lastik tecrübesi.

ben hankook alacam!

hankook lastikler ismi lazım değil fransız firmasının lastiğinden ıslak yolda 6 metre,kuru yolda 2.5 metre daha erken duruyor!

kuru/ıslak ilk hızlanmada ise açık ara fark atıyor!

yeni model wolkswagen tiguan ve audi a6 hyundai elentra gibi ort/üst segment araçların fabrikasyon lastiği olarak kullanılıyor

üstüne üstlük birde 185/65/15 92 T XL ebad/endex lastiği var

Hankook pek bilinmese de , Ford'un orjinal lastik markalarından biridir.

mali kacar tarafından yazılan metin:
arkadaşlar yorumlarınızı okudum ancak lastik te good year kullanan hiç dikkatime gelmedi.d3 1,6 premio aracıma taktım.good year 205/5516 91w effiencegrip.mükemmel yol tutuş,ıslak ve kuru zeminde. kızaklamaya çok geç geçiyor.sert frende özellille performans çok iyi.kesinlikle tavsiye ederim..

İşte en sonunda benim lastiklerden kullanan bir doblocu buldum yaaa... 🙂 Her dediğine katılıyorum... Özellikle yol tutuş ve fren üst düzey...

Barış selam,
Burda pekçok yazı yazdım, aracı satmaya çalıştım felan.

Şu an kesin karala 205/55 r16 lastik takacağım.
Er300 94V XL, 94H XL ER300 ,ER300 91W , 94H XL IMPETUS REVO arasında kaldım.

2 sorum var, 91 ler bizim araçlarda omuz bozumu yapar mı?
Xl ler gerçekten çok mu sert, chrono yu aratır mı?

Benim için yol güvenliği en önemlisi, dursun artık şu araç.

Abi... Açık söyliyim sana... Bu konuda pek çok kez konuştuk seninle... Kendi nacizane bilgilerimi paylaştım...

xl sert değil yanak destekli!sert olan hamurdur lastik yanak taşıma kapasitesinin olayla alakası yok.

XL endeksi "bu lastiğin yük endeksi arttırılmıştır"anlamına gelir.

yukarıdaki lastiklerin içinde ER300 94 V bence en ideali!

Gözümü kapadım,
BRIDGESTONE 205/55R16 94V XL ER300 sipariş verdim, fabrikadan getiriyorlar*clap*
Tane Fiyat:230
4 Tane:230 * 4 = 920
Nitrojen + çelik sibop = 60

Lastik konusunda benim kahrımı çeken başta Raptor , FireExit , Bakiergül ve tüm arkadaşlara teşekkürler ediyorum.

Rica ederim...
Ama sakın sübaplara para verme... Onlara gelişi 1 TL... Yapma yazık... 4 tane sıfır lastik alıyorsun... Balans ayarı , sübap ve nitrojeni onların ödemesi gerekir....
Bilgilerinize...

Raptor ustam ben bu kış hankook kışlıklarını aldım. memnun kaldım geçene haftada 4 tane yazlık 425 eco kinergy 92t xl aldım 1haftadır kullanıyorum çok memnun kaldım hiç çekinme al o kadar çok para vermeye gerek yok üzerinden çıkanlar bristonedu ayağımı frene atar atmaz abs devreye giriyordu. Al hankookları güle güle kullan Adac testlerinde kendini ispatlamış lastik hankooktur.

arkadaşlar ben ismi lazım değil fransız malı lastiklerden çok kullandım ama hemen şunu söyleyeyim o lastikle stabilize yola çıkmalüksünüz kalmıyor çünkü lastikler çok narin hemen kesiliyor bunu defalarca denedim ve en sonunda o lastikten vazgeçtim

Aynen katılıyorum o Fransız lastiğinin kışlık olanından kullandım bir daha asla olmam çokkk narin bir lastik.

Raptor ustam ben bu kış hankook kışlıklarını aldım. memnun kaldım geçene haftada 4 tane yazlık 425 eco kinergy 92t xl aldım 1haftadır kullanıyorum çok memnun kaldım hiç çekinme al o kadar çok para vermeye gerek yok üzerinden çıkanlar bristonedu ayağımı frene atar atmaz abs devreye giriyordu. Al hankookları güle güle kullan Adac testlerinde kendini ispatlamış lastik hankooktur.

yok yav ne çekinmesi...deli lastik hankook!ben epeydir bu lastikleri takip ediyorum...bizim buranın lastik karteli iyi oluşmuş.piyasayıda kafalarına göre bölüşmüşler.diğer firmaları çok sokmuyorlar piyasaya...

ama dünya pazarında toyo olsun hankook olsun yokohama olsun japon ve malezya malı lastikler kapış kapış satılıyor.

