Doblo motor yağ basıncı düşük motoru durdurun uyarısı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan pisek87
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

pisek87

Azimli Üye
Doblo
Adı
kadir
Kan Grubu
0 +
Aracınız
Doblo
Modeli
Premio Black
Motor
1.6 Multijet
Araç Yılı
2013
Renk
çöl gri
Değerli arkadaşlar 2013 model 1,6 doblo premio aracımın soğuk havalarda uzun süre yattığı zaman ilk marşında yağ lambası 2 saniye geç sönüyor ve bu arada motor yağ basıncı düşük motoru durdurun uyarısı veriyor! Motoru durduruyorum birkaç saniye sonra tekrar çalıştırıyorum herşey normal oluyor, gün içi kullanımlarda ve hareket halinde birdaha hiç uyarı vermiyor bu şekilde kullanmanın bir zararı varmıdır? Bu uyarıyı yapıyor diye aracın yağı yağ filtresi ve yağ müşürü orjinali ile yeni değiştirildi ancak araç uzun süre yatınca uyarıyı yine yapmakta kimisi yağ pompası değişmeli diyor kimisi kartelin içinden yağ pompasına giden süzgeç temizlenmeli diyor neden kaynaklandığı konusunda bir bilgisi olan varmı?yardımcı olabilir misiniz?

Soğukta yapabilir. Gereken değişimleri yapmışsınız.Gün içinde normal kullanımdada yaparsa o zaman yağ pompasını değişirsiniz. Yağı ne kullandınız?

fabrikanın kullandığı yağ demişlerdi selenia markaydı

Soğukta yapabilir. Gereken değişimleri yapmışsınız.Gün içinde normal kullanımdada yaparsa o zaman yağ pompasını değişirsiniz. Yağı ne kullandınız?
fabrikanın kullandığı yağ demişlerdi selenia markaydı. peki soğukta yapması normal birşeymi? yani araç soğukta uzun süre yattığında yapıyor sadece hafta içi hergün işe gidip geliyorum o zaman hiç yapmıyor geçenlerde soğukta 10 gün yattı yaptı, şimdide yıl başı dolayısı ile 3 gün tatildi ve yine yaptı tedirginlik yaratıyor motoru elimize alcaz diye korkuyorum.

fabrikanın kullandığı yağ demişlerdi selenia markaydı. peki soğukta yapması normal birşeymi? yani araç soğukta uzun süre yattığında yapıyor sadece hafta içi hergün işe gidip geliyorum o zaman hiç yapmıyor geçenlerde soğukta 10 gün yattı yaptı, şimdide yıl başı dolayısı ile 3 gün tatildi ve yine yaptı tedirginlik yaratıyor motoru elimize alcaz diye korkuyorum.
Normal bir durum aracı kullanmadığınızda yağ donuklaştığı için filtre hemen yağ dolmuyor oda kısa süreli hata veriyor yağ ısındığında bu sorun olmaz.Bazen sıcak havalarda ilk marştada yapar bu genellikle yağın durumunda filtrenin iyi olup olmamasından kaynaklanır.Yanıp hemen sönüyorsa sorun değil ama uzun süre yanarsa sorun olabilir

Peki bu durum 1.3 ve 1.6 yeni kasa eski kasa tüm doblolarda mevcut mudur kronik arıza mıdır?

Peki bu durum 1.3 ve 1.6 yeni kasa eski kasa tüm doblolarda mevcut mudur kronik arıza mıdır?
Kronik denemez ama yapar. 1.9 doblomda hiç başıma gelmedi.1.6 doblomda ara sıra oluyordu 1.3 euro 5 egeamdada bir kaç sefer yapmıştı şimdi euro 6 var hiç yapmadı.ama uzun süre ve havalar soğuk zaten yatınca yapması normal.

