Ortalama Yakıt Tüketimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mico16
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
aynen abi. 30 tl'lik mazotla 115 km yol yaptık dün. bilgisayarı sıfırladım,ortalama tüketime baktım 16.4 litre yazıyordu, abi 115 km'yi 30 tl ile km'si ne kadara geliyor,yol bilgisayarına bak bide. bencede yanlış bu bilgisayar 😀
30 tl ile 115 km gayet iyi yapmışsınız.yanlız kardeş ordaki 16.4 lt/km değerin yani bir litreyle aldıgın yol.onu bilgisayardan 100 km'ye ayarlayın orda da yaklaşık 5.5 6.0 lt arası birşeydir zannedersem

arkadaşlar haftasonu bir kaçamak yapıp gezintiye çıktım. kaz dağları falan. lamba yandığında 200 tllik mazot aldım. fullemedim. kış lastikleri takılı araçta. enjektörümün biri arızalı mazot kaçırıyo. 830 km yol yaptım. çeyrek depo mazotum var. daha ne diyem. doblo çok yakıyo diyenlere. araç kullanmayı gaza basmak olarak bilenler lütfen gazdan ayağını çeksin. 2500 devir sabit, tüketim bu. motor 1.9D jtd falan değil.
saygılar.

peki fethi kardeşim bana akıl ver ozaman. benim aracamın km de 0,40 krs yakması normal mi gerçi en son fullediğimde 4,27 euro dizel
koymustuk şimdi 3,98 e kadar düştü . eğer normalse ben bidaha yakıt tüketiminde ağzımı açmıcam. benimki düz motor oldugundan
ekranda km saatinden baska bir saat olmadıgından ben vitesleri eski kullandıgım araclar gibi değiştiriyorum
0-20 km 1. vites
20-40 km 2. vites
40-60 km 3. vites
60-80 km 4. vites
80-... km 5 vites

bu değilmi yani normali multijet olsa devir biraz daha yüksek tutuluyormuş sanırım.
şart değil serkan elinden geldiğince devri hafiflet daha az yakıyor.belli bir km ye şartlama yol düz veya rampa aşağı ise 2 den hemen 3 e at 55-60 ta 4 e at 5 lerken yerine göre 80-85 yerine göre 70 te de atarsın yolun durumuna göre.yakıt iyice düşecektir.2000 devirlerin üzerinde gitmemeye bak

arkadaşlar haftasonu bir kaçamak yapıp gezintiye çıktım. kaz dağları falan. lamba yandığında 200 tllik mazot aldım. fullemedim. kış lastikleri takılı araçta. enjektörümün biri arızalı mazot kaçırıyo. 830 km yol yaptım. çeyrek depo mazotum var. daha ne diyem. doblo çok yakıyo diyenlere. araç kullanmayı gaza basmak olarak bilenler lütfen gazdan ayağını çeksin. 2500 devir sabit, tüketim bu. motor 1.9D jtd falan değil.
saygılar.

peki fethi kardeşim bana akıl ver ozaman. benim aracamın km de 0,40 krs yakması normal mi gerçi en son fullediğimde 4,27 euro dizel
koymustuk şimdi 3,98 e kadar düştü . eğer normalse ben bidaha yakıt tüketiminde ağzımı açmıcam. benimki düz motor oldugundan
ekranda km saatinden baska bir saat olmadıgından ben vitesleri eski kullandıgım araclar gibi değiştiriyorum
0-20 km 1. vites
20-40 km 2. vites
40-60 km 3. vites
60-80 km 4. vites
80-... km 5 vites

bu değilmi yani normali multijet olsa devir biraz daha yüksek tutuluyormuş sanırım.
şart değil serkan elinden geldiğince devri hafiflet daha az yakıyor.belli bir km ye şartlama yol düz veya rampa aşağı ise 2 den hemen 3 e at 55-60 ta 4 e at 5 lerken yerine göre 80-85 yerine göre 70 te de atarsın yolun durumuna göre.yakıt iyice düşecektir.2000 devirlerin üzerinde gitmemeye bak
sağolasın fatih verdiğin bilgiler için deniyeceğim bunları

Yeni kasalarda 1.6 motor 105 BG ile aynı kasanın 1.3 motor 90 BG arasında yakıt ve çekişte farkları nedir?

saygılar.

0-20 km 1. vites
20-40 km 2. vites
40-60 km 3. vites
60-80 km 4. vites
80-... km 5 vites

vites değiştirme değerlerin normal. ben de öyle değiştiriyorum. ama bundan daha önemli olan bu hızlara ulaşırkenki ivmen ne? yani kısa zamanlarda ulaşıyosan gaza motorun çektiğinden fazla basıyosun demektir. bizim araçlarımız kamyonet ve ikimizin motoru düz motor. turbo besleme falan yok. o yüzden hızlanmalarımızı yavaş vapıcaz. ve uzun yollarda hızını sabit tutacaz aracın. mesela 90 km hıza geldiğinde devir saati 2500 devir oluyo. ben hep bu devirde tutuyorum. ayağım alıştı artık. hiç oynamıyo.

sakın ha sakın düz motoru 2000 devirin altında kullanma serkan. sakın. yoksa maliyeti 4000 tl CİK. yaşandı bizzat. 🙂 komple motor yaptırdım öyle kullandığım için. artık 2500devir sabit tutuyorum. çünkü fatihin aracı multijet. maksimum torkunu 1800 devirde vermeye başlıyo. o götürür. ama senin benim araç 2500 devirde vermeye başlar maks. torku. yani 2500 aga. vites değişimlerin güzel. uzun yolda da 90 sabit. devir saati olmaması kötü ama eldeki imkanlarla da gayet başarılı bir tüketim elde edebilirsin.