Biliyorsunuz uzun zamandır lastik araıyorum.
Bridgestone ER300 94 xl 205/55 r16 'ya karar vermiştim.
Bu cumartesi acil yaptırmam lazım dı , gidip yaptırdım.
Toplam 980 ödedim gene, aracın başında dururken ,hafta içi fiyat anlaşması yaptığım için faturayı konuşamadan kesmişler di.
Neyse zaten lastiklerin fiyatı 980 di, 60 tl indirim yaptırmıştım, 60 tl de onlar istedi, fite fit gelmiş oldum.
olan indirime oldu.

Önemli bi konu belirtmek istiyorum.
Normal de doblo gibi hafif ticari bi araca otomobil grubu lastik takılınca , garanti kapsamına düşer.
Ama XL yanaklı lastik takıldığında hafif ticariler için de ganati veriliyormuş.
Bayi, doblo için çok uygun bi lastik taktığımı söyledi, 2 sene garantisi, yol yardımı var.
digitürk'ten 116 tl indirimi de var.

Gelelim lastiğe, bayi 34 psi bastı, sanki fazla yumuşak gibi geldi , tangır tangur geçtiğim yollar , kaymak asfalta dönüştü, frenler kazıklaşmadı ama çok güzelleşti, rahtaça durabiliyorum artık, ne kadar uğraştırsamda abs 2yi devreye sokamadım.
yol tutuş tıpkı bi otomobil gibi.
Sırf bunun için 2 kişiye denettim ki, birinde Opel zafira vardı.
Aldığım yorumlar , aracın ototobil konfotuna ço yaklaşmış olduğuydu.

Lastik 2011'in 45'inci haftası üretimi, bayilerde yok , fabrikadan çektirdim, o yüzden daha yenisini bulma şansım çok yoktu
Bakalım eskiyince lastik gene böyle güzel bi konfor verecek mi bana

Biliyorsunuz uzun zamandır lastik araıyorum.
Bridgestone ER300 94 xl 205/55 r16 'ya karar vermiştim.
Bu cumartesi acil yaptırmam lazım dı , gidip yaptırdım.
Toplam 980 ödedim gene, aracın başında dururken ,hafta içi fiyat anlaşması yaptığım için faturayı konuşamadan kesmişler di.
Neyse zaten lastiklerin fiyatı 980 di, 60 tl indirim yaptırmıştım, 60 tl de onlar istedi, fite fit gelmiş oldum.
olan indirime oldu.

Önemli bi konu belirtmek istiyorum.
Normal de doblo gibi hafif ticari bi araca otomobil grubu lastik takılınca , garanti kapsamına düşer.
Ama XL yanaklı lastik takıldığında hafif ticariler için de ganati veriliyormuş.
Bayi, doblo için çok uygun bi lastik taktığımı söyledi, 2 sene garantisi, yol yardımı var.
digitürk'ten 116 tl indirimi de var.

Gelelim lastiğe, bayi 34 psi bastı, sanki fazla yumuşak gibi geldi , tangır tangur geçtiğim yollar , kaymak asfalta dönüştü, frenler kazıklaşmadı ama çok güzelleşti, rahtaça durabiliyorum artık, ne kadar uğraştırsamda abs 2yi devreye sokamadım.
yol tutuş tıpkı bi otomobil gibi.
Sırf bunun için 2 kişiye denettim ki, birinde Opel zafira vardı.
Aldığım yorumlar , aracın ototobil konfotuna ço yaklaşmış olduğuydu.

Lastik 2011'in 45'inci haftası üretimi, bayilerde yok , fabrikadan çektirdim, o yüzden daha yenisini bulma şansım çok yoktu
Bakalım eskiyince lastik gene böyle güzel bi konfor verecek mi bana

otomobilk onforuna yaklaşmış mı

otomobil konforundan zaten daha konforlu yenid oblo bağımsız süspansiyonu ile

lastikleriniz hayırlı olsun güle güle kullanın

Hayırlı olsun..

Bayi 2 hafta sonra lastik basınçları için çağırdı, 34 psi çok mu az, 36 'mı yaptırayım ...
Böylece araç pamuk gibi sertleştirmek de istemiyorum.

benim kışlıklar 34 idi lastikler hem içten hemde dıştan yediler o yüzden yükseltseniz iyi olur derim. çünkü ben rot balans ayarından olabilir diye gittim birde 20 tl ye ayarlarına baktırdım bir şey yok dediler.

benim kışlıklar 34 idi lastikler hem içten hemde dıştan yediler o yüzden yükseltseniz iyi olur derim. çünkü ben rot balans ayarından olabilir diye gittim birde 20 tl ye ayarlarına baktırdım bir şey yok dediler.

Hem içi, hem dıştan nasıl yiyor ki lastiği?
Yenmemiş neresi kaldı lastiğin? *eek*

Hem içi, hem dıştan nasıl yiyor ki lastiği?
Yenmemiş neresi kaldı lastiğin? *eek*

Ortası.düşük hava ile kullanımda lastikler taban kenarlarından aşınır.lastik orta kısmı çok aşınmaz.

bu arada ben 815/65/15 92T brigstone R410 Duravis lastikleri 33-39 hava ile bitirmek üzereyim.lastikler gayet düzenli aşındı.bitmesi dışında hiçbir sorunu yok.gezme,sallama,taban bozma,balon yapma gibi hiç bir sıkıntı çıkmadı.

yeni lastiklerimi sefer dönüşü taktıracam.yeni lastikler için lassa atracta ile hankook K425 arasında kalmış durumdayım.

yeni lastiklerimi sefer dönüşü taktıracam.yeni lastikler için lassa atracta ile hankook K425 arasında kalmış durumdayım.

