Ortalama tüketim sorunu

Tayfun5367

Azimli Üye
Adı
Tayfun
Kan Grubu
A RH +
Modeli
Araç Yılı
2011
59431FAC-C6E8-45A1-93BB-1226B08AF92F.jpeg
Ortalama tüketim böyle birde çok yakıyor normal mi

çok serimi kullanıyorsun dostum 9.4 ney ben de 2006 1.3 var 4.5 üstünü göremedım hıç

Aracınızı hangi devir aralığında kullanıyorsunuz.

Bu konu hakkinda cok fazla konustuk
Aot ( anlik ortalama tüketim)
Senin bakman gereken sadece ort tuketim yazicak yanlis yere bakıyorsun

@Alp.Onurr75
Aot A veri ortalama tüketimdir.Bot B veri ortalama tüketimdir Atü anlık tüketimdir.Arkadaşın attığı resim A ortalama tüketimdir.

Arkadaşlar benim aracım 2011 1.3 geniş aile dinamic yakıt tüketimi ortalama şehir içi kullanımda 10 litre nin altına düşmüyor ne yaptıysam emme. Manifoldunu egr yi komple temizlettim aracın performansı arttı ama tüketim Bi türlü düşmüyor bir de sabahları çalıştırdığımda motor soğukken yapıyor özellikle 1.2 dkka boyunca rölantide araç kendi kendine gaz verip bırakıyor hiç Bi usta çözemedi çıldırıcam acil yardım lütfen

Selamün aleyküm iyi geceler arkadaşlar aranizda 2005 d1 1.3 JTD motor var şehir içinde 100 km de 8.1 şehir dışında ise 6.5 gösteriyor normal midir acaba değil ise ne yapmam gerekiyor

Ben 27.2 gördüm AOT'de ama hala az yakıyor

Aslında az yakıyor doplolar ama yakıt bağlı olduğu için çok geliyor soğukgen daha çok yakar motor ısınana katar çok kaza basmayin çok yakar

1.3 ecojet şehir içi 7 ve 8 arasıydı son cezalarda 50yi geçmeyince 6.7 ye düştü şehirler arasıda 90 ı geçmezseniz 4.5 5 ama 110 ve üzeri süratlerde geziyorsanız şehir içini de ekleyince anormal bir değer değil 2000 2250 deviri geçmezseniz arabayı zorlamadan daha da düşer

1.6 105 beygir araç 10 dan 11den aşagı düşmüyor aot

Yakıt tercihinizi gözden geçirin OPET ort 7.6 lt 20-30 devir arası İstanbul şehir içi verisi, uzun yolda 6.4 ort. veriyor.

Merhaba geçen pazar günü bursaya gidip döndüm arabam 1.3 2011 d3 kasa gidiş te klima açık arası çok az kapalı kaldı arabada 4 kişi dönüşte ise gece yarısı olduğu için klima çok az açıldı.lastik havalarına önlere 38 arkalara 39 basıyorum bana göre araç dolu olduğunda gayet iyi hız 100-110 arası 3000 deviri nadiren geçtim rampalarda çok deviri yükseltmedim vites düşürüp ona göre dengeledim sürekli anlık yakıt açıktı düz yollarda 130-150 arası hızlara da çıktım yakıt ortalaması 5,6 kadar düştü en sonra yolculuk bittiğinde 5,8 di. yaklaşık gidiş dönüş araç bilgisayarında 910 km yol yaptım 340 tl ye yakın tüketim oldu. mevsime göre ve yol şartlarına göre sürekli değişim oluyor ortalama tüketimde. şehir içi tüketim ise 6,2 -6,5 arası değişiyor.
son olarak ben sürekli şehir dışına çıktığımda hep anlık tüketimden takip ediyorum. gayet te memnunum doblomdan bakımlarını şimdiye kadar hiç aksatmam hep orjinal yedek parça kullanırım beni hiç üzmedi bugüne kadar doblo. Kendimce tespitlerimi size aktarmak istedim kusurumuz affola. Saygı ve sevgilerimle...

Bende pazar günü istanbuldan trabzona geldim. 1150 km kadar yolculuk yaptım. 4 kişiydik bagajda doluydu. Boludan sonra klima açıktı. 5.8 litre yaktı ortalama hızda 85’di.

Klima açık 90-140 km/h sıkmadan 5.1lt daha dün gebze-izmit arası ölçümüm. Ama sıka sıka gittiğimde bile (yüksek süratlerde) 7 litreyi geçemedim bugüne kadar. Araç 1.6 105bg

Bendede 1.9 JTD var 2003 model akışmetre çekik baskı balata bitmeye yakın 16.5 km/l tüketim alıyorum şehir içi şehir dışına çıktığım zaman 18 görüyor

Klima açık 90-140 km/h sıkmadan 5.1lt daha dün gebze-izmit arası ölçümüm. Ama sıka sıka gittiğimde bile (yüksek süratlerde) 7 litreyi geçemedim bugüne kadar. Araç 1.6 105bg
Geçen sene bolu otobanda 150 basa basa gitmiştim 6.8 litre yakmıştı. Ortalama hız 130 km olması lazım. Zorlayınca da 7 litreyi geçmiyor otobanda dediğiniz gibi.

Aracı hangi devirlerde kullanıyorsunuz ?lastik havaları kaç ? Aracın bakımı vs çok etken var.
Kalkarken gayet normal kullanıoruz 2500 en geç vites atma devirimiz

Back