Ortalama Yakıt Tüketimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mico16
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Diğer konularda ort. tüketim değerinin lt/100 değil de 100/lt gibi bir değişim yapılması gerektiği gibi bir yazı okumuştum. Böyle bir durum söz konusuysa değeri nasıl değiştirebilirim?

Egzos testinde araç boştayken 4,000 devir civarı araca gaz verirler 5–6 saniye kadar. Bunu aralıklarla 3–4 kez yapabilirler. O zaman dizel araç siyah duman atabilir veya testten kalabilir de. İşgüzarlık araca boşta gazı kökleyen tüvtürk çalışanındadır.

Kısa mesafelerde araç ısınmadan kontak kapatıyorsanız en iyisi o yere araçla hiç gitmemek. Tek çözüm budur.

Peki sanayide bu konuyla ilgili göstermemiz gereken yerler var mı? Filtreler yeni değişti.

@yasinmert
esc menü tuşundan menünün içinden değiştirebilirsiniz

Bugün sürekli anlık tüketimi takip etmeye çalıştım. Genellikle 6-7 arası oynuyordu. TripB'yi 25 km önce sıfırladım. Değer bu sefer 11'e çıktı.

Yasin senin doblo 1.6 mı 1.3 mü

11 litre çok yüksek her iki motor içinde

ortalama hızın kaç bu çok önemli

@doblo vip premio
1.6 Ortalama hızı tam olarak hatırlamayacağım ama 50-60 değil yani. Düşük biraz. Ordu'da radar çok. Bu yüzden 50'yi geçmiyoruz genelde. 20-30 arası diyebilirim.

ben evden işe işden eve 2 km gidiş 2km geliş ortalama hız 11 km ortalama tüketim 1o.8 bazen 11 bile çıkıyor oguzon dedigi gibi yakıt konususnda ortalama hız çok önemli çünkü 1 ve 2 viteslerde mazotu resmen içiyor gecen pazar boluya gittim hız ortalalmam 80 felandı tüketim 6 ltre anlıcanız multijet motor dur kalkta kısa mesafe vede soguk havada çok yakıyor.

Beyler, kısa mesafelerde hararet çubuğu milim oynamadan kontak aç kapa yapacaksanız bu değerlere alışın. Normal değerler. Ben yeni aracım ile sürekli 2 vites gezsem şehir içi 11–12 litre görürüm.

Şehiriçi kasmadan araç sürmek isteyenler ya 1.5 dizel clio ya 1.3 astra H kasa dizel ya fiorino dizel ya da kesik kasa clio 1 alacaklar. Bunun başka çözümü yok.

Velhasıl araçta sorun yok. 1.6 motor 20–30 km. hızda ne yakması gerekiyorsa onu yakıyor. Normal.

MultiJet motor az yakar, doblo ekonomik araçtır, yakıtı koklar vs vs vs cümlelere çok bel bağlamayın. Evet doblo az yakar. Evet Doblo ekonomik araçtır. Ama doblo rakiplerine göre az yakan bir araçtır. 1,3 MJ olanı şehir içi ve dışı sakin kullanımda az yakar. 4 seri içinde de şehir içi en verimli olanı D2 kasadır. Aksini kimse iddia edemez.

Fethi Abi'ye sorun. Onun Dokker 5,5 litre yakıyor şehir içi. O da 1,5 DCI motor. Motor ile birlikte aracın ağırlığı da önemli. O yüzden 1,3 MJ motor ile en uyumlu araçlar Fiorino, Palio ve Albea'lardır. Yeni nesil olarak da Linea'lar var. Ben trafiğin yoğun olduğu bir şehirde otursaydım alacağım araç dizel Clio, dizel Fiorino veya H kasa dizel astra olurdu.

Basit bir örnek vereyim. Öğretmen arkadaşımın 1 aylık 1,4 motor 122 beygir jetta aracı bir depo ile şehir içi maksimum 450 km. gidiyor şuan için. Motor açılır ve daha devirli kullanırsa ne olur bilemem. Ama şuan durum bu.

Yasin hocam, bende 2004 model Hyundai Accent Admire 1,5 dizel araç vardı. Aracın deposu 45 litre. Ben de senin gibi evden okula ve okuldan da eve gidip geliyordum. Aracın hararet çubuğu oynamıyordu bile. Sonuç şu, bir depo ile full şehir içi 350 km.'yi hiç bir zaman geçemedim. Ama şehir dışı aynı araç 750-800 km. yapıyordu tek depo ile. Servise gittim. Dedikleri şu : Araçta bir sıkıntı olsaydı eğer şehir dışı km. değerin de düşerdi. Araç normal. Siz ısıtmadan kullanıyorsunuz dediler. Bir de o modeller 3 silindir. Yani ben bir sene yakıtı yola döktüm sayılır. Bilmem anlatabildim mi?

Dünkü ölçümde yakıt 5.2 te düştü ekrem hocam. S. İçi trafiğinde.

Düşer Fethi Abi, şuan piyasada iki motor bilirim dizelde. Gerisi hikayedir benim içi. Biri Reanult 1,5 DCI motor diğeri de 1,3 MJ motor. %50 - %50 şehir içi ve dışı geziyor olsam ve bütçem de genişse VW motoru olan 1,6 TDI 105 bg motoru da listeye eklerim. Bunlar kendini kanıtlamış motorlardır.

Focus 3 1.6 dizel motoru da kullanan arkadaşlarım çok beğeniyorlar. Titanium modelini alan bir arkadaşım yakıtı kokluyor diyor. Ama tabi o da şehir içi avare avare kullanmıyor. Motor olarak o da çok başarılı.

ortalama hız 10 kmise bu değerler normal bence az bile yakyor

ama yakıt tüketimi kullanım ilede alakalı nasıl kullandığınız çok önemli

az yakan araba palio 1.3 mjet 100 kmde şehir içi 4.5 litre 🙂

Benim derdim az yakan araba değildi zaten. Düştük bu doblo sevdasına, gerisi yalan artık 🙂 Sürekli şehiriçi 7 ortalamasını gördükçe acaba bir sorun mu var dedim. Motorda bir sıkıntı olmadığı sürece isterse 12-13 yaksın mühim değil.

157 tl yakıtla 710 km 2010 d2 safeline 127000 km de

Arkadaşlar benzine bu geceden itibaren 4 krş zam geldi en kısa zamanda mazota da zam gelir bence depoları doldurmak gerekir. Malum taban fiyat uygulaması son buluyor.

arkadşlar arabalarınızın yakıtları gerçekten yüksek benim göeüşüm yakıt 6.1 geçtiği zaman çok yakıyo demektir.bizim araba 2005 d1 1.3 multijet 4.8 yazıyor nekadar doğru bilmem sizin rakamlara göre

Back