Arkadaşlar bu gün lastik konusuna noktayı koydum
Bu gün mecburen Bulunduğum Kumluca ilçesinden
90 km uzaklıktaki Antalya merkeze gitmem gerekiyordu
ve bu gün lastik almaya karar vermiştim çünki geçen hafta aracımı bakıma sokmuştum
bakımda ön tekerler açılmıştı amortisör takozu değişmişti
bakımdan çıktı çıkalı araç balansı bozulmuştu 90 km hıza gelince direksiyon titremeden tutulmaz oluyordu
eski lastiklerede balans yaptırmak istemiyordum
Neyse bu gün yola çıktım Kumluca ilçe çıkışındaki Tuvturk istasyonuna uğradım
araç kontrolu yapan görevlinin birini dışarıya aracın yanına çağırdım dedimki
ben bu araca yeni lastik alacağım üzerindeki 195.60.16 lastikleri 205.55.16 yapacağım vizede sorun olurmu ? dedim
Görevlinin bana dediği şu oldu
Abi aracın sağ lastiğini farklı bir ölçü sol lastiğini farklı bir ölçü yapıp gelirsen öyle vizeden kalırsın
Lastiklerin tamamı aynı ölçülerde olduğu zaman diş derinliğide uygunsa vizde sorun olmaz dedi
Bu haberin mutluluğuyla Antalya merkeze geldim işimi hallettim ve sonra daha önce bir arkadaşımın tavsiye ettiği
GoodYear bayisine gittim bayide benim ölçülerde Eagle sport vardı onun fiyatını bana 160 tl olur dedi
Birde EfficientGrip vardı Ben 2 lastiği yanyana koydum inceledim
EfficientGrip daha kaliteli gördüm ve o lastiği tanesi 190 tl den 6 taksitle satın aldım balansını yapıp araca taktılar
İzlenimlerim şöyle oldu
Daha önce sanki at arabası tekeri takılıymış gibi yoldaki her tümseği küçük yalağı hissediyordum
bunda yumuşak balon üzerinde gibi gitmeye başladım araç sessizleşti
daha önce 90-100 km hızla girdiğim virajlarda arç sanki savrulacakmış gibi hissediyordum
bunda araç sanki bulunduğum şeride yapışmış gibi bana çok güven verir hale geldi
Direksiyonda titreme vesaire kayboldu ip gibi gitmeye nbaşladı
Birde araç yol bilgisayarında ortalama tüketim değerinde 0,20 değer düşüşü gözlemledim
Frenleme yol kuru olduğu için çok çok iyiydi ama ıslak yolda test etme şansım olmadı
Keşke daha önce bu lastiği alsaymışım iyiymiş diyorum
İnşallah kazasız belasız kullanırım