Lastik

@www.akdenizelektronik.org
Abi çözüm belli güzel 94 xl yanak bi lastik al kendine orijinaller kalsın bi kenarda muayeneye girersin geçmezse orijinal lastikleri kullanarak geçersin yola devam edersin.

@Sezgin Tok
Her yıl vizede bunu tekrarlayacak olursak lastikçiye söktür taktır balans bozulur vesaire büyük sorun işin içinden çıkamaz oldum
kafam karıştı İllede bir yerlerde C olması gerekiyorsa sınıfta kaldık gitti oysaki ne kadar çok istiyorum 205 55 16 bir lastik takmayı 😕😕😕

Herşeyde bir hayır vardır diye boşa dememişler iyiki o lastikleri alamamışsınız michelin AGİLİS serisi 2500 kg üazerindeki araclar için süper lastiklerdir ama bizimki gibi 1500- 1600 kg araçlarda hiç bir işe yaramaz boşa para verirsiniz daha önce ducato da kullanmıştım zigana ve köse dagını kışın ortasında sanki yolda hiç birşey yokmuş gibi cıktım yani minibüs haricinde bu lastigi düşünmeyin

@Alirüzgar
o paraya alınabilseydi iyiydi.aynısını bayi nakit para 350 tl diyor en son.

Arkadaşlar bu gün lastik konusuna noktayı koydum
Bu gün mecburen Bulunduğum Kumluca ilçesinden
90 km uzaklıktaki Antalya merkeze gitmem gerekiyordu
ve bu gün lastik almaya karar vermiştim çünki geçen hafta aracımı bakıma sokmuştum
bakımda ön tekerler açılmıştı amortisör takozu değişmişti
bakımdan çıktı çıkalı araç balansı bozulmuştu 90 km hıza gelince direksiyon titremeden tutulmaz oluyordu
eski lastiklerede balans yaptırmak istemiyordum

Neyse bu gün yola çıktım Kumluca ilçe çıkışındaki Tuvturk istasyonuna uğradım
araç kontrolu yapan görevlinin birini dışarıya aracın yanına çağırdım dedimki
ben bu araca yeni lastik alacağım üzerindeki 195.60.16 lastikleri 205.55.16 yapacağım vizede sorun olurmu ? dedim
Görevlinin bana dediği şu oldu

Abi aracın sağ lastiğini farklı bir ölçü sol lastiğini farklı bir ölçü yapıp gelirsen öyle vizeden kalırsın
Lastiklerin tamamı aynı ölçülerde olduğu zaman diş derinliğide uygunsa vizde sorun olmaz dedi

Bu haberin mutluluğuyla Antalya merkeze geldim işimi hallettim ve sonra daha önce bir arkadaşımın tavsiye ettiği
GoodYear bayisine gittim bayide benim ölçülerde Eagle sport vardı onun fiyatını bana 160 tl olur dedi
Birde EfficientGrip vardı Ben 2 lastiği yanyana koydum inceledim
EfficientGrip daha kaliteli gördüm ve o lastiği tanesi 190 tl den 6 taksitle satın aldım balansını yapıp araca taktılar
İzlenimlerim şöyle oldu
Daha önce sanki at arabası tekeri takılıymış gibi yoldaki her tümseği küçük yalağı hissediyordum
bunda yumuşak balon üzerinde gibi gitmeye başladım araç sessizleşti
daha önce 90-100 km hızla girdiğim virajlarda arç sanki savrulacakmış gibi hissediyordum
bunda araç sanki bulunduğum şeride yapışmış gibi bana çok güven verir hale geldi
Direksiyonda titreme vesaire kayboldu ip gibi gitmeye nbaşladı
Birde araç yol bilgisayarında ortalama tüketim değerinde 0,20 değer düşüşü gözlemledim
Frenleme yol kuru olduğu için çok çok iyiydi ama ıslak yolda test etme şansım olmadı
Keşke daha önce bu lastiği alsaymışım iyiymiş diyorum
İnşallah kazasız belasız kullanırım

12833462_10153905490320138_611430822_n.jpg

hayırlı olsun abi. benim dediğim lastik işte bu.biraz kullan bakalım.ay sonunda bende alacam inşaallah. kaç hava bastılar lastiklere.siboplarıda değiştirdin inşaallah.

@MEHMET78
Kac hava bastilar sormaj aklima gelmedi siboplari degistirmedim cunki lastik bayisindeki siboplar cok kalitesiz geldi eskiler celik sibop taskacaklari siyah lastikti havalar kac olmasi lazim park halinde bos iken önler biraz daha yaziliyor ama lastikler icime sindi

Arkadaşlar d1 aracıma jant+lastik takımı alıcam 14 inç kışlıklar var 15 düşünüyorum sahibinden.com dan 1000 tl ye kadar görüş ve yorumları bekliyorum

@Sezgin Tok

Daha önceki paylaştığımkapı etikende
orjinal lastiklerine göre 2.7 bar olması lazım diyor
O da alttaki hesaba göre yaklaşık 40 hava ya denk geliyor
Yoksa yanılıyormuyum
Birde lastiği 205.55.16 yaptığımız için acaba farklı barda havamı basmak gerekiyor

Son olarak önde hem motor ağırlığı olduğu için
hemde ani istenmeden girilen çukurlardan ve ani frenlemelerde
lastikteki aşırı basınç için önlere bir iki bar fazlamı hava basmalıyız ?
1 bar = 14.50326 psi. dir.

ayrıca;

1 psi = 0.06895 bar dır.
Res 008.jpg

Abi kapıda yazan lastiği takmıyorsun ki kapıda yazan basınca uyasın 😉 kullandığın lastiğin ölçüsü normalde 32 de ağırlıktan dolayı 36 kullanılıyor yük atarsan arkayı 38 yaparsın.

ben kışlıklarım 205 onlara 40 basıyorum. konfor artsın derseniz 38 ile denenebilir. ama dediğiniz gibi normali 40.

Beyler benim d1 hangisi hoş olur yorumları alalım

Dosyalar

• Screenshot_2016-03-07-19-57-38.png
    Screenshot_2016-03-07-19-57-38.png
    60,4 KB · Okunma: 28
  • Screenshot_2016-03-07-19-54-00.png
    Screenshot_2016-03-07-19-54-00.png
    63,4 KB · Okunma: 28
  • Screenshot_2016-03-07-19-50-13.png
    Screenshot_2016-03-07-19-50-13.png
    70,2 KB · Okunma: 25
  • Screenshot_2016-03-07-19-48-26.png
    Screenshot_2016-03-07-19-48-26.png
    60,2 KB · Okunma: 24
(link)
(link)
Bu ikisinden biri aracınızın rengine göre siz karar verin

ayanen sondaki süper ama ginede senin zevk ve görüşlerine saygı duyuyorum başkanım

Back