldu. Bu süre zarfında iki defa Düzce-İstanbul arası yol yaptım. Şuan 73 bin km de ve 63 binde bakıma girmiş. İki gidişimde de aracta bebek olduğundan ve pek hoşlanmadığımdan maximum 120 km hız yaptım. Ortalama 100 km hız yaptım ve yakıt tüketimim 6.2 lt idi.

Fakat İstanbul ş.içi trafiğinde 7.2-7.4 arası gitti geldi. Bu oranlar bana gayet makul geldi. Bundan daha aşağı düşmesi açıkcası bana biraz zor geliyor. Bence bu sınıfta en ekonomik araç doblo.

Saygılar...

@samco54

D3 kasa ise gayet iyi nede olsa 1500 kg kasa

Arkadaşlar benim D3 ün yakıtını uzun süredir takip ediyorum uzun yolum hiç yok aracımı kış boyunca kısa mesafe kullandım. Lastikler 205-55-16 kışlık lastik yakıtım 7 nin altına hiç düşmedi şu anda da 7.5 sizce normalmi?

@İlhan68aksaray

geniş tabanlı lastik kullanmıssın abi yakıt tüketimi arttıracaktır biraz üstüne kış lastiği ise daha da fazla etkisi olucak bendekilerde kış lastiği ondan biliyorum yol tutusu iyi ama yaktırıyo.

orjinaller yanlış hatırlamıyorsam 195-65-16

@asaglam
Lastik durumunu o yüzden yazdım. Eğer bu lastiklerle ve hava şartlarına göre uygunsa sıkıntı yok ama bu şartlara rağmen yüksek se sıkıntı vardır. Araştırmak istiyorum nedenini

@İlhan68aksaray

kendimden örnek vermek gerekirse abi 7.5 ortalamanın altına şehir içi bende kolay kolay düşemiyorum bende senin gibi araştırıyorum mümkün oldugunca 1. viteste kalmamaya çalısıyorum 3. vitese seri geçmeye çalışıyorum.havaların iyileşmesini bekliyorum lastikleri yazlığa çeviricem o zaman durumu daha net anlıyabilcez bakalım.

@asaglam
Lastikleri ne zaman değiştirmeyi düşünüyorsun. Doblomun muayenesi 4. Ayın ilk haftası kışlıkları ondan sonra değiştirmeyi düşünüyorum ben birde o zaman deneyim yakıtı.

Back