Yardım Motor yağ basıncı az uyarısı

OZKAN042

Yeni Üye
Fiorino
Adı
Özkan
Kan Grubu
0 +
Aracınız
Fiorino
Modeli
Dynamic
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2012
Renk
Gri
İyi günler 2012 1.3 fiorino aracım yağ değiştirdikten sonra yağ basıncı düşük motoru durdurun uyarısı veriyor. Yağ seviyesi normal mobil delvac partiküllü 5*30 yağ kullandım ama uyarı ve yağ lambası sürekli geliyor. Aracım 4000 devirde iken yağ lambasını söndürüyor. Sıkıntı nerede abaca. Teşekkürler.

Yağ filtresini ve pompasını kontrol ettirmekte fayda var.

Yağ değiştirmeden önce bir problem yoktu. Yağ değiştirdikten sonra yağ ışığı sönmedi ve motor yağ basıncı az uyarısı verdi

Filtrede olabilir büyük ihtimalle o zaman.

İlginiz için teşekkür ederim. Filtrede derken anlamadım Filtrede ne olabilir ki?

Yağ bakımına ne kadar ödediniz ve nerede yaptırdınız?Büyük ihtimal filitre ve yağda sorun var gibi?

Yan sanayii yağ filtresi şişerek basınç düşüyor ve araç hata veriyor. Servisten orijinal yağ filtresi temin ederek değiştiriniz.Forumda daha önce bu sorundan açılan konu başlıkları var. Aşağıdaki konu başlığını inceleyiniz.

Yağ Basınç Lambası Yanıyor

Karteri kontrol edin aracın altını vurmussaniz yapabilir.

Benim aracımda da var aynı problem 2020 model 6000 km de motor yağ basıncı az uyarısı veriyor. Servise götürdüm 10000 km ye kadar normal dediler. Devam ederse yağ pompasını değiştirelim dediler. Bilgisi olan var mı acaba?

Benim aracımda da var aynı problem 2020 model 6000 km de motor yağ basıncı az uyarısı veriyor. Servise götürdüm 10000 km ye kadar normal dediler. Devam ederse yağ pompasını değiştirelim dediler. Bilgisi olan var mı acaba?

Motor yağ basıncı az uyarısı alıp korkudan hemen motoru durdurup kenara çekicem. Yetkili servis bu durum için bana normal diyecek. Bence normal denen durum çok ANORMAL. Sırf bu mesajınızı okusam sıfır doblo almaktan vazgeçerim.

Benim problem filtre de çıktı. Kalitesiz filtreden kaynaklanıyormuş.

Merhaba benim araçda da aynı sorun vardı egr valfinden olmuştu.

İyi günler 2012 1.3 fiorino aracım yağ değiştirdikten sonra yağ basıncı düşük motoru durdurun uyarısı veriyor. Yağ seviyesi normal mobil delvac partiküllü 5*30 yağ kullandım ama uyarı ve yağ lambası sürekli geliyor. Aracım 4000 devirde iken yağ lambasını söndürüyor. Sıkıntı nerede abaca. Teşekkürler.
Yağ filtresini değiştir. Daha önce başıma gelmişti, filtre büyük yada uyumlu olmadığı zaman yağ lambası geç sönüyordu. Eğer filtreden değilse yağ müşürü arızalanmıştır.

Benim problem filtre de çıktı. Kalitesiz filtreden kaynaklanıyormuş.
Şimdi baktım bakımda yetkili serviste yağ filitresi 51 TL imiş siz sanayide ne kadara alıyorsunuz?

Ben 30tl ye aldım

Arkadaşlar serviste bakım yaptırmıyorsanız bile yedek parçanızı serviten alın muhakkak.Sanayide orijinal yok kutu orijinal içi sahte dikkat edin.

Hocam ilk yağı değiştirin motordaki ilk sürtünmeyle oluşan metal parçacıklar filtreyi tıkadı. Benimde ilk aldığımda böyleydi yağ değiştikten sonra düzeldi.

Back