ön konsol sökme

mertcannyavuz

Yeni Üye
Adı
Mertcan Yavuz
Arkadaşlar herkese merhaba.
Aracım doblo2 ve içi biraz yıpranmış özellikle klima konsolunun etrafı. O kısımı söküp kaplamak istiyorum fakat nasıl sökeceğimi bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Hoşgeldin ailemize

@mertcannyavuz
Linke tıklayabilirsiniz

(link)

@doblocu umut
Paylasir misin abi bende sökmeyi düşünüyorum

s a tekrardan
benim klimanın düğme konsolun işiklsrı yanmıyordu geceleri çok zorluk çekiyrdm özelikle bu kış ayında fan ayarı ile illa tepe laambayı yakıp öle ayara getiriyrdm geçenlerde oto elkrkçiye götürdüm işin uzun iş olduğunu ve 2 saat süreceğini zahmetli iş olduğu söledi usta bunun için de 70tl üçret istedi banada fazla geldi sonuçta 3 tane ampul takılaktı neyse fazla uzatmayayım nete çok araştrm bulamdm linl falan sonra bismillah dedim işe koyuldum vidaları bulmk biraz zor oldu ama işi bilene 5 dakalık iş öle 2 saat falan hikaye yani şimdi asıl meselemiz şu:
vites bezini yerinden çıkar orda 4tane vida var altlı üstlü
direksiyon altındaki plastğide sökmen lazım 2tanede orda var
2 tane torpido içinde
vidaları söktükten sonra plastği esnete esnete çıkarmasını sağla basit en fazla 10 dakanı alır takması daha basit şimdiden kolay gelsin 10 dakalık işe 70lira verme kafan takılan bişey olursa resimlide atabilirim arkadaşim

@doblocu umut
Abi cok sagolasin hava çıkış yerlerini ben sökemiyorum çok sıkışmış sanki cekince torpido komple gelecekmis gibi oluyo oralarida sökmek gerekiyo mu

@legendgokcer1997
abi eve gidince foto atarim

@gumussafa55
Peki ustam bekliyieum

Konu hortlamış olcak ama benim de gösterdiğim yerleri sökmem lazım boyamam için (krom veya metalik mavi) nasıl yapılır nerden neyi çıkarmak lazım ??(teyp çerçevesi ve klima paneli)
-foto alıntıdır

5y2Zvj.jpg

bugün kalorifer anahtarını değişmek üzere konsolu söktüm.resme yakından bakılırsa vida yerleşimi yardımcı olacaktır.aynı zamanda 3 ad ampulu de değiştırdim.bi hayli zor olduğunu söylemem gerek.ama sonuç güzel oldu.kalorifer anahtarı değişince kablosunu incelerseniz ark tan dolayı erime göreceksiniz.onun jakını yenilemeniz gerekir.aksi halde arıza tekrarlar.
anahtar a 125 tl verdim.ampuller 1 tl tanesi.belki bir arkadaşın işine yarar düşüncesi ile...

20180916_093643[1].jpg
20180916_093905[1].jpg
20180916_164624[1].jpg

ATTACH=full]17424[/ATTACH]
20180916_202934[1].jpg

Dosyalar

• 20180916_093736[1].jpg
    20180916_093736[1].jpg
    51,6 KB · Okunma: 189
  • 20180916_093847[1].jpg
    20180916_093847[1].jpg
    32 KB · Okunma: 178
Son düzenleme:
s a tekrardan
benim klimanın düğme konsolun işiklsrı yanmıyordu geceleri çok zorluk çekiyrdm özelikle bu kış ayında fan ayarı ile illa tepe laambayı yakıp öle ayara getiriyrdm geçenlerde oto elkrkçiye götürdüm işin uzun iş olduğunu ve 2 saat süreceğini zahmetli iş olduğu söledi usta bunun için de 70tl üçret istedi banada fazla geldi sonuçta 3 tane ampul takılaktı neyse fazla uzatmayayım nete çok araştrm bulamdm linl falan sonra bismillah dedim işe koyuldum vidaları bulmk biraz zor oldu ama işi bilene 5 dakalık iş öle 2 saat falan hikaye yani şimdi asıl meselemiz şu:
vites bezini yerinden çıkar orda 4tane vida var altlı üstlü
direksiyon altındaki plastğide sökmen lazım 2tanede orda var
2 tane torpido içinde
vidaları söktükten sonra plastği esnete esnete çıkarmasını sağla basit en fazla 10 dakanı alır takması daha basit şimdiden kolay gelsin 10 dakalık işe 70lira verme kafan takılan bişey olursa resimlide atabilirim arkadaşim

Selamun aleyküm klima işikları konusunda bana bir yardımcı olurmusum foto veya dio atabilirmisim

bugün kalorifer anahtarını değişmek üzere konsolu söktüm.resme yakından bakılırsa vida yerleşimi yardımcı olacaktır.aynı zamanda 3 ad ampulu de değiştırdim.bi hayli zor olduğunu söylemem gerek.ama sonuç güzel oldu.kalorifer anahtarı değişince kablosunu incelerseniz ark tan dolayı erime göreceksiniz.onun jakını yenilemeniz gerekir.aksi halde arıza tekrarlar.
anahtar a 125 tl verdim.ampuller 1 tl tanesi.belki bir arkadaşın işine yarar düşüncesi ile...

17421 dosyayı görüntüle 17422 dosyayı görüntüle 17423 dosyayı görüntüle
ATTACH=full]17424[/ATTACH] 17425 dosyayı görüntüle
Arkadaşım iyi günler benim aracimdada şuanda kalarifer calismiyor sigortalar sağlam dugme değiştirmem gerekiyor nasıl sökebilirim yardımcı olurmusun

Back