lastik tecrübesi.

selam arkadaşlar benim 2009 model doblo combi 1.3 mjet araba için lastik ebatını değiştirirsen bir sorun olurmu arabada 185/65 R15 92T lastik var bunun üzerine çıkarsam bir sorun olurmu artıları ve eksileri nasıl olur ben 195/65 R15 taksam nasıl olur sizce

selam arkadaşlar benim 2009 model doblo combi 1.3 mjet araba için lastik ebatını değiştirirsen bir sorun olurmu arabada 185/65 R15 92T lastik var bunun üzerine çıkarsam bir sorun olurmu artıları ve eksileri nasıl olur ben 195/65 R15 taksam nasıl olur sizce

Mesajı yazdığınız bu bölümde detaylı birçok ileti bulacaksınız, önceki mesajları okumanızı öneririm.

bence ebat ile çok fazla oynamayın ama sizin ölci az farklı pek bişey olmaz ama yinede forumda bununla ilgili çok konu var bilgi edinebilirsiniz

arkadaslar herkeze selamlar

2006 dolbo 1,3 mıltıjet yenı kasa aracımda 185*65*14 sportiva t65 lastık var aldıgımda bu sekıldeydı alalı yaklasık 5 ay oldu sımdı lastıklerı degıstırmek ıstıyorum zaten bu aylarda degıstırecektım ama hangı neyı takacagımı ınanın bılmıyorum ve bu ıslerden de acıkcası anlamıyorum latık konusu bıldım bılelı yabancı kalmısımdır bıde baba mujdesı gelınce tuzu bıberı oldu aılem ıle bvırlıkde bınıyorum yuk tasıma gıbı bı olayım kesınlıkle yok lutfen bana yardımcı olabılırmısınız foruma baktım ama cok okuyunca ınsanın aklı karısıyor 🙂

Orjinal iyidir her zaman.

Orjinal iyidir her zaman.

orjınal ıyıdır derken bu lastık ebatı orj kabrıka cıkıslı lastıkmıdır artık yuk ıcın olan lastıkmıdır acaba bınek tıbı almakıstesek hangısını takmamız gerekır acaba ???

arabanız ilk kasa doblomu iknci kasa mı

eğer ilk kasa ise ebatınız 175 60 r14 olmalı ikinci kasa ise 185 60r 15 olmalı

arabanız ilk kasa doblomu iknci kasa mı

eğer ilk kasa ise ebatınız 175 60 r14 olmalı ikinci kasa ise 185 60r 15 olmalı
2006 d2ler 175-75 R14 oluyo bizimki orjinal oydu.şimdi ise 185-65 R14 var....

doğrudur can ilk 2006 d2lerde 14 inç vardı

arkadaşlar ilk kasalar 175 70 14 88 t idi. hatta d2 lerin bazıları da 175 70 14 kimi 175 75 14 tü.

arkadaşlar benim 2009 model doblo aracım 39.100 km'de ön lastikler 3,0 mm derinlik ben 40,000 bakımda ön ve arka lastikleri birbirleri ile değiştirmek istiyorum. arka lastikler 5,5 olduğunu söyledi lastikçi. Lastikçi ön lastikleri değiştirmek lazım dedi.
ben şu aralar masraf olmasını istemiyorum. sizce ön - arka yapsam nasıl olur sizce eğer isterseniz lastiklerin fotoğraflarını gönderebilirim..

arkadaşlar benim 2009 model doblo aracım 39.100 km'de ön lastikler 3,0 mm derinlik ben 40,000 bakımda ön ve arka lastikleri birbirleri ile değiştirmek istiyorum. arka lastikler 5,5 olduğunu söyledi lastikçi. Lastikçi ön lastikleri değiştirmek lazım dedi.
ben şu aralar masraf olmasını istemiyorum. sizce ön - arka yapsam nasıl olur sizce eğer isterseniz lastiklerin fotoğraflarını gönderebilirim..
Arkalarda fazla aşınma olmaz,ama önlerde fazla olur.bence arkayla önleri değiştirme yapabilirsnz.sizi 10 bin km daha götürür.eğer yük taşıyosanız,3,0 olanı arkaya taktığnzda aşırı yük yüklerseniz lastiğe zararı olablr.

Arkalarda fazla aşınma olmaz,ama önlerde fazla olur.bence arkayla önleri değiştirme yapabilirsnz.sizi 10 bin km daha götürür.eğer yük taşıyosanız,3,0 olanı arkaya taktığnzda aşırı yük yüklerseniz lastiğe zararı olablr.

saol teşekkür ederim.. yok zaten neredeyse hiç yük taşımıyorum...

selam.
Ben lastik ile ilgili çok titiz davranmaya çalışırım.yakın zamanda çok inceleyerek lastik değişimi yaptım.arabam
135000 kmde olmasına rağmen 4.takım lastik taktım.bundan önceki 3 takım bridgestone duravisti.bu sefer biraz konfor aradığım için mich enerjy ve goodyear gt3 arasında gittim geldim.ve goodyearda karar kıldım.iki lastiği bayilerde inceledim ve ikisininde hamur gibi olduğunu desenlerinin ve referanslarının güzel olduğunu gözlemledim.ancak goodyearı seçme sebebim yanaklarının mich e göre daha sağlam olduluğuna kanaat getirmemdi.tabiiki mich in kalitesine söz yok ancak çok kibar lastik.
bu arada duravis kadar sağlam bir lastikle karşılaşmadığımı 135000 km boyunca hiç yolda bırakmadığını sadece 3 kere lastiğe giren vida çivi için lastikçiye gittiğimi bildirmek işterim.
sonuç olarak ticari lastikten binek lastiğe geçiş yapınca hakikaten konfor artıyor ancak dikkatin artması gerekiyor.bu lastiklerin en büyük handikapı zayıf yanaklar.ve ticariye göre az km ömrü.
size güncel fiyatları vermek isterim.
gt 3 185/65/15 88T 145 tl
enerjy 185/65/15 88T 160 tl
duravis185/65/15 92T 195 tl

iyi günler.
not:mich diye yazmamın sebebi markayı tam yazınca ekranda xxx gibi görünmesidir.kusura bakmayın...

ben energy tavsiye ederim.

Benim arabada orijinal pirelliler vardı. Söktüm 4 adet lassa catarackta aldım. Süper yol tutuşu ve acayip yumuşak bir lastik. O kadar bahçeye girdim çıktım pirelliler gibi ne bir patlama oldu nede bir balonlaşma sorunu . Tavsiyedir LASSA CATARACKTA mümkünse kaz ayağı olanında alın kışın bizim memleket çok buzlu oluyor fakat zinciri 5 senedir hiç dobloya vurmadım şükür.

arkadaşlar 2011 safaline aracımın lastiklerini sattım ama önümüzdeki hafta teslim etdecegim
şimdi sorum şu 185.65.15 alayım yoksa 195.60.15 mi alayım hangisini alırsam alayım mich alıcam karar kıldım ama ebatta takıldım yardımcı olursanız sevinirim

valla abi eğer sert kullanıyosan geniş lastik sadece yol tutuşunu artırır. yakıtını olumsuz yönde etkiler. kışın kayma riskin artar. sadece kışın değil yağmurda bile kayabilir. fren mesafen değişebilir.
ama sakin kullanıyosan pek bi etki etmez ikisinin arasındaki fark.

Back