Ortalama Yakıt Tüketimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mico16
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
@İlhan68aksaray

valla abi şu anda ön hazırlık yapıyoz pederle marka vs tarih olarak net bişey diyemem ama samsuna gitmeden once değiştirmeyi düşünüyorum hazirandan önce diyelim

🙂🙂 O zaman ben önce deniycem 1 ay sonra inşallah düşer yakıt sevindirici haber veririm. 👍 Kırklareli samsun çok uzak değilmi dikkatli olun yolunuz açık olsun kazasız belasız gider gelirsiniz inşallah

@İlhan68aksaray

lüleburgazdan biraz daha yakın.biraderin mezuniyeti var ondan tüm forumdaşlara kazasız belasız günler...

aslında yakıtın kısa mesafe ıcın az bıle dıye dusunuyorum malum havalar soguk oldugu ıcın motorunuz ısınmadan gıdecegınız yere varmıs oluyorsunuz. dolayısıyla arac fazla yakıyor sıcak motorda yakıt kesınlıkle cok farkedıyor ben aracımı dvırlı kullanıyorun su anda 6.6 ve yaklasık 100 tl lık yakıtla 350 yada 380 km gıdıyor. hava fıltresı ve yakıt fılıtresı problemlı olabılırmı acaba yada bıraz motoru ısıtıp o sekılde deneyın cıkmadan once.. baska bır sıkıntı varsa sonucu paylasırsanız sevınırım.. tekrar gecmıs olsun. ayrıca benım aracımdada 205-55-16 lastık var su anda...

@erhan34

söylemeden edemiycem multijet motorlar diğer motorlara göre biraz geç ısınıyo çok dikaktimi çekti.

@erhan34
Evet haklısınız hararet ibresi yerinden kalkmadan kontak kapatıyorum varacağım yere varmış oluyorum. 50000 Bakımı yeni yapıldı hava filtresi değişti yakıt filtresini değiştirmediler yağ filtresi değişti. Motor soğuk olduğu için devirli kullanmaktan kaçınıyorum dizel olduğu için. Artık bakalım birazdaha havalar ısınsın yine düşmez ise mazot filtresini de değiştireyim. Teşekkürler.

Ben kısa mesafe yani 10-15km yol gideceksem 1km sakin sonra motor ısınana kadar 3000d civarı sonra sakin kullanmaya devam ediyorum.

@Sezgin Tok

mantıklı.

@Sezgin Tok
Benim mesafe sabahları 5 km geçmez ve trafik ışıkları derken iş yerindeyim. 🙂 Yaksın bakalım canı sağ olsun. Arızası yoksa keyfi bilir 😉

@İlhan68aksaray
Abi mesafe bayağa kısaymış. Sana bitane doblonun yanına honda cbf 150 lazım. 🙂

😎@Sezgin Tok
Teşekkürler sezgin 👍 yürüme mesafesi 30 dk her zaman binemiyorun zaten dobloma kısa mesafede olsa yavaş yavaş giderek tadını çıkarayım.

kışlık lastik ve şehir içi yakıtınız iyi.benim 8.8.

Merhabalar. Yaklaşık değerleri söyleyeceğim ama her türlü tüketim fazla geldi bana. Araç D3 2010 1.6 Premio. 3/4 depo ile 400 km yol gitmiştiriz şehir içi. Yol bilgisayarında ortalama tüketim 10/100 yazıyor. Bana fazla yaktı gibi geldi. Ayrıca 3 defa egzos emisyon ölçümü yapıldı ama ne kadar etkiler bilemiyorum.

Baya baya fazlaymis yav. 10 litre ne demek ya.

aynen ben istanbulda bile bu ortalamayı görmedim.

10 litre gerçekten çok yüksek bi değer

bizimki şuan 6.8 gösteriyor hemde istanbul tarafiğinde ki ortalama ve 1500km nin ortalaması

arkadaşlar çok kısa mesafe stop ve yeniden çalıştırma ile soğuk mor-tor kullanım şeklinde mümkündür.yoksa ısınmış bir ile şehir içi uzun kullanımda yakmaz.ben sabah 1 km olmadan kızı okula bırakıyorum stop ediyorum.gel tekrar çalıştır 4 km civarı git motor daha ısınamadan tekrar stop.bu şekilde kışın 9,0 'u geçmedi.ha bu kullanıma birde fazla agresif kullanım olursa 10 olması normal olur gibime geliyor.

Çok aşırı bir kullanımımız olmadı. Depo bitince tekrar deneyeceğim. Bahsettiğim gibi egzos emisyonda motoru çok zorladılar gibime geldi. Şimdilik ondandır diye düşünüyorum.

Back