MultiJet motor az yakar, doblo ekonomik araçtır, yakıtı koklar vs vs vs cümlelere çok bel bağlamayın. Evet doblo az yakar. Evet Doblo ekonomik araçtır. Ama doblo rakiplerine göre az yakan bir araçtır. 1,3 MJ olanı şehir içi ve dışı sakin kullanımda az yakar. 4 seri içinde de şehir içi en verimli olanı D2 kasadır. Aksini kimse iddia edemez.
Fethi Abi'ye sorun. Onun Dokker 5,5 litre yakıyor şehir içi. O da 1,5 DCI motor. Motor ile birlikte aracın ağırlığı da önemli. O yüzden 1,3 MJ motor ile en uyumlu araçlar Fiorino, Palio ve Albea'lardır. Yeni nesil olarak da Linea'lar var. Ben trafiğin yoğun olduğu bir şehirde otursaydım alacağım araç dizel Clio, dizel Fiorino veya H kasa dizel astra olurdu.
Basit bir örnek vereyim. Öğretmen arkadaşımın 1 aylık 1,4 motor 122 beygir jetta aracı bir depo ile şehir içi maksimum 450 km. gidiyor şuan için. Motor açılır ve daha devirli kullanırsa ne olur bilemem. Ama şuan durum bu.
Yasin hocam, bende 2004 model Hyundai Accent Admire 1,5 dizel araç vardı. Aracın deposu 45 litre. Ben de senin gibi evden okula ve okuldan da eve gidip geliyordum. Aracın hararet çubuğu oynamıyordu bile. Sonuç şu, bir depo ile full şehir içi 350 km.'yi hiç bir zaman geçemedim. Ama şehir dışı aynı araç 750-800 km. yapıyordu tek depo ile. Servise gittim. Dedikleri şu : Araçta bir sıkıntı olsaydı eğer şehir dışı km. değerin de düşerdi. Araç normal. Siz ısıtmadan kullanıyorsunuz dediler. Bir de o modeller 3 silindir. Yani ben bir sene yakıtı yola döktüm sayılır. Bilmem anlatabildim mi?