- Adı
- Fethi
- Kan Grubu
- 0 -
- Meslek
- Serbest
- Aracınız
- Başka Araç
- Modeli
- Diğer Model
- Araç Yılı
- 2013
- Renk
- Beyaz
arkadaşlar bu tür bilgileri lastikçiden değil, mürekkep yalamış ve lastik tecrübesi olanlarda almak daha iyi olacaktır; bu videoda işin uzmanı konuşuyor, işin ustası değil. adam 2 lastik alınacaksa yenileri arkaya takın diyor ve sebebini de açıklıyor.Arkalarda fazla aşınma olmaz,ama önlerde fazla olur.bence arkayla önleri değiştirme yapabilirsnz.sizi 10 bin km daha götürür.eğer yük taşıyosanız,3,0 olanı arkaya taktığnzda aşırı yük yüklerseniz lastiğe zararı olablr.arkadaşlar benim 2009 model doblo aracım 39.100 km'de ön lastikler 3,0 mm derinlik ben 40,000 bakımda ön ve arka lastikleri birbirleri ile değiştirmek istiyorum. arka lastikler 5,5 olduğunu söyledi lastikçi. Lastikçi ön lastikleri değiştirmek lazım dedi.
ben şu aralar masraf olmasını istemiyorum. sizce ön - arka yapsam nasıl olur sizce eğer isterseniz lastiklerin fotoğraflarını gönderebilirim..
saol teşekkür ederim.. yok zaten neredeyse hiç yük taşımıyorum...
86: 530 kg. , 88: 560 kg. lastik başına azami yük anlamına gelmekle beraber maalesef her lastik 1/4 oranında yük sırtlanmıyor ve yoldaki eğimleri de düşünürsek fabrikanın da taktığı gibi en az 88 olmalı. ama kullanma klavuzunda 88 T yazıp, fabrika da bunu taktıysa lastikçi niye 92 T de israr etmiş anlamak zor. ya da garantiyi öne sürüp biraz daha fazla kazanmak için olabilir..evet 92T yüksek biliyorum ancak, lastik üreticisi garanti için yük endeksine göre lastik takılmasını istiyormuş. Bu da bizim araçlar için 92T imiş bende lastik bayiinin yalancısıyım...
92T bir lastik olan araçta, lastik başına 630kg yük düşer. T ise, lastiklerin 190 km hıza kadar rahat çıkabileceğini belirtir.
Bence de yüksek bir değer. Zaten aracın boş ağırlığı 1.3 ton. 600kg yük atsanız 1.9 kg eder.
86 yada 88 lastik yeterlidir.
d1 için lastik ve lastik ebatı öneriniz varmı arkadaşlar d1 1.3 mjet 2004 aracım yük atmıyorum ailemle kullanıyorum
kışlık: lassa snowways II aldım.....hayırlısı bakalım..