Lastik

Bu gün işyerime bir vw cady geldi araca 225.45.17 lastik takmış acaba vizeden nasıl geçiyor
sorayım dedim araç emanetmiş sorsamda bilmez

@MEHMET78
Abi nedense yüzme hissi uyandırıyor aracı kullanırken. Yani kaymıyor virajda ama yanlayarak dönüyor sanki. Premium contact 5 varsa onu tercih et abim rayda gibi gidiyor premium lar a6 da 520de falan referans lastik.

aklıma en yatan bu lastik o zaman.bu nasıl sence sezgin.etiket değerleri en iyi lastikte bu gibi.
(link)

@Sezgin Tok
aklıma en yatan bu lastik o zaman.bu nasıl sence sezgin.etiket değerleri en iyi lastikte bu gibi.
(link)

@MEHMET78
Bende buna aklımı taktım
hem Antalya da SATICI banada yakınmış
(link)

@www.akdenizelektronik.org
evet oda güzel.etiketi C C idi sanırım.o yüzden diğeri bir adım önde.birde o firmada falken falanda var orjinal ebatta.

@MEHMET78
Abi kullanıcı yorumları güzel yük endeksi düşük olduğu için lastik önlerde eziliyor diyor lastikçiler o yüzden mümkünse xl yanak lastiklere bak. Benim kışlıklar 205 hakikatten önler yanaklar basık.

@MEHMET78
Etiket değerlerine nerden bakıyorsun ?
Ayrıca falkenide mi değerlendirelim ?

@Sezgin Tok
aynısının XL si vardı sanırım.ama fiyat yükseliyor tabi.

bazı sitelerde yazıyor.falkenin değerlerini bulamadım.dükkanda görürsek ancak.olabilir orjinal ebat uygun etiketli olursa.

@Sezgin Tok
olabilir.😀😀😀

bu sitede eagle için E C etiket değeri gösteriyor.
(link)

Birde abi bizi facebook tanda takip edebilirsin biz çok sağlam bir firmayız
biz Michelin bayisiyiz bizde stok sorunu olmaz diyorlardı
Bunların sayfalarında sürekli yazacağım sizde yazmak isterseniz buyrun arkadaşlar
Milletle dalga geçmek ne demek anlasınlar
@MEHMET78
Benim D3 ün ön sağ kapı içinde (sizinkilerdede mutlaka vardır)
Res 008.jpg
ki etikette kullanabileceğimiz jant lastik ebatları yazıyor

evet orjinali bu maalesef.

Arkadaşlar bu gün Bir arkadaşım şöyle dedi banada bayağı mantıklı geldi
Vizede Araca taktığın lastiklerin taşıyacağı yüke ve
aracın toplam yüklü ağırlığı na bakarak eğer o lastikler in taşıyacağı yük aracın toplam ağırlığından
düşükse vizeden geçirmezler dedi yoksa genişliğini ve yüksekliğini oynayıp oynamadığımıza bakmazlar dedi
Aşağıdaki listede Soldan sağa doğru 1.4 benzinli 1.3 dizel 1.6 dizel normal ve maxi ile 2.00 normal ve maxi nodellerinin yüklü ağırlıkları yazıyor
Buna göre aracın taşıyacağı örneğin normal d3 doblonun toplam yüklü ağırlığı 2130 kg bunu 4 e bölünce 532.5 kg yapıyor
Buna göre aracımıza takacağımız lastiğin taşıyacağı yük 532.5 kg nin üzerinde olması gerekiyor

Azami yüklü agirlik (kg)
[TBODY] [/TBODY]
1.4 Benzinli:2060 kg
1.3 Dizel:2090 kg
1.6 Dizel Normal:2130 kg
1.6 Dizel Maxi : 2270 kg
2.00 Dizel Normal 2170 kg
1.6 Dizel Maxi 2310 kg

Bu listeye göre 205.55.16 ebatındaki lastiklerden hangileri
1.6 Normal kasaya yani 2130 kg toplam ağırlığı taşımaya uyuyor ?
Yarın bu lastik olayını sonlandırmayı düşünüyorum

Bir sorunda benim araç hem önleri hemde arkaları sanırım arkalar bağımsız süspansiyonlu olduğu için
içten yemiş aslında diş derinliği çok kötü değil ama 5 yıllık lastik diye değiştirmek istiyorum

Abi normalde 89-91 kurtarıyor ama ruhsatta kamyonet yazdığı için c kodu yoksa lastik geçersiz sayılıyor. Ben bu yüzden lastik alırsam 94w-v xl yanak alırım 205 de takabileceğin en yüksek değer bunlar. Yoksa 99 yük endeksi olsun c olmazsa olmuyor.

@Sezgin Tok
Halen kullanmakata olduğum üzerindeki orjinal prelli lastiklerde 99T yazıyor sanırım c ibaresi 195 / 60 R 16 C 99T olarak geçiyor
Ekteki resimde 91 kodu 615 kg ye denk geliyor buda toplamda 2460 kg yapıyor buda dediğin gibi aracı kurtarıyor
lastik_2.jpg

Back