lastik tecrübesi.

195 65 16 takiliydi dordude baya gitmisti cikma aldim 2 kis lastigi 2 mevsimlik disler falan cok iyi 280 TL ye anlastik 205 55 16 hepsi bu rakamlarin degismesi sikinti yaratir mi diye soracaktim aslinda ama herkes kullaniyormus lastikci de inandirdi sikinti yok diye bir de basinc kac olsun anlamadim gitti valla 32 den 40 a kadar hepsini soyleyen oldu

Bi de ilk kalkista direksiyonu tam kirinca biraz surtuyor gibi ses geliyor cok az sonra inadina dinlemeye calisiyorum cit yok

205 55 16 da hiç sıkıntı yok zaten yanak yüksekliğinde 5 mm bi fark etmez gözle falan anlamak zor

doblonun birinde 225 55 16 kışlık gördüm hem de orjinal jantta.tank gibi görünüyordu.

Mehmet Abi kışlık lastiğin taban ölçüsü nekadar fazla olursa karda buzda tutunmasıda okadar düşer o yüzden pek sağlıklı olmayabilir çünkü orjinal ölçüden uzak

evet kışlık lastikler ince daha iyi.fakat orjinal janta o ebatı takmışlar yani.

evet orjinali böyle yapacak bişey yok

Arkadaşlar D3ler için lastik basınçları sağ ön kapıda yazıyor zaten.2,7 bar yani 39 PSI ye denk geliyor.32 falan hikaye onlar binek araçlar için bu değerlerden şaşmayın derim.Haa belki fazla yük taşımıyor sadece ailenizi gezdiriyorsanız 36-37 PSİ da basılabilir belki konfor daha da artar.Ben 39 bastım şahsen ön ve arkaları...

mıchelın 205-55-16 lastık aldım kar lastıgı taktırdım arabada tık ses kalmadı ve yol tutusu cok farkettı. fakat lastık basıncı 38 olmasına ragmen sankı ınık gıbı duruyor lastıklerım. muhtemelen yumusak olmasındandır dıye dusunuyorum..

Erhan Bey orjinali 39 PSI ben hatta bazen yuk attigim icin 40 PSI basiyorum.Deneyin konforu cok bozmuyorsa bu değerlerle devam edin derim...

aynen.yakıtınız etkilenir.

Slm arkadaşlar bugün mecburiyetten değiştirmek zorunda kaldım kış lastiklerimi.Aracımın üzerindeki eski kış lastiklerinden biri yarıldı malesef öyle olunca dört yeni lastik almak zorunda kaldım.Normalde seneye kışa düşünüyordum yeni lastiği kısmet bu yılaymış.Uygun fiyatlı bir lastik aradım Sava ve Kumho ön plana çıktı.Sonunda Kumhonun 205/60/R16 96H tipi lastiğini aldım.Tanesi 180 TL den 720 TL ödedim.Aslında 205/55/R16 düşünüyordum ve yaklaşık 10 Tl daha ucuzdu ama lastikçi arkadaş 60 yanak alısan çukurlara,kasislere daha rahat girersin araç daha konforlu olur 55 yanak alırsan çok vuruntu hissedersin çukurlarda dedi.Ben de 60 almaya karar verdim.

Umarım iyi bir seçim yapmışımdır.Kumhoyu daha önce Ford Connectte kullanmıştım ve emnun kalmıştım inşallah şimdi de kalırım.Kumho kullanan var mı aramızda?

205 55 16 nin cukurlarda vuruntuyu daha fazla hissettirdigini 2 haftadir tecrube ettim onayliyorum usta hakli

karda sava almadığınıza pişman olabilirsiniz

ama kumho aldığınızada pişman olmazsınız 🙂

doblonun orjinal lastiğinden binek lastiği çok daha konforlu bu hissedilir şekilde fark ediliyor bizm kışlıklar sava eskimo hp 205 55 16 her yönü ile çok memnun kaldım lastik çok sessi yuvarlanma direnci yola yapışmasını hissetiriyor

205 ler yol tutuşunda da daha güvenli hissi veriyor.

Gercekten orijinal lastikle binek lastik arasindaki farki bugun gordum ve Pirelli Chrono denen lastigin ne kadar odun bir lastik oldugunu anladim.Kumhoyu takinca konfor bariz sekilde artti.Cukurlara, kasislere giris iskence olmaktan çıktı. Gayet sessiz ve yumusak bir lastige benziyor.Gerci 150TL ye de lastikler vardi Goodright diye bir marka ama guvenemedim.Continental, Michelin,Lassa, pahaliydi 240 TL civarindaydi fiyatlari.Hankook, Toyo gibi markalari sormadım bile.Hayirlisi bu araca kesinlikle binek yumusak lastik yakisiyor...

arkadaşlar kışlık lastik alırken lastik ebatlarınızda değişiklik yapmayın.ayrıca kışlık lastiklerinizede yazlık lastiklerle aynı havayı vurun.lastik basıncını düşürmeniz lastiği yumuşatmaz.lastiğin yumuşaklığı hamuruyla alakalıdır.kış lastiklerinize yüksek yada düşük hava basmanız lastiğin yere düzgün basmasını engeller.kesinlikle ve kesinlikle normal lastik havası vurun.

bu hafta sürekli yağmurda ve malum çamurrlu köy yollarında gidiyorum araba resmen yola apışıyor ve gerçekten savayı bugun birkez daha beğendim yol tutuş süper zaten d3 gerçekten çok iyi yol tutuyor bazen sınırları zorlasan bile esp çabuk tepki veriyor

Valla ben de Kumhodan cok memnunum su anda dort gun oldu taktirali ve gerçekten son derece sessiz ve de yumusak bir lastik.Aracin konforunu belirgin dekilde etkiledi.Insallah dayanikliligi da iyidir ve en az dory kis bineriz...

Back