Ortalama Yakıt Tüketimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mico16
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben çekişte birşey görmüyomki 🙂 gitmiyoki meret en gıcık oldugum şey anında devir düşüyor rampada

ne yapsam dipgaz mı gitsm hep ? ben mi kullanamıyom acep fazla basmıyorum ondan oluyo galiba bana tecrübeli biri lazım 🙂

rampaya sarmadan 1 vites küçültüp devrinizi yükseltin daha geç bayılır.amcam tüplü brodvayi ile ben sürerken 4. vites ile çıktım.ben hiç çıkamıyorum bayılıyor demişti.onun gibi.

ben anlamıyorum 1.3 motor nasıl gitmez. ya araç full ağırlıkta dolu o yüzden motor doğal olarak zor hızlanır yada araçlarda sorun var. ben 2. viteste yokuş çıkarken bile ani dipgaz yaptığımda araç patinaja düşüyor ve kafadan kayıyor o kadar güçlü tork üretimine sahip yani.

Ama bende sadece motor soğukta rampada kalkış zor oluyor illa el freni istiyor mesela. Onun haricinde gayet memnunum.

ben çekişte birşey görmüyomki 🙂 gitmiyoki meret en gıcık oldugum şey anında devir düşüyor rampada
İsmail mazotu öyle belli belirsiz markalardan alma selenia yağ kullan 5 bin kmde bir hava filtresini temizle yada değiştir farkı görürsün yokuşlarda Accentlerle kafa kafaya gidiyorum Allah'a şükür sorun yok şuan aracımda.....yokuşlarda 1. vites 4000deviri görüyorum direksiyona zor hakim oluyorum

ismail bence sen kullanamıyorsun yada devri ayarlıyamıyorsun özellikle yokuşlarda çok zevkli torkunu yakaldığı an çok güzel depar atıyor bazıları bu araba 1.3 mü diye soruyorlar çoğu 1.6 benzinliyi rampada yer 1.3

10.000 bakımında degiştirmişler hava filtresini fln opar yag koymuşlar vs .. fazla araba kullanmıyoz ztn bi dahakine dip gaz gideyim bakalım ne olck fazla basmıyorum kıyamıyorum 🙂 max 2900 devirde vites degiştiriyorm

ismail herzaman dip gaz gidilmez biraz motoru hisset gereksiz dip gaz yapmana gerek yok

Vallahi yokuşlarda çok araç tokatladım 😀

Pati olayına bende katılıyorum. 2. vitese attıkdan sonra dip gaz yapınca tekerlekler yerden kesilebiliyor ve direksiyon hakimiyeti çok zorluyor.

Ancak şuda var. Geçen gün çevreyolunda rampa çıkarken 5. vitesde tam gaz yaptım 105i geçmedi.

Ancak çok fena rüzgar vardı rüzgara karşı + yokuş ondan dolayı diye pek önemsemedim. (birde arka pencereler hava alıyor) ondanda kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.

Ama şuda var geçen gün aynı çevre yolunda 4. vites 80 ile gidiyordum az bi bastım zaten direk atıldı öne 110 gördüm 5e attım bıraktım 😀

hacılar ayıptır söylemesi bu kardeşiniz ön takıma tornavida değdirmeden 100 bin yapmak üzere!hemde bakımlar serviste yapılıyor!

10.000 bakımında degiştirmişler hava filtresini fln opar yag koymuşlar vs .. fazla araba kullanmıyoz ztn bi dahakine dip gaz gideyim bakalım ne olck fazla basmıyorum kıyamıyorum 🙂 max 2900 devirde vites degiştiriyorm

diple ismail diple...motoru kucakladın mı görecem ben seni!

nie abi max hız 105 yaptm daha 🙂

nie abi max hız 105 yaptm daha 🙂
arabada tek oldummu yolda uygun olunca dip gaz affetmek yokk 🙂

ben anlamıyorum 1.3 motor nasıl gitmez. ya araç full ağırlıkta dolu o yüzden motor doğal olarak zor hızlanır yada araçlarda sorun var. ben 2. viteste yokuş çıkarken bile ani dipgaz yaptığımda araç patinaja düşüyor ve kafadan kayıyor o kadar güçlü tork üretimine sahip yani.

Ama bende sadece motor soğukta rampada kalkış zor oluyor illa el freni istiyor mesela. Onun haricinde gayet memnunum.

aracın nasıl kullanıldığıda etkiliyor. ayn model iki araçtan şirket aracı olan oldukça atik olduğu halde, diğeri oldukça hantal.

bizim doblo son hesaplamama göre 21 litre mazot ile şehir içi 325km yol gitti yani 100kmde 6.4 ortalama yakıt tüketimi var

yol bligi ekranıda ortalama 6.4 gösteriyor şuan 40 bin kmden sonra yakıt tüketimi azaldı bu kasaya göre süper bi değer bence

bizim doblo son hesaplamama göre 21 litre mazot ile şehir içi 325km yol gitti yani 100kmde 6.4 ortalama yakıt tüketimi var

yol bligi ekranıda ortalama 6.4 gösteriyor şuan 40 bin kmden sonra yakıt tüketimi azaldı bu kasaya göre süper bi değer bence

Değerler çok iyi abi.

Ben full depoyla 800km zor yapıyorum.

ama araba 40binden sonra ekonomik oldu d1 dede öyle olmuştu

x3qZX0.jpg

bugün tam 100km şehir içi istanbul trafiğindeki ortalamam arabada 5 kişi var ve sürekli trafikte gezdik giderkende dönerkende köprü trafiğine takıldık bolca ışık geçtik durkalk yaptık tabi arada 60 70km hızada çıktık arabanın 40binkmden sonra yakıtı gerçekten düştü

4.2 litreyi yakaladım...

yeni hedef 3.9 litre/100km

abi ben palioda 3.9 ltyi gördüm uzun yolda

Back