klima ısıtma sorunu

samet55

Azimli Üye
1.9 jtd aracımın kliması ısıtmyr sıcak havalarda buz gibi üflüyor ama arac soğukken klimayı calıştırdığımda sıcak üflemesi lazım değil mi benmi yanlış biliyorum yardımcı olrmusunuz arac ısınana kadar soğuk üflüyor dobloları bilirsiniz dizel cok zor ısınır

bafrali hemsehrim sicakta buz gibi ufluyorsa kliman gorevini tam olarak demektir.. ancak motor isinmadan sicak ufleyemez...

saolasın hemşehrim yardımcı olduğun için bütün klimalar bu şekilmi yani arac ısınana kadar ısıtmıyor diğer doblolarda da bölemi

saolasın hemşehrim yardımcı olduğun için bütün klimalar bu şekilmi yani arac ısınana kadar ısıtmıyor diğer doblolarda da bölemi
butun doblolar hatta butun araclar da boyle diyebiliriz.. klima sogutma yapar istmi islevini ise motor sogutma suyu yapar.. yani once motor isinacak ki sogutma suyuda isinsin ve kalorifer vazifesi gorsun..

klima ısıtma yapmaz. ama bazı araçlarda yapıyor sanırım. ısıtma işlemini motor sıcaklığı yapar.

motor sadece soğutur ve en hızlı buğu çözme yardımcısıdır.

ayrıca webastolu bir araç satın almak daha mantıklı. aracı çalıştırdığınız anda sıcak hava üflemeye başlar. motorun ısınmasıa gerek yoktur.

yeni i30 da var mesela.

butun doblolar hatta butun araclar da boyle diyebiliriz.. klima sogutma yapar istmi islevini ise motor sogutma suyu yapar.. yani once motor isinacak ki sogutma suyuda isinsin ve kalorifer vazifesi gorsun..

*tup**tup*

Klima ısıtma yapmaz. Kalorifer motor çalışma sıcaklığına ulaştığı zaman ısıtma yapar.
Araç geç ısınıyorsa termostatta bir sorun olabilir.

1.9 jtd aracımın kliması ısıtmyr sıcak havalarda buz gibi üflüyor ama arac soğukken klimayı calıştırdığımda sıcak üflemesi lazım değil mi benmi yanlış biliyorum yardımcı olrmusunuz arac ısınana kadar soğuk üflüyor dobloları bilirsiniz dizel cok zor ısınır

hacı sen arabaya vebasto taktıracan.anca kurtarır senin sıkıntını.

vebasto ne arkadaşlar.elektrikli ısıtma mı ?

Webasto, genelde kamyon ve otobüslerde kullanılan motordan bağımsız olarak çalışan ek kabin ısıtıcısıdır. Kendi motoruyla veya akü ile bağlantılı çalışır.

http://sukru52.blogspot.com/p/quickheat-system.html
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JWDIu0iJPfQ
[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JWDIu0iJPfQ[/youtube]

bende arabamı ilk aldıgımda ne klima calısıyordu nede sıcaklık üflüyordu. sanayiye gittim tamırcım bi baktı abi dedi ısıtma fanlarının kablosu cıkmıs yerınde bi taktı aman yarabbi bı sıcaklık üflüyor akıllara zarar 2 dk da içerisi hamam gibi oldu. klimaya gelincede gazı bitmiş şimdi doldur ma yazın doldurursun dedi ama bi sıkıntı yok dedi onada .

torpidonun altında soketi var fanın. fanda orda. o gevşiyor. elle dokununca düzelir.

ah ah eski renoların kulağı çınlasın. mubarek ısıtmaz idi ve onlarada harici ısıtma cihazı takardık.

bende arabamı ilk aldıgımda ne klima calısıyordu nede sıcaklık üflüyordu. sanayiye gittim tamırcım bi baktı abi dedi ısıtma fanlarının kablosu cıkmıs yerınde bi taktı aman yarabbi bı sıcaklık üflüyor akıllara zarar 2 dk da içerisi hamam gibi oldu. klimaya gelincede gazı bitmiş şimdi doldur ma yazın doldurursun dedi ama bi sıkıntı yok dedi onada .
üstadım sagolasın sayende 10 saniyede olayı cözdüm nekadar dua aldın anlatamam

Back