Marşa bastıktan sonra hareket hali dahil olmak üzere Sürekli olarak motoru durdurun uyarısı verip sürekli olarak yağ lambasını yakarsa sıkıntı oluyor sanırım , yani ilk marşta yanıp birkaç saniye sonra sönme durumları normal anladığım kadarıyla öyleyse en azından o şekilde olmamasını takip ederim . Bilgileriniz için Çok teşekkür ederim .

Merhaba bende 1.3 2013 doblo var 1 sene önce yapmıştı.Bakım yaptırdım geçti. Sanırım yağ filitresinden bi değişin isterseniz filitreyi.

Tek kelimeyle Şunu Söyleyeceğim Ben Kafama çok taktım ama takmayın komple arabayı topladığımı bilen biliyor motorunuda ben topladım yan sanayi olan hiç bir parça yok düşünün kaçak vs de yok motorda ama soğua gelip bide bekleyince başta bir geç çalışır gibi olup marşı alıp sesli bir çalışma yapıp arıza kodunu verip kaybolup gidiyor yağ filt değiştim yağ müşürü değiştim alayı orjinal yağ pomapası bile orjinal doğukta normal diyprum srtık
Bunun tek deneme yolu var normalde 5w30 kullanıyoruz
0w30 daha sentetik olacaktor soğuk hava için ve marşı kolay aldığı gibide yağlanma daha hızlı olcaktor ama fabrika kitapçık verisinin dışına çıkmak ne kadar mantıklı

Tek kelimeyle Şunu Söyleyeceğim Ben Kafama çok taktım ama takmayın komple arabayı topladığımı bilen biliyor motorunuda ben topladım yan sanayi olan hiç bir parça yok düşünün kaçak vs de yok motorda ama soğua gelip bide bekleyince başta bir geç çalışır gibi olup marşı alıp sesli bir çalışma yapıp arıza kodunu verip kaybolup gidiyor yağ filt değiştim yağ müşürü değiştim alayı orjinal yağ pomapası bile orjinal doğukta normal diyprum srtık
0w30 daha sentetik olacaktor soğuk hava için ve marşı kolay aldığı gibide yağlanma daha hızlı olcaktor ama fabrika kitapçık verisinin dışına çıkmak ne kadar mantıklı
1.3 start stop özelliği olan 19 modellerde 0 30 a 20 modellerde 0 20 geçti fiat.

Ben ilk aldığım sene fabrika yağı varken soğukta uyarı verdi ilk çalıştırmada daha sonra ilk bakımından sonra bir daha yapmadı ama ben filtreyi bosch yağıda motul kullanıyorum. Bu yüzden mi bu durum kesildi net birşey diyemem.

Abi kafama takmıyım diyorum da siz bu cevabı yazdığınızdan beri ne kadar yağ donuyor dur diye düşünüp umursamasamda yinede kafayı yicek oluyorum anlamadığım bu uyarı olayını sadece soğuk havalarda arac 6-7 saat gibi uzun süre yattığında yapsada izmirdeyim ve hava şartlarının ağrı gibi soğuk olmadığı bir ilde yapması çok can sıkıcı önceleri 2-3 saniyede yağ lambası sönüyordu daha sonra 4-5 saniyeye çıktı bugünlerde hava -1 leri görüyor ve her sabah 6 saniye sonra motoru durdurun yağ basıncı düşük uyarısını verdiği anda yağ lambası sönerek uyarıda kayboluyor ve hemen sonrasında Konyalı kapat aç yaptığımda aynı problem hiç olmuyor yolculuk anında hiç bir uyarı ,yağ lambası yakma , ve problem yok ancak çok canım sıkılmaya başladı kimi tamirci yağ süzgeci tıkanmış olabilir diyor, kimi yağ pompasında dikteye giden yerde oring var yıpranınca yapar diyor, kimi yağ pompası yorgun değişmeli diyor, kimi yağ soğutucu yapar diyor , kimi motor ana yataklarda boşluk varsa oda yapar diyor kafayı yicem abi ya kimseye elletmeye korkar oldum...
ilk iş olarak orjinal opar filtre ve yağ müşürü değişti çözüm olmadı ama motoru elime almaktan korkuyorum. Bu konuda Çok canım sıkılıyor abi... BU KONUDA NE TÜR BİR YOL İZLENEBİLİR?

