lastik tecrübesi.

hayırlı olsun lastikleriniz. bridgestone konusunda ben de sizinle aynı fikirdeyim. 5 lira vermem o marka lastiğe.

arkadaşlar benim 2009 model doblo aracım 39.100 km'de ön lastikler 3,0 mm derinlik ben 40,000 bakımda ön ve arka lastikleri birbirleri ile değiştirmek istiyorum. arka lastikler 5,5 olduğunu söyledi lastikçi. Lastikçi ön lastikleri değiştirmek lazım dedi.
ben şu aralar masraf olmasını istemiyorum. sizce ön - arka yapsam nasıl olur sizce eğer isterseniz lastiklerin fotoğraflarını gönderebilirim..
Arkalarda fazla aşınma olmaz,ama önlerde fazla olur.bence arkayla önleri değiştirme yapabilirsnz.sizi 10 bin km daha götürür.eğer yük taşıyosanız,3,0 olanı arkaya taktığnzda aşırı yük yüklerseniz lastiğe zararı olablr.

saol teşekkür ederim.. yok zaten neredeyse hiç yük taşımıyorum...
arkadaşlar bu tür bilgileri lastikçiden değil, mürekkep yalamış ve lastik tecrübesi olanlarda almak daha iyi olacaktır; bu videoda işin uzmanı konuşuyor, işin ustası değil. adam 2 lastik alınacaksa yenileri arkaya takın diyor ve sebebini de açıklıyor.
ustalarımız içinde de mutlaka işinin sonuna kadar ehli abilerimiz-kardeşlerimiz vardır ama iş benim antifiriz işine dönmesin: bak usta aracın kullanım klavuzunda %50 saf su %50 antifiriz karışımı (ile en düşük donma derecesine ulaşabilirsiniz yazıyor diye gösteriyorum) olması gerekiğini yazıyor diyorum. adam bana ' o zaman aracın donar' diye iddia ediyor! mutlaka ama mutlaka önce aracın k. k. nu inceleyip sonra sanayiye gidin derim ben..
lastik değişimi ile ilgili video: http://www.uzmantv.com/lastik-secerken-nelere-dikkat-etmek-gerekir

evet 92T yüksek biliyorum ancak, lastik üreticisi garanti için yük endeksine göre lastik takılmasını istiyormuş. Bu da bizim araçlar için 92T imiş bende lastik bayiinin yalancısıyım...

92T bir lastik olan araçta, lastik başına 630kg yük düşer. T ise, lastiklerin 190 km hıza kadar rahat çıkabileceğini belirtir.

Bence de yüksek bir değer. Zaten aracın boş ağırlığı 1.3 ton. 600kg yük atsanız 1.9 kg eder.

86 yada 88 lastik yeterlidir.
86: 530 kg. , 88: 560 kg. lastik başına azami yük anlamına gelmekle beraber maalesef her lastik 1/4 oranında yük sırtlanmıyor ve yoldaki eğimleri de düşünürsek fabrikanın da taktığı gibi en az 88 olmalı. ama kullanma klavuzunda 88 T yazıp, fabrika da bunu taktıysa lastikçi niye 92 T de israr etmiş anlamak zor. ya da garantiyi öne sürüp biraz daha fazla kazanmak için olabilir..

komik bir şekilde duravis hiç beğenilmediği halde en pahalı lastiklerden biri.adet liste fiyatı 219 lira.

88H ve 92T tipi lastikler dobllarda kullanılmaktadır.

daha yüksek performans,daha iyi yol tutuş,daha sessiz bir sürüş için yeni yeni piyasaya girmeye başlayan 92H lastikleri kullanabilirsiniz.bunlar yeni tip combi-van araçlar için geliştirilen lastiklerdir.

lastik alırken toyo,hankook,yokohama firmalarına da bir göz atmanızı tavsiye ederim.

bizim araçların cargosunda 185/65/15 92 seçeneği var.92 yük birimi cargoya yetiyorsa kombilere 99 birime ne gerek vardı anlayabilmiş değilim.

d1 için lastik ve lastik ebatı öneriniz varmı arkadaşlar d1 1.3 mjet 2004 aracım yük atmıyorum ailemle kullanıyorum

D2 aracımda michelin 195/55/15 kullanmaktayım cok memnunum duravisleri cıkardım coook sert lastıkler

arkadaşlar 195 60 r 16 c serisi lastik fiyatı bilen varmı sıfır lastik lazım bana önerebileceğiniz marka ve fiyat lütfen yardım

200-350 arası değişiyor.sahibindende az kullanılmış uygun fiyata da bulabilirsiniz.

yazlık: Brigstone R410 duravis (inadına)
kışlık: lassa snowways II (şakası olmaz)

185/65/15 92T

ben bulamadım.bulabileceklere kar lastiği tavsiyem sawa eskimo!
lastikğin dibidir.buzda rampada bayırda sendelemez.alayına gider!

kışlık: lassa snowways II aldım.....hayırlısı bakalım..

hayırlı olsun.

175/70 84T R14 Pirelli P1 cincurto aldık lastik gayet güzel ama fiyat olarak biraz pahalı 2 lastiğine 290 lira verdik yol tutuşu güzel özellikle yağmurlu havalarda önceki lassalara göre %70 bi değişim oldu

Slm arkadaslar 2011 yeni kasa doblonun. Bujon arali kac acaba bilen warmi acill

5.100 diye biliyorum

kışlık: lassa snowways II aldım.....hayırlısı bakalım..

aldım derken 205-55-16 bulabldim...hiçbiyerde(en azından bakabıldıgım hiçbiyerde) 195-60-16 kalmamış...yok satılıyomuş...
bende 179tl ye aldım...tanesini🙂

Back