KIZDIRMA BUJİ ARIZASI HK.

MEVKU946

Onursal Kocaeli Yöneticisi
Adı
MEVLÜT KÜÇÜKTİFTİK
Modeli
Renk
GÜNBATIMI
SELAM ARKADAŞLAR:MOTOR ARIZA LAMBASI İÇİN GEBZEDE İLKER USTAYA GİTTİM SORUNU ANLATTIM. ARABANIN MOTOR ARIZA IŞIĞI O AN YANIYORDU. VE ARABADA ROLANTİDE DEVİR YÜKSELMESİDE OLUYORDU. İLK OLARAK Bİ USTANIN YANINDA ARIZALARIN HEPSİ OLUŞTU. ( KIZDIRMA BUJİSİN TEKİ BOZUKTU, YEYKİLİ VE ÖZEL SERVİSDEKİLER ÇOK SOĞUK BİR YERE GİTMİYORSAN PROBLEM OLUŞTURMAZ DEDİLER VE 14 AYDIR BU ŞEKİLDE KULLANDIM.)
İLKER USTA MOTORU STOP ETTİ ÇALIŞTIRDI ,KIZDIRMA BUJİ ARIZASINI GÖRDÜ. BUJİ ARIZASI VAR DEDİ ;BENDE GEÇMİŞDEKİ OLAYLARI ANLATTIM. SÖYLEDİĞİ SENİN MOTOR ARIZA IŞIĞINI YAKAN KIZDIRMA BUJİSİ ARIZASI DEDİ VE BOSCH MARKA ARABANA UYGUN BUJİ GETİR 4 ADET DEĞİŞTİRELİM DEDİ. BENDE BUJİNİN GÖREVİ SADECE ÇALIŞTIRMA DA, SONRA DEVRE DIŞI DİYE SÖYLEDİLER DEDİM. USTANIN SON SÖZÜ GETİR BUJİLERİ DEĞİŞTİRELİM.SORUNUN % 90 ÇÖZÜLÜR DFEDİ. BENDE TAMAM DEDİM AYRILDIM.
BU SÖYLEMİN DOĞRULUK DERECESİNİ ÖĞRENMEK İÇİN SİZLERDEN YARDIM BEKLİYORUM.

Mevlüt abi bende bujileri değiştirdim sana tavsiyem abi bosh dizel center de değiştirmen ben çok memnun kaldım bosh bujileride iyi birde adam taktıgı parcaları eskisini gösteriyor(tamir haricinde) sana garantili iş yani benim aracım rotor konum sensör arızası (pompa ile ilgilimis ) vardı orda hallettiler cok memnum saat gibi çalısıyor araç tavsiye ederim.... saygılar .

abi bi değiştir bence vardır o ustanında bildiği ayrıca ısıtma bujileri her zaman devrede havayı ısıtıp pattlama oluyor

kızdırma bujisi ilk çalıştırma anında devreye girer. soğuk havalarda soğuk motorun rahat çalışması için. eğer bujilerde bi sorun olur ise kızdırma lambası yanıp söner. motor arıza lambası ile ilgisi olmaması lazım.

cnkshn tarafından yazılan metin:
kızdırma bujisi ilk çalıştırma anında devreye girer. soğuk havalarda soğuk motorun rahat çalışması için. eğer bujilerde bi sorun olur ise kızdırma lambası yanıp söner. motor arıza lambası ile ilgisi olmaması lazım.

*clap*

Mevlut baba 1987 den beri ehliyetli arac kullaniyorum......gaz pedalina basmadigim motorlu arac kalmadi dersem. Sanirim yalan olmaz......hayatim boyunca bu kadar aptalca bir usta bilgisiyle karsilasmadim......benim adim baki ise ben de bu isten biraz anliyor isem kizdirma bujisi arizasi aracin ariza lambasini yakmaz diyorum.....kizdirma bujisinin isigi ya direk yanar yada flaslar. O kadar......sen benim beyin icin soyledigimi yaptinmi.....

bakiergul tarafından yazılan metin:
Mevlut baba 1987 den beri ehliyetli arac kullaniyorum......gaz pedalina basmadigim motorlu arac kalmadi dersem. Sanirim yalan olmaz......hayatim boyunca bu kadar aptalca bir usta bilgisiyle karsilasmadim......benim adim baki ise ben de bu isten biraz anliyor isem kizdