lastik tecrübesi.

bi tanıdığım premiosuna 205/60/16 binek tip lastik taktı. süspansiyonlar c tipi lastiklere göre baya fark ediyor.

205 55 16 dan daha konforlu olabilir diye düşünüyorum.birde syron otomobil lastiği şeklinde bizim orinal ebetlarda lastik üretmiş oda denenebilir cronolardan daha iyidir en azından.
http://www.lastikal.com.tr/urun_goster.aspx?uid=2749

Servise gösterdiniz mi

Hafta sonu bi sorun olmaz ise gitmeyi düşünüyorum,
Gitmeden de bi telefon edeceğim, belki diğer rotçudan kayıtlşarını almamı isterler.

Servisi aradım, geri geri yanaşımlarda, yada direksiyon sola kırık iken arkadan biri çarpmış olabilir dedi.
Anlaşmalı rotcusu varmış , ona yönlendireceklermiş.
Yanlış montaj ihtmalini çok ihtimal vermiyorlar.
Eğer ki tamir edilmesi gerekirse kasko'dan yaptırabiliriz de dedi.

Lastikleri taktırdığım yere(Kocaeli / otopratik) gittim hafta sonu, rotlarda sorun var, sağa doğru meyleniyor deyip onlardaki rot değerini alacaktım.
Tekrardan rota çıkartılar, ölçtüler, yola çıktık.
Rot ustası dediki , yeni lastik çok daha iyi yol tuttuğu için, yol da ki meyilere karşı daha hassas, solda sola, sağ da sağa çeker, düzde de bi sorun olmaz diye belirtti.
Ayrıca kamber ve kaster açıları d3lerin sabitmiş, hasar görmes,i gönyeyi bozması için şiddetli bi etki lazım mış.
8 mm de ileri değilmiş sağ teker, teknisyen yanlış demiş, kamber ve kaster açıları onu tolere ediyormuş.

psikolojik mi, gerçek mi, usta orda oynadımı tam anlamadım,/*arada çocukla uğraşıyordum.*/ araç toparladı.
Geçen bi sağanakda da yağmur testinden geçti, er300 ler cidden yağmurda 1 numara, fren hiç sıkıntı yaratmadı, silikalı lastikler bambaşka birşey.

çukurlarda durum nasıl konfor açısından

çukurlarda durum nasıl konfor açısından

35psi olmasına rağmen, 39 bsamak zorunda kaldığım chronolara göre pamuk gibi.
Aracın c tip yük süspansiyonları olmasa daha ne kadar yumuşar düşünemiyorum.

Selamlar arkadaşlar benim 2009 model doblo combi 1.3 mjet arabam var ön lastikleri değiştirecem ben piyasada bir çok lastik markasının fiyatı aldım ben yük amaçlı kullanıyorum arabamı.. Dayanıklı olması lazım... Bana hangisini önerirsiniz....

Goodyear - Duragrip 185/65 R15 92T XL : 160 - 170 TL

Petlas - İmperium PT515 RF - 185/65 R15 92H : 145 TL

Mıchelın 185/65 R15 (yük lastiği olduğunu söylediler) : 185 TL
(Mıchelın bayisi yakından tanıdık güvenirim)

Brıdgestone - Duravıs r410 185/65R15 92T XL : 205 - 215 TL
(Arabanın fabrika çıkış lastiği)

Pirelli - Cinturato P1 - 185/65R15 92T XL - 170 TL
Cevaplarınız bekliyorum...

goodyear öneririm ben d1de goodyear vardı memnunduk d2 dede pirelli vardı onlada sorun yaşamadık ama lastikler 10 bin km yapmıştık d3teki prelllilerden ise hiç memnun değiliz

petlasta fiyatı uygun alınabilir bi lastik aslında

3 gün önce Petlas'ın starmaxx tolero 185/65/15 88 T lastiklerini toplam 500 Tl'ye aldım. Uzun yol görmedim ama 2 gün yağmurlu havada kullandım şimdilik iyi. Ama karar vermek için erken. Alma sebebim Tamamen Türk markası. Sahip çıkmak gerekir diye epeydir düşünüyordum zaten. Bir de yol yardımı hediyesi var. Aldığım bayi 4 adet michelen lastiği 3 adedi fiyatına veriyordu toplam 600 TL. Ama yurtdışı üretimi olduğu için almadım.
Eski lastiklerim fabrika araç çıkışlı bridgestone Duravis 92 T idi. Bridgestone gayet iyi memnundum ama kırılmalar başlamıştı. Diş derinliği 6,5 mm idi. Beni üzen Tofaş'ın 2008 model araca 2005 üretimli lastik kullanmasıdır. Bu durumu FİAT'a bildireceğim. Araç daha 35.000 km.

goodyear öneririm ben d1de goodyear vardı memnunduk d2 dede pirelli vardı onlada sorun yaşamadık ama lastikler 10 bin km yapmıştık d3teki prelllilerden ise hiç memnun değiliz

petlasta fiyatı uygun alınabilir bi lastik aslında

teşekkür ederim doblo vip premio zaten bende petlas ile goodyear arasında kalmıştım şimdi türk sermaye olunca petlas almaya karar verdim hadi hayırlı bakalım... Kullandıktan sonrada düşüncelerimi paylaşacagım..