Dostum ikisi de kalite ve fiyat olarak kafa kafaya durumdalar. Seçim sana kalmış.

Arkadaşlar 2 ay kadar önce uzun araştırmalarımız sonucunda tamamen hatasız boyasız değişensiz orijinal kilometrede bir doblo aldık. Tanıdık vasıtasıyla bulduğumuz araba 2004 MODEL DOBLO COMBİ 1.9D SX MODELİ yine 2 hafta önce aracımız muayeneden sorunsuz geçti. Lastik diş derinliği fazla kilometre yapmadığından güzel olmasına rağmen birkaç yıllık olduğu için lastikte sertleşme ve kılcal çatlaklar oluşmuş bu haliyle göze hoş gelmiyor. Güvenliğimiz açısından ve araca daha farklı görüntü versin diye lastikleri yenilemek istiyoruz tabii lastikleri yenilemişken jantlarıda değişelim diyoruz. Bunu yaparken de aracın teknik verilerini fazla zorlayıp riske girmek istemiyoruz. Bu yüzden tecrübesi olanlardan tavsiye bekliyorum. İnanın bu yazıyı yazarken aklıma gelip bakmadığım içim aracın üzerindeki lastik ebatlarını bile bilmiyorum. Bu başlığı görünce aklıma geldi sorayım dedim. Bu konuda RAPTOR ustaya pm. attım kendisi seyahat halindeymiş sağolsun buna rağmen cevap yazdı bana teşekkür ediyorum. Yazı biraz uzun oluyor ama başka yere açmayıp bu başlık altında devam etsin istedim forumun düzeni açısından.
RAPTOR ustam bana HANKOOK veya LASSA ATTRACTA modellerinin 185 65R 15 92T XL serilerini önerdi. Seyahat dönüşü bu konuya devam edeceğini söyledi. Bende Lastik bayiini aradım fiyat sormak için sağolsun bayii samimi davrandı. Diyaloğumuz şöyle oldu aynen yazıyorum. Bana " Arkadaşım ithal yani yabancı menşeili lastiklerde bazen müşterilerimiz zor durumda kalabiliyor. Aynı seriden bazen bulmamız zaman alıyor dedi. Örneğin lastik takımlarından biri yarılmış olsa aynı seriyi bulmamız zor olabiliyor bu yüzden gecikmelerle karşılaşabiliyoruz dedi. Bana ısrarla PETLAS önerdi. Kalite olarak çok iyidir onlardan aşağı kalmaz dedi. Diğerleri garanti kapsamında bir sürü bahane arkasına sığınmaya çalışırken, bahane ararken PETLAS garantinin gereğini yerine getiriyor dedi. Ben LASSA'da yerli aralarında ne fark var dediğimde bana sen yerli diye düşünmeye devam et dedi. Diğer markalar kötü mü.? Kesinlikle değil dedi sadece PETLAS'ın onlardan aşağı kalmayacağını hatta kauçuğunun hamur kalitesi nedeniyle fazla bile geleceğini söyledi. Bu yerli markanın tek eksiği reklamının yeterince olmaması, ama yavaş yavaş piyasaya oturuyor dedi. Zaten ürünlerinde 3 yıl garanti varmış. Kardeşim bizde hepsi var hangisini istersen ondan alırsın ama ben sana gönül rahatlığıyla petlas derim diyor. Hankook fiyatı 160 lira Petlas 130 lira Lassa'yı sormadım.

petlas gerçekten güzel ama sizin lastik ebatlarınız 174 70 14 88t lastiktir.185 65 15 lastikler 2006 ve üstü modellerde mevcut.kendim petlas kullandım amcamlarada petlas aldık memnunlar.

petlas gerçekten güzel ama sizin lastik ebatlarınız 174 70 14 88t lastiktir.185 65 15 lastikler 2006 ve üstü modellerde mevcut.kendim petlas kullandım amcamlarada petlas aldık memnunlar.

Orijinali sizin yazdığınız gibi olabilir ama biz biraz büyütmek istiyoruz. sanki öyle lastik ve jant arabaya daha yakışıyor gibi. Ayrıca merak ettiğim bir sakıncası olur mu.? sizin bahsettiğiniz D2 kasa olsa gerek ama sanki D1 lerden farkı sadece ön far pancur dizaynı ve köşelerde biraz yuvarlatma hatları yumuşatma gibi ( Kasa açısından ) Durum böyle olunca 174 70R 14 değilde 185 65R 15 olsa ne değişir.? *helpless*

Back