mazot fitresi sık sık donuyor yardım...

biyoradyolog

Azimli Üye
arkadaşlar erzurumdayım ve malum havalar soğuk...nerdeyse arabadan soğuyacam mazot filtresi yüzünden...filtre çabuk donuyor ve çalışmıyor araba.hava açık ve güneş varsa itekleyerek güneşe çekiyorum biraz çözünüyor sonra sıcak su ancak çalışıyor. buna nasıl çare bulabilirm fikri olan var mı?depodan motora giden mazot hortumlarını soğukdan nasıl koruyabilirim donmayı önlemek için...

depoya konulan mazot katkıları kullanman en mantıklısı.
eskiden depoya bir miktar benzin konuluyordu am yeni nesil dizellerde mühim arızalara yol açabilir.
özellikle markalı (würth-bosch v.s. ) katkıları tercih edin.

10 Ocak Perşembe
19:20 -21°C %91 nem

çoookkk soğukmuş

benzinli arabanı gözünü seveyim...dobloyu almadan önce polom vardı 1.6 tüplü.geçen kış en soğukta bile tık demedi...acaba doblonun mazot filtresini ve mazot hortumlarını izocamlamı kaplatsam nasıl olur arkadaşlar bir zararı olurmu arabaya...

diyelimki izocam veya başka bir yalıtkanla kaplama yapacan yada yaptıracan.işin verimli olabilmesi için mutlaka hortumları sökmen gerekecek.buda ek iş demek.sen yakıt katkısı al keyfine bak kardeşim.

diyelimki izocam veya başka bir yalıtkanla kaplama yapacan yada yaptıracan.işin verimli olabilmesi için mutlaka hortumları sökmen gerekecek.buda ek iş demek.sen yakıt katkısı al keyfine bak kardeşim.

aynen.katkı işinizi çözer.

Whürt ün common rail yakıt katkısının - 32 dereceye kadar yakıtın donmasını engellediğini biliyorum bence denemelisiniz

fiat servisini aradım..fiat herhangi bir katkı önermiyor dediler.başka motorcu ustasını aradım oda katkı önermedi enjektörlere zarar verebilir dedi...kaldım ortada..fikri olan varmı..

yukarıda belirttiğim ürünü inceledin mi klardeşim whürt çok eski köklü bir firma ne yazıyorsa doğrudur açıklamasında emin ol

fiat önermemiştir ama kaullanmayında demiyor anladığım.o yüzden kullanın bir bakalım faydası olur herhalde.

yukarıda belirttiğim ürünü inceledin mi klardeşim whürt çok eski köklü bir firma ne yazıyorsa doğrudur açıklamasında emin ol

ürünü inceledeim açıklamalarınıda okudum ama servis ve özel motorcu ustamda katma deyince almadım...zaten doblo kullanma klavuzunda soğuk havalar gelmeden önce DIZEL MIX AREXONS marka katkı kullanın diyor..ama servisin bundan haberi yok herhalde....

yakıt katkılarını amacında kullanırsanız sorun olmaz.mazotun donmaması için mecbur katacaksınız yada aracı sıcak ortamda tutacaksınız.

aldığınız mazotta bir sıkıntı olmasın. euro dizelin -20 de donacağını tahmin etmiyorum...

aldığınız mazotta bir sıkıntı olmasın. euro dizelin -20 de donacağını tahmin etmiyorum...

depoda donmayabilir ama hortumlarda riski.birde gerçekden euro mu?

ürünü inceledeim açıklamalarınıda okudum ama servis ve özel motorcu ustamda katma deyince almadım...zaten doblo kullanma klavuzunda soğuk havalar gelmeden önce DIZEL MIX AREXONS marka katkı kullanın diyor..ama servisin bundan haberi yok herhalde....

Fiat ın neyden haberi var bende bunu bilmiyorum zaten...*woot*

önce filtrede donma yapmıştır deyip bayağı bir sıcak su döktüm yine çalışmadı.sonra filtreye gelen hortumu çıkartıp marşa bastık ki mazot gelmedi arkadaş ağzıyla hortumdan çekti yine gelmedi.demekki mazotu satan petrol sahtekarlık yapmış..başka bir açıklaması yok.bakıyorum herkesin arabası çalışıyor bir tek benim ki çalışmıyor.bu arada aküyüde bitirdim.dün arabayı itekleyerek belediyenin garajı var kaloriferli oraya çektim aküyüde söküp şarja bıraktım bugün alacam.arabada herhalde depo ve hortumlar açılmıştır 24 saate.bakalım artık ne yapacaz...bu saaatten sonra katkı katsam bir faydası olurmu acaba...

mümkünse depoyu iyi bildiğin yerden tekrar fulle
depodaki mazottan numune al petrole şikayet edersen lazım olur

Fiat ın neyden haberi var bende bunu bilmiyorum zaten...*woot*

aynan abi.adını yetkili servis yerine habersiz servis yapsalar daha iyi olurdu.

Würth bence en iyisi ve en güveniliri.
eğer katkı düşünüyorsan würth'den şaşma derim.

würth çok kaliteli

Back