Yardım Marş basıyor araç çalışmıyor. 2021 1.3

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fuatank
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Fuatank

Yeni Üye
Doblo
Adı
Fuat saygılı
Kan Grubu
B RH +
Aracınız
Doblo
Arkadaşlar merhaba
Aracım 2021 1. 3 Doblo stop etti bir daha çalışmadı.
Mars basıyor
Mazot geliyor
Tüm sensörler çalışıyor.
Pompacılar baktı arıza görünmüyor
Beyinciler baktı arıza görünmüyor
Mekanikçiler baktı bulamadı
Eletrikçi baktı bulamadı.
4 gündür erzurumda kaldım. Buradaki ustalar çare bulamadı. Aracı tokata çektiriyorum. Sorun sizce ne olabilir. Tokatta işi bilen usta bulabilir iyim.

Uzak olmasa zonguldakta mustafa usta var youtube kanalı var kesici garaj adam sadece mekanik değil elektrik tesisat vs.işini de çok iyi biliyor.Ustaların burun kıvırdığı marea/barvo gibi araçları fabrika çıkış seviyesinde topluyor ve onarıyor.Elektrik tesisatında sorun araçları bile tesisatını ölçerek yeniliyor.(link)

(link)
Sürekli parça değiştirerek çok yüksek masraf etmek yerine bence mustafa ustaya bir ulaşın imkanınız varsa da götürüp baktırın eğer sağlam usta bulamazsanız.Çünkü anlamayan usta bozuntuları arızayı bulamadıkları gibi sağlam yerleri de kurcalayarak daha da bozup yüksek masraflar çıkarabiliyorlar.

Geminiye sordum bu cevabı verdi umarım işinize yarar.

Dosyalar

egzantrik mili konum sensörü ne baktır

2013 Doblo d3 ile bankamatik önünde durup aracı stop ettim, işim bitince tekrar çalıştırdım elekterik geliyordu ancak araç çalışmıyordu, ustayı aradım bir kaç bir şey söyledi ancak araç yine çalışmayınca çekiciye koyup servise götürdüm, aracı lifte alarak egr valfini alttan söktüler ,bir kabın içerisinde özel bir sivı ile temizleyip tekrar taktılar araç sorunsuz çalıştı bu işlem için 2025 yılı şubat ayında 2000. iki bintl işçilik ücreti aldılar... Egr valfini içim rahat olsun diye değiştirmek ister isemde o tarihte 3500 tl + parça fiyatı verdiler , ben orijinal parçanın temizlenip takılmasını daha makul buldum.

Krank sensörü olabilir

Back