Marş geç alıyor, bazense hiç marş almıyor

Mesut 1977

Yeni Üye
Adı
Mesut
Kan Grubu
A RH +
Modeli
Araç Yılı
2012
6 aydır bu sorunu yaşıyorum, servise gotgötür, aku bitmiş dendi serviste Akkuyü değiştirdik ancak geç marsalma sorunu düzelmedi, son bir aya kadar yolda da bırakmadı, son bir ayda 8-10 kere marş basması mecburen aracı 2. Viteste vurdurarak çalıştırmak zorunda kaldım, bu durum başka sorunlara yol açar diye tekrar servise gittim, sorunun mars motorunda olabileceğini, elektrikçiye gostereceklerini söylediler, yeni mars motoru alınması mı yoksa tamir için vermek mi iyi, birde servis niçin değiştirmek yerine tamir yoluna gidiyor, fiyatında 1.000-1.500 arası tutabilir arızaya göre demişler, bu fiyat normalmi, yenisiyle değiştirmek daha iyi olurmu?

Simdi mars yapıyorsa yani mars motoru dönüyorsa sorunu baska bir yerde aramak gerekli diye düşünüyorum. 8 10 kere mars yapiyormus aküde gayet iyi. . Bence sorun baska yerde..

Benzinli Araçlar da atesleme problemi basittir. Degistir çöz . Bujiler filtreler Bobin distrbitor kontrol et sorunu bulursun, ama dizel de yöntemler farklı.. pompa sensörler vs isin icinde

Ayrica degisim elbette iyidir yeter ki orj parça olsun. Fiyat konusunu bilemeyecegim daha önce 93 skoda favorit im mars motoru degisti 230tl ye aldim. Iscilik vs baska seylerle 300u buldu. Euro dolar yukseliyor fiyatlar hergün oynuyor..

Benimde aküde sorunmuş gaz almıyordu yemiyordu benzinli aracımda sonra akü buji o bujinin üstündeki ismini unuttuğum şey yağ full değiştik düzeldi biraz önce arabaya marş ver çek oraya benzin gitmesini bekle motora sonra bidaha marşa bas çalışır

Akü az olunca bence yakamıyor yakıtı bi bakıyor çiğ yakıt ben bunu almam diyor

Araç d2 mi yada 1.3 multijet mi ? hava akışını kontrol ettirin

Araç 2012 1.3 Diesel servis soyledi bunu, D2 mi bilmiyorum, eski kasa, fiyat çok geldi yenisini takicaz demedi marsmotorunu gondericez komurlerde de sorun olabilir dedi, anlayamadığım sıfır parça taksa daha iyi olmaz mı niye tamir yoluna gittikleri, bu sorun marşı geç alması ve bazen marşın basmamasi başka arkadaslarinda başına gelmis, bu araçların müzmin bir sorunumuzmu, kronik bir sorunmu

Mars almıyorsa mars komuri bitmistir

Daha önce iki yere gitmiş ama sorunun hala devam ettiği için bana gelen gelen 1.3 araçta marş motoru fırçalar değişmiş ve rulman değişmiş ama sorun şöyle idi güzel marş yapıyor ama bazenfe tık yok idi marş motoruna bağlı bulunan piyasa daşak diye tabir edilen parçaçaya kontaktan + ucun gevşek kalması idi arada plastik parça olduğundan gevşek kalmış iki tamirci arkadaşta dikkat etmemiş adam 400 TL harcamış idi seçeceğiniz tamircilerin titiz çalımasına dikkat ediniz .
Ancak marş yapıyor ama geç alıyor o farklı bir konu
Selamlar

kömürde olabilir ben

Şimdi servisten aradılar enjektörler de sorun diye, rektifiye yapılacak temizlenecek dediler, 1.500 enjektör rektifiyesi 15o de servis için istediler, marş motorunda sıkıntı çıkmadı, bakalım bu sorunu çözecek mi, bu rektifiye bakımı yerine enjektörleri mi degistirsem dahami iyi olurdu, değişim içinde 5,000 bulur dedi servis ne yapmalıyım bilemedim

Tam enjektör diyecektim ama servis sonunda çözmüş olayı fakat serviste yaptiracaginiza siz gidin dısarda yaptirin daha az maliyetle cozersiniz diye dusunuyorum

Merhaba;
benim 2012 1,3multijet 66000 km de aynı sorunu bende yaşadım 3 ay önce orjinal aküsünü çıkarttım ve yeni yüksek amper akü taktırdım.
1 ay sonra sabah tek marş araç çalıştı.aynı gün içerisinde motor sıcakken marşa basıyorum fakat araç çalışmıyor. bunu gün içerisinde 4-5 defa yaptı. fiat tamircisi arkadaşım. kontağı 4-5 defa kapat aç ışıklar söndükten sonra bas dedi. çalışmaz ise iki arıza söyledi.
1.si mazot deposunun altında ufak bir pompa varmış o arızalı.yada önde mazot pompasında sorun olabilir dedi. pompalar kesintı yaptığı zaman çalışmaz dedi. şuan bazen o şeklilde yapıyor 2-3 defa kapatıp açıyorum araç çalışıyor.

Beyler ben servisleregüvenmiyom kalitesiz yakıt almışım motorda sorun yok ama arabada beninli motor yenilenecek 5000 tl gittim 200 lirayamı neyse bujileri yenilettim sorunçözüldü

@Mesut 1977
Eğerki marş yapıp çalışmıyorsa 1.3 lerde kronik sorun hava akışını makineye bağlayıp değerlerini ölçtürün eğer marş yapmıyorsa kesiyorsa ya marş motorudur yada elektriksel bi sıkıntıdır.

Benim aracim da 1/3 turbo yeni yeni bu sorunu vermeye basladi ne yapmaliyim

Biraz önce aracı servisten aldım, enjektörleri rektifiye yapıp gaz ayarını yapmışlar, temizliği falan yapmışlar, araçta değişiklik olarak ilk etapta motor sesi fark edilecek kadar azalmış, uğultulu bir ses ve sarsinti vardi duzelmis, zorlansada araçla 140-150 arası basabiliyordum, aynı yolda denedim ama 130 u gecmedi, belki ileride açılır, marş basmama sorunu için ileride bilgi veririm, servis 1700 lirayı aldı tabii,

Abi isitma bujilerine baktir ayni sorun bizim 1. 3 te de var gec mars aliyo bu sorun fiatlarda kronikmis

Back