arkadaşlar henüz bir haftadır doblo sahibiyim yeni kasa 1300cc 90 hp 2011 model doblo aldım gecen hafta..mazotu senelerdir total dan alırım..aracımın yol bılgısayarında ortalama yakıt tuketımı 10lt bana cok geldı 1300cc bır motor ıcın bırde sakın kullanımda..bu degerler normalmı aracı aldıgımda bakıma soktum yagı fılıtrelerı yenı depoyu fulledım bakalım kac km gıdıcek..eskı aracımda yazılım vardı ve sert kullanımda 6,1 gecmıyordu gercı bınek aractı bu yol bılgısayarı gerceyı soyluyorsa eskı kasa doblo alsaydım keske dıyecem galba..

Bende eski kasa, D2 oluyor herhalde, doblo 1.3 multijet safeline var. Şehirlerarası düz yolda yağmur çamur yokken 90 km. sabit hızla kullandığım halde yol bilgisayarı farklı anlık tüketim değerleri verebiliyor. Ben çok itibar etmiyorum artık gösterge paneline. Depoyu birkaç kez fulleyip bitirdiğimide belli olur herhalde.

sakın ha sakın düz motoru 2000 devirin altında kullanma serkan. sakın. yoksa maliyeti 4000 tl CİK. yaşandı bizzat. 🙂 komple motor yaptırdım öyle kullandığım için. artık 2500devir sabit tutuyorum. çünkü fatihin aracı multijet. maksimum torkunu 1800 devirde vermeye başlıyo. o götürür. ama senin benim araç 2500 devirde vermeye başlar maks. torku. yani 2500 aga. vites değişimlerin güzel. uzun yolda da 90 sabit. devir saati olmaması kötü ama eldeki imkanlarla da gayet başarılı bir tüketim elde edebilirsin.
ben en iyisi fethi kardeşimi dinliyeyim araçlarımız aynı çünki o zaman ben kullandıgım gibi devam edicem sadece
hızlanmalarım dediğin gibi biraz daha ayavaş olucak ani yüklenme yapmıcam. uzun yolda gerçekten
az yaktığı gördüm ve hissettim izmirde foçaya gittim git-gel 125 km yaklasık 30-35 tl arası tuttu gerçkten sasırdım ama şehir içinde kanımı emiyor valla

Yeni kasalarda 1.6 motor 105 BG ile aynı kasanın 1.3 motor 90 BG arasında yakıt ve çekişte farkları nedir?

yakıtta biraz fazla yakar fakat.yüklü yüksüz fark etmez güzel kaçar.

ben en iyisi fethi kardeşimi dinliyeyim araçlarımız aynı çünki o zaman ben kullandıgım gibi devam edicem sadece
hızlanmalarım dediğin gibi biraz daha ayavaş olucak ani yüklenme yapmıcam. uzun yolda gerçekten
az yaktığı gördüm ve hissettim izmirde foçaya gittim git-gel 125 km yaklasık 30-35 tl arası tuttu gerçkten sasırdım ama şehir içinde kanımı emiyor valla

sen hızlanmalarını yavaş yap araç tüketimini düşürecektir. kısa mesafeler gidip geliyosan motor ısınmadan yol bitiyosa az yakmasını bekleme. bir de araca bakım yaptırdın mı. yağ, yağ filtresi, hava filtresi, mazot filtresi falan değişti mi?

sen hızlanmalarını yavaş yap araç tüketimini düşürecektir. kısa mesafeler gidip geliyosan motor ısınmadan yol bitiyosa az yakmasını bekleme. bir de araca bakım yaptırdın mı. yağ, yağ filtresi, hava filtresi, mazot filtresi falan değişti mi?

evet kardeşim bütün bakımlarını yaptırdım hepsini değiştirdim

hani hep diyorlar ya motor ısınmadan gideceğin yere varırsan çok yakar diye bu motor kaç km den sonra ısınıyor peki arkadaş 🙂 benim iş yerim 10 km tam 2 km zaten yokuş aşağı iniyorum bu motor ısınmaz mı hiç önümüz yaz havalarda sıcak araba çalışmaadn motor zaten sıcak olucak hem :korsan::korsan::korsan:

2 km yüksüz gidiyorsun yani motora yüklenmeden.iş yerine varasıya anca ısınır zaten senin motor.yazın 5. km de ısınır belki.

2 km yüksüz gidiyorsun yani motora yüklenmeden.iş yerine varasıya anca ısınır zaten senin motor.yazın 5. km de ısınır belki.

napayım ozaman bagaja 5-6 tane 20 lt damacana su mu koyayım mehmet abi 🙂🙂🙂

yaksada yakmasada arkadaş en fazla 2,5 sene daha yakar yaksın dursun bakalım

öyle işte.yapacak bir şey yok ş.içi her araç yakar.uzun yolda seni üzmez.

öyle işte.yapacak bir şey yok ş.içi her araç yakar.uzun yolda seni üzmez.

benim mesela iş yerim evime 30 km uzak. ve tüketimim bu. kısa mesafe için aracın çok yakması gayet normal.

anlaşıldı işe arabayla gitmicez dolmusla gidip gelicez 😀😀😀
uzun yol olmadığı sürece arabayı cıkarmıcaz garanjdan 😛😛

Back