lastik tecrübesi.

http://www.lastik724.com/lastikhesaplama.aspx hesaplamalara göre uygun değil görüküyor hocam.

paylaşım için teşekkürler.

Geçen istanbul'a kadar gittim geldim, araç'ın yakıt tüketimi 5.9 oldu, bagaj da yüklüydü bende 100-120 arası gittim.
Yeni lastikler çok fark etti.
Araç biraz daha hantal gibi ama yere tutunması , viraj kabiliyeti, fren mukavemeti çok iyi, parasını hak ediyor.
Kasisler sorun olmaktan çıktı.

Ama araç sanki hafif sağa çekiyor.
Lastik basınçlarından da olabilir, rot balanstan da olabilir diye düşünüyorum.
Rot baslans'ı servise mi yaptırayayım, yoksa lastik taktırdığımn yere mi?

Rot balansı dışarda yaptırsam garantiyi bozar mı?

bence lastik taktırdığınız yere yaptırın

bozmaz istediğiniz yere yaptırın.

Geçen istanbul'a kadar gittim geldim, araç'ın yakıt tüketimi 5.9 oldu, bagaj da yüklüydü bende 100-120 arası gittim.
Araç biraz daha hantal gibi ama yere tutunması , viraj kabiliyeti, fren mukavemeti çok iyi, parasını hak ediyor.

hacım servise gitmiyorsan lassa bayisine git.garanti bozulmaz rahat ol!zaten lastikleride lassadan almıştın.lastiklerin rotasyonunu kontrol ettir.bu yönlü lastikler tek kelimeyle baş belası!

hacım servise gitmiyorsan lassa bayisine git.garanti bozulmaz rahat ol!zaten lastikleride lassadan almıştın.lastiklerin rotasyonunu kontrol ettir.bu yönlü lastikler tek kelimeyle baş belası!

Çekmesinden korkup basamadım ağız tadıyla, lastikciye gidelim de öğrenelim derdi neymiş.
Lastikci demişti gerçi 2 haftaya lastikler tam oturur, bi daha getir aracı diye.

havalarını kontrol ettinmi?geniş taban lastikte hava basıncı düşük olan tarafa doğru çekme olabilir.

havalarını kontrol ettinmi?geniş taban lastikte hava basıncı düşük olan tarafa doğru çekme olabilir.
Allah nasip ederse, hafta sonu baktıracağım, lastikçiye, ön arka fren ve rot'a da baktırırım olmazsa

Allah nasip ederse, hafta sonu baktıracağım, lastikçiye, ön arka fren ve rot'a da baktırırım olmazsa

otomatik-dijital hava makineleri var petrollerde.geçerken uğra bi kontrol et istersen lastik hava basınçlarını.

otomatik-dijital hava makineleri var petrollerde.geçerken uğra bi kontrol et istersen lastik hava basınçlarını.
nitrojenli olduğundan , elimde de nitorjen olmadığından yapamadım.
Yoksa ölçüm cihazım da var.

Benzinliklerde bulunan hava kompresörlerinin göstergeleri genelde yanlış oluyor... Bu sizi yanıltabilir... Lastikçilerde bulunan göstergeli hava saatlerinde en doğru sonucu bulabilirsiniz...

nitrojenli olduğundan , elimde de nitorjen olmadığından yapamadım.
Yoksa ölçüm cihazım da var.

Hafta sonu götürdüm rotçuya, bambaşka olaylar çıktı.
Havaları 35'e tamamladı lastikçi, 34 düşük gelmiş lastiklere.
Lastiklerin ikisi de , içe doğru bakıyormuş, rotlar bozukmuş, sağ tarafta açı bayağı bozukmuş.
Ama en tuhafı sağ ön lastik, 8mm ileride imiş.
Kafam karıştı, çukra düşsem geri olur, ileriye nasıl gider ön aksam?*eek*
Çok hafif sola çekecek dedi, yola çıktım pek bişey hissetmedim ama servise gideceğim gene de.
Rotçuya ayarlıyamaz mısın dedim, salıncak,süspansiyon hepsi değişecek dedi bende bıraktım şimdilik.
Rahatsızlık hissetmesem de bu sorunu gidermek istiyorum, arac ip gibi gitmeli bana göre.

düz yplda direksiyonu bıralacaksınız ip gibi düm düz gitmeli ama çok tuhaf tekerlek nasıl ileri kayar ya çok sert şekilde çukura mı düştünüz

yollarımız malesef yine heryerde çukur var hemde bazıları öyle böyle değil

düz yplda direksiyonu bıralacaksınız ip gibi düm düz gitmeli ama çok tuhaf tekerlek nasıl ileri kayar ya çok sert şekilde çukura mı düştünüz

yollarımız malesef yine heryerde çukur var hemde bazıları öyle böyle değil

Yağmurlu bi gün de, çok sert düşmüştüm bi çukura, sağdan çok sert bi ses de gelmişti.
Ama o jant balansı en düzgün jant çıkmıştı lastik değiştirirken, jantı bozmayan düşme, aksamı nasıl bozsun ki?
İleriye nasıl gitti o da ayrı, bi boşluk ta yok üstelik?

Servise gösterdiniz mi

Servise gösterdiniz mi

Hafta sonu bi sorun olmaz ise gitmeyi düşünüyorum,
Gitmeden de bi telefon edeceğim, belki diğer torçudan kayıtlşarını almamı isterler.

geçmiş olsun düzelir inşaalah

Servise gösterdiniz mi

Hafta sonu bi sorun olmaz ise gitmeyi düşünüyorum,
Gitmeden de bi telefon edeceğim, belki diğer rotçudan kayıtlşarını almamı isterler.

Servisi aradım, geri geri yanaşımlarda, yada direksiyon sola kırık iken arkadan biri çarpmış olabilir dedi.
Anlaşmalı rotcusu varmış , ona yönlendireceklermiş.
Yanlış montaj ihtmalini çok ihtimal vermiyorlar.
Eğer ki tamir edilmesi gerekirse kasko'dan yaptırabiliriz de dedi.

Back