Ortalama Yakıt Tüketimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mico16
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
@Flamingo

Maaşallah 335 bin km.

Yakıt için fullediğinizdeki km ile tekrar fullediğinizdeki km önemli. Tekrar fullerken km yi tam olarak bir kenara yazın yada fotoğrafını çekin, bir sonraki dolumda da aynısını yapın. Aldığınız Litre ile yaptığınız km net olarak ortaya çıkar.

@Flamingo

Birşey değil. Maxi'nin yakıt tüketimini merak ettim 🙂 yakıt aldığınızda haberdar etmeyi unutmayın 👍

Tamam olmuş bilin açıkçası abayağı az yakıyor kendi görüşüm kadarıyla
🙂:mzkdnlmk:👍

trip A ya da B yi de sıfırlayabilirsiniz.uğraşmazsınız.

@ali0635
nasıl yani abi çok mu kötü yoksa orta dereceli kötü mü

@MEHMET78
peki ya trip a ile trip b nin farkedeni ne acaba

@Flamingo
Şimdi birde fiat doblo ilk arabamız olduğu için arada bi bastırdık haliyle (ciddi ciddi bi jetta ile kapıştırdık dişe diş 😀 bastırdık bayağı bi 165-175 arsında gittik baktığımızda jetta geride kaldı izmir bornovada oturanlar bilir nilüfer kavşağından otogara doğru doblo resmen kükrüyodu)

Selam dostlar.ben 2011 1.6 doblo aldım.hayvan gibi yakıyor.şu anda şehiriçi 9-10 litre arasında.ortalama hız 18 km.hic uzun yol yapma fırsatın olmadı.arabayı 3 .vitese bile çok az attım.ama yinede bu kadar yakarmı.mesela 1 vitesten 2 ye atarken gaz verdiğim zaman 25 litreyi gösteriyor.hic dizel kullanmamistim..ilk dizelim..birde egr valfim arızalı yakıta etki ederim.

@Flamingo
fark yok ikisi de olur.

@Şevkiakif
3. vitese atılamayan aracın o kadar yakması normal sayılır.egr de etki eder tabi ki.benim ki de 8 civarı yakıyor şehir içi.uzun yolda 5 e bile düşer kullanıma göre.

DSC_1694.jpg

Dosyalar

• DSC_1697.jpg
    DSC_1697.jpg
    89,8 KB · Okunma: 41
  • DSC_1698.jpg
    DSC_1698.jpg
    77 KB · Okunma: 44
  • DSC_1699.jpg
    DSC_1699.jpg
    69,8 KB · Okunma: 40
  • DSC_1700.jpg
    DSC_1700.jpg
    80,1 KB · Okunma: 43
5.1 yakıt Karabük-Ankara-Karabük 450 km lik toplam.

4,6 lık yakıt Kızılcahamam-Karabük arası çerkeş üzeri güzergah.

Merhaba D4 1.6 Doblo Maxi Yalova'dan İstanbul'a 100 km de ortalama 4,4 lt yaktı

Sa doblocu arkadaşlar 2014 model premio Black d3 kullanıcısıyım 2015 ocak çıkışlı aracım 25 bin km yaptım yaklaşık olarak 4,8 ile 5,3 lt/100 km yakıyor aracım Opet ecoforce yakıt kullanıyorum normalmidir genellikle Elbistan Malatya arasında kullandım aracımı ama İzmir Ankara Konya Bolu Nevşehir gibi ileride ayrıca gezdim

Birde hız yapmam genelde 110 km hızı geçmemeye özen gösteriyorum sadece biraz sert kullanıyorum ani kalkışlar ve duruşlar yapıyorum. Ankara'dan Nevşehir'e seyahat etmiştim 3,8 lt/100 km yakmıştı aracım anladığım kadarı ile kişinin sürüşü önemli ama yoldurumu daha önemli gibi geldi bana bilmem sizlerin fikri nedir

6.5 Şehir İçi

5.0 Şehir Dışı

Anlık tüketimi takip ettiğinde 2.5 devir tutturdun mu 4.5 kadar düşürülebilir 👎 1.6 - 105 D3

@Nctcngz
Ben aracın devrini 2200 üzerine çıkarmıyorum genelden 2500 devir konusunu ilk uzun yola çıktığımda deneyeceğim

Back