3 gün önce Petlas'ın starmaxx tolero 185/65/15 88 T lastiklerini toplam 500 Tl'ye aldım. Uzun yol görmedim ama 2 gün yağmurlu havada kullandım şimdilik iyi. Ama karar vermek için erken. Alma sebebim Tamamen Türk markası. Sahip çıkmak gerekir diye epeydir düşünüyordum zaten. Bir de yol yardımı hediyesi var. Aldığım bayi 4 adet michelen lastiği 3 adedi fiyatına veriyordu toplam 600 TL. Ama yurtdışı üretimi olduğu için almadım.
Eski lastiklerim fabrika araç çıkışlı bridgestone Duravis 92 T idi. Bridgestone gayet iyi memnundum ama kırılmalar başlamıştı. Diş derinliği 6,5 mm idi. Beni üzen Tofaş'ın 2008 model araca 2005 üretimli lastik kullanmasıdır. Bu durumu FİAT'a bildireceğim. Araç daha 35.000 km.

Benimde 2009 model doblo'ya brıdgestone 185/65 R15 92T yük lastiği iyi güzelde biraz sertti sanki... Bide lastik üretim tarihi 5105 yazıyor yani 2005'in 51 haftasında üretilmiş bu lastik 2009 model benim doblo lastik raf ömrü 5 yıl değil mi? nasıl böyle riske girerler.

petlas hakkkında düşüncelerinizi paylaşırsanız servinirim

Benim de 2009 model doblo'ya brıdgestone 185/65 R15 92T yük lastiği iyi güzelde biraz sertti sanki... Bide lastik üretim tarihi 5105 yazıyor yani 2005'in 51 haftasında üretilmiş bu lastik 2009 model benim doblo lastik raf ömrü 5 yıl değil mi? nasıl böyle riske girerler.
Evet benimde aynı hafta üretim tarihli idi. Fabrikanın müşterisine saygısı yok zaten. Geçmişine bakarsanız görürsünüz. Ama bizim, fabrikanın! ürettiği DOBLO ya saygımız çok. Ben en az 1 yıl daha kullanmam gerekirken erkenden lastik almak zorunda kaldım. Bu tamamen saygısızlıktır. DOBLO dışında fabrikadan başka araç almayacağım. İlk Türk arabasını üretse dahi.......

bu olay diğer firmalardada görülebiliyor ama yapılmaması gereken bi olay

arkadaşlar petlas gerçekten iyi,hele kışlıklarını hiç bir kış lastiğine değişmem.d1 de de kullandım d3 te de kulandım.

d3 e kar lastiği olarak alınabilir ozaman biz bu yaz alacaz

tavsiye ederim memnun kalırsınız.yeni çıkarmazlarsa bu sene 195 60 16 sı yoktu bende 205 55 16 almıştım.

bakalım kar lastiği alacaz petlasa bakacam karda tutunma performansı nasıl

bu sene güzel kış olmuştu malum.zincir hiç kullanmadım.gerek kalmadı.

bu altındaki cronalar karda hiç bi iş yapmadı hi tutunmadı kartalda lassa snowvays kar lastiği var vallahi kimselerin girmediği yollara bilerek girdik resmen zevk için karda oynadık hatta honda cvr sahibinin korkup girmediği kar birikmiş yola giridik karları iterek ilerlerdik çok zevkli oluyor karda kalmayınca

Benim de 2009 model doblo'ya brıdgestone 185/65 R15 92T yük lastiği iyi güzelde biraz sertti sanki... Bide lastik üretim tarihi 5105 yazıyor yani 2005'in 51 haftasında üretilmiş bu lastik 2009 model benim doblo lastik raf ömrü 5 yıl değil mi? nasıl böyle riske girerler.
Evet benimde aynı hafta üretim tarihli idi. Fabrikanın müşterisine saygısı yok zaten. Geçmişine bakarsanız görürsünüz. Ama bizim, fabrikanın! ürettiği DOBLO ya saygımız çok. Ben en az 1 yıl daha kullanmam gerekirken erkenden lastik almak zorunda kaldım. Bu tamamen saygısızlıktır. DOBLO dışında fabrikadan başka araç almayacağım. İlk Türk arabasını üretse dahi.......

Aynen abi haklısın tek doblo değil fiat'a güvenim kalmadı diyebilirim ama yinede dobloyu seviyorum güzel araba uzun yolda 140 ile 160 hız yapıyoruz ama bundan sonra dikkat edecem vallahi 100 km hızı geçmiyecem artık en azından lastikleri değiştirene kadar...

Back