Doblo Marşa Basınca Tık Edip Kesiyor?

fatihbural

Daimi Üye
Doblo
Adı
Fatih BURAL
Kan Grubu
A RH +
Meslek
Yazılım Uzmanı
Aracınız
Doblo
Modeli
Maxi
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2012
Renk
Gri
Selamlar, aracımda biraz yol yaptıktan sonra park halinde ortalama 1 saat sonra yeniden marşa bastığımda videodaki gibi tık edip kesme yapıyor, marş motoru değişti, akü kutup başları temizlendi sorun devam ediyor. Anca 4. veya 5. marşta alıyor. Daha önceden karşılaşan var mıdır?

Selamlar, aracımda biraz yol yaptıktan sonra park halinde ortalama 1 saat sonra yeniden marşa bastığımda videodaki gibi tık edip kesme yapıyor, marş motoru değişti, akü kutup başları temizlendi sorun devam ediyor. Anca 4. veya 5. marşta alıyor. Daha önceden karşılaşan var mıdır?

36999 dosyayı görüntüle
Akü bitmiş büyük ihtimalle. Işıkların yanması sizi şaşırtmasın.Elektrikçiye gidip ölçtürün marşa basarken.

Akü bitmiş büyük ihtimalle. Işıkların yanması sizi şaşırtmasın.Elektrikçiye gidip ölçtürün marşa basarken.
Teşekkür ederim yanıtınız için. Akü haricinde bakmam gereken farklı birşey var mı peki?

Aküyü ölçtürdüm, akü sağlam çıktı. Ustalar bulamadı sorunu, yetkili servis de dahil. Sorun sanırım röle ile ilgili, yenilerini sipariş verdim test ettikten sonra burada paylaşırım sonucu.

Aküyü ölçtürdüm, akü sağlam çıktı. Ustalar bulamadı sorunu, yetkili servis de dahil. Sorun sanırım röle ile ilgili, yenilerini sipariş verdim test ettikten sonra burada paylaşırım sonucu.
Sigorta tablosundan olabilir tabloya girmeden direk marş a bağlantı yapılıp test edilebilir.

36999 dosyayı görüntüle
Ben de marş motorunun dişlisini değiştirmiştim 4,5 yerine 4lük dişli verdiler uyar diye. Uymadı. Parça aldım.

Güncelleme : sorun motor bolümündeki sigorta kutusu içerisindeki 12v 50a'lık siyah rölelerden kaynaklanıyormuş. Yerlerini değiştirdim sorun çözüldü, garanti olsun diye röle aldım taktım sorun yok şu an.

Back