Abi kafama takmıyım diyorum da siz bu cevabı yazdığınızdan beri ne kadar yağ donuyor dur diye düşünüp umursamasamda yinede kafayı yicek oluyorum anlamadığım bu uyarı olayını sadece soğuk havalarda arac 6-7 saat gibi uzun süre yattığında yapsada izmirdeyim ve hava şartlarının ağrı gibi soğuk olmadığı bir ilde yapması çok can sıkıcı önceleri 2-3 saniyede yağ lambası sönüyordu daha sonra 4-5 saniyeye çıktı bugünlerde hava -1 leri görüyor ve her sabah 6 saniye sonra motoru durdurun yağ basıncı düşük uyarısını verdiği anda yağ lambası sönerek uyarıda kayboluyor ve hemen sonrasında Konyalı kapat aç yaptığımda aynı problem hiç olmuyor yolculuk anında hiç bir uyarı ,yağ lambası yakma , ve problem yok ancak çok canım sıkılmaya başladı kimi tamirci yağ süzgeci tıkanmış olabilir diyor, kimi yağ pompasında dikteye giden yerde oring var yıpranınca yapar diyor, kimi yağ pompası yorgun değişmeli diyor, kimi yağ soğutucu yapar diyor , kimi motor ana yataklarda boşluk varsa oda yapar diyor kafayı yicem abi ya kimseye elletmeye korkar oldum...
ilk iş olarak orjinal opar filtre ve yağ müşürü değişti çözüm olmadı ama motoru elime almaktan korkuyorum. Bu konuda Çok canım sıkılıyor abi... BU KONUDA NE TÜR BİR YOL İZLENEBİLİR?

Bakımı yapalı ne kadar oldu? Motoru ele almazsınız merak etmeyin o ışık hiç sönmezse sorun edin soğuk havada hepimizin malumu yağ donuklaştığından ısınana kadar bu sıkıntı olabilir. Bazen bu durum yağdan da filtreden de kaynaklanıyor bilip bilmeden millet konuşur ustalar herkes usta değil bunu sorun etmeyin motorunuzun yağ seviyesine bakın normal olduktan sonra ve uyarı verse de kısa sürede söndükten sonra sorun etmenize hiç gerek yok motoru ele almazsınız.

Bakımı yapalı ne kadar oldu? Motoru ele almazsınız merak etmeyin o ışık hiç sönmezse sorun edin soğuk havada hepimizin malumu yağ donuklaştığından ısınana kadar bu sıkıntı olabilir. Bazen bu durum yağdan da filtreden de kaynaklanıyor bilip bilmeden millet konuşur ustalar herkes usta değil bunu sorun etmeyin motorunuzun yağ seviyesine bakın normal olduktan sonra ve uyarı verse de kısa sürede söndükten sonra sorun etmenize hiç gerek yok motoru ele almazsınız.
Bakımı yapalı 1

Yağ bakımı ve filtre değişimi yapmadan önce bu uyarıyı veriyordu canımı fazla sıktı diye yağ bakımı ile filtre ve müşür değişimi yaptırdım Bakım yapalı 1 ay oldu servisin kullandığı Selenia 5-30 marka yağ ile opar orjinal filtre kullanıldı ama sonuç hüsran. Herseyi geçtim bir tamirci tanıdığım bile yağ lambası soğuklarda 1-2 sn söner ama sıkıntı olmasa niye 6 saniye kadar uzun yansın bir yerde problem vardır deyince başa döndüm.

Bakımdan benim yeni çıktı servisten
Bu aralar benimkide sabah ilk marşta yapıyo 5 saniye sonra geri düzeliyor il Ankara -10 sabahları

Back