Ortalama Yakıt Tüketimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mico16
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Vallahi 6 litrenin altına düşen herkese helal olsun. Ben ayağıma sahip çıkamıyorum.

@oktay_1975
Abi canavara dur demek lazım artık 11.4-14.2 arası yaktırıyordu direk
6.5 -7.3 arasına düştü

Aslında alısinca eski kullanma şeklin garip gelecek.

@oktay_1975
aynen abi ya baktım bu doblonun içimi diye yok olamaz dedim sonra dikkatlice bir daha baktım 😀

istanbul - feribot - aydın - milas
araçta aydına kadar 5 kişi vardı. 1i çocuk 4 yetişkin. toplam kilo bagajla birlikte 380kg. aydın da 1 kişi daha aldık. yükümüz oldu mu 450kg. depo gırtlağa kadar dolu idi. toplamda yapılan yol 710km. bilgisayar 5.0 ortalama gösterdi. yarım deponun biraz altına indi gösterge. yani ortalama 20 kuruş yakmış. klima belki 1 saat açılmıştır. oda 1. kademe. genel hızım 85-100 arası idi. izmirde trafiğe takıldık bi yarım saat. aydın şehir içinde 5 km dolaştık.

milas - kuşadası - körfez - istanbul
araçta 4 kişi vardı. (ilk 120 km yani kuşadasına kadar 5 kişiydik) yolcu ve bagaj toplamda 345 kg yük ile, 140 tl mazot alındı. (litresi ortalama 4.03 den - 3 ayrı istasyondan alındı Po 50tl, shell 50tl, shell 40tl) 775km yol gidildi. milastan çıktık, kuşadasına gittik ve orada 10km turlamışızdır. oradan çıkıp körfezi dönerek istanbula geldik. trafik yoktu. km başına 18 kuruş yaktı. mazotu sınırlı menzil yazarken aldım. eve geldiğimde de sınırlı menzil yazıyordu. ama 100'ü pek nadir geçtim. genel aralık 85-100 arası idi. klima yolun neredeyse yarısında 1.kademede açıktı. akşam 7 de kuşadasından çıktım 9 saatte istanbula geldim. milas - kuşadası da 1.5 saat sürmüştü sanırım. yolda ufak sigara molaları verildi. toplasan 1 saat sürmemiştir o molalar.

BU AKŞAM Bİ SİLİVRİYE ittik ailece köy yollarından dönüştede temden eldik ortalama 5.4 gösteriyor

Dün 1.6 doblo ile 400 km (17 kuruş/km) de çeyrek depo bitmedi bile uzun yolda, 4.4 lt yi gördüm tabi hız sabitleyicinin etkisi büyük.. Şehir içinde ise 7,5-8 lt civarında değişiyor.

90 km yi geçmemek sartiyla uzun yolda 3.7 yakti

Bu gün şehir içi klima açık arabada 3 kişi 218km. 55 lira yakıt aldı

arkadaşlar aranıza yeni katılıyorum öncelikle merhaba..
ben bu sıra 2.el 2011-2012 model arası premio paket doblo almaya niyetlendim. 1.3 motor 90Hp mi yoksa 1.6 105HP mi tavsiye ederseniz? arabaya yük için kullanmıyacam. yakıt ekonomisi benim için önemli genelde şehiriçi kullanıcam 1.3 motor kasayı rahat kaldırıyor mu? 1.6 105 kulağa hoş geliyor ama 1.3den performans açısından pek bi fark olmadığını duydum.. beni biraz bilgilendirirseniz sevinirim.

abi valla benim 1.3 7.7 yakıt ortalama devirsiz kullannırsan düşer zorlamadan kullanıyoruz ama yınede sollama esnasında mecbur yuksek devir yapıcan yanı bende en dusuk bunu gordum 🙁

@burakjpr
1,3 90 hp 200 nm tork
1,6 105 hp 290 nm tork. birde binipte kontrol etmekte fayda var.ikisini de kullanan arkadaşlar performans açısından olan farkı daha iyi anlatırlar. yakıt daha çok kullanımla alakalı bir durum. normal şartlarda biribirinden pek farkı yok d3 ler için.

Çanakkale Biga dan - Hatay İskenderun; depoyu fulledim evimde menzil belirtmeyen hale gelmişti 1200 km 1.6 multijet 105 hp ortalama olarak 100-110 km/sa hızları arasında sürdüm. Ortalama 5.2lt/100 km yaktığımı gösteriyordu ekran.

@burakjpr
Hoş geldiniz. Bende doblo alırken 1.3 alma düşüncesiyle bayiye gittim fakat sonda bir hamleyle 1.6 aldım gerçi 1.3 kullanmadım ama 1.6dan çok memnunum 6. Viteste 1500 devir ile 2000 devir arasında rampayı boğulmadan zorlanmadan çıkabiliyor makine. Yakıt tüketiminde ise uzun yolda çok bir fark yaratacağını düşünmüuorum genelde uzun yolda arabalarımız yüklü oluyor yolcu ve valizlerden dolayı, en azından bende öyle. Fakat şehir içinde ise şehir içinden şehir içine fark var ben çanakkale biga da yaşıyorum, şehir içi diye bişey yokdirek mahalle arası🙂 yol bilgisayarı ortalama hızı 15km/h olarak gösteriyor. Ve 3. Vitesi bile çok nadir kullanıyorum hep 2.vites dur kalk bekle. Bu şekilde bir kullanımda 10-12lt /100km değerinde yakıt harcıyorum. Bu yüzden Biga içerisinde scooter kullanıyorum çoğunlukla. Belki aracım 1.3 olsaydı şehir içinde daha az harcardı diye düşünüyorum ama kullanmadan bilemem. Ama her ne olursa olsun doblo kullanmak gerçekten çok keyifli, size de keyifli sürüşler...

Burak arkadaş. araba almayı düşünüyorsanız satılık 2012 1.6 105 hp primio fuul paket araç tek el kulaniliyor. Arac degisen boya yoktur servis bakimli
Aracımız 42000 km de Renk olarak bordo.

@ayhan 71
(özelden görüşelim.)
herkese fikirleri için teşekkür ederim ama buraya fabrika verilerini yazmayın ben zaten biliyorum o kısımları burdaki asıl mesele kullanıcı yorumu. aracı alırsam istanbul içinde kullanıcam, o nedenle yakıt ve performans önemli.. genel olarak ekonomik kullanırım aracımı ama elimin altında güç olsun isterim tabiki; bundan dolayı 1.6 ya daha yakınım.. benim sorum şu bu 1.6 105HP istanbul trafiğinde sakin kullanımda 8 litreyi bulur mu acaba? yoksa az yaksın diye 1.3 alıp yazılım mı attırmak daha mantıklı?

@deformation
bazı yorumlarda 1.3 ve 1.6 arasında çok performans farkıda yok demişler doğru mu acaba?bende diyorumki her ikisini kullanan güzel bi abimizin yorumunu ihtiyacım var.. uzun yol perfomansı gayet iyiymiş çok güzelbi değer ama şehir içinde canımızı sıkmasın sonra 🙂 bu arada bdüzü birmottan randevu aldım test aracı 1.3müş 15.07.2015de inş testini yapıcam ona göre de tekrar yazarım buraya..

@burakjpr
bugün dayım gelecek onda da d3 1.3 multijet var onunda bilgisayar verilerine bakacağım uzun yolda harcadığı yakıtı ve ortalama yakıt tüketimini görmek için. Ayrıca aracını alıp deneme sürüşü yapacağım, bakalım 1.6 ile gözle görünür ne fark olacak izlenimlerimi paylaşırım.

D3 1.3 multijetim var. İzmirde yaşıyorum. Şehir içi, şehir dışı ortalama kullanıyorum genelde 7.0lt yakıyor. Şehirler arası 6,2lt altına düşüremedim. Şehir içinde de sürekli kullanımda klima açık maksimum 7.3lt gördüm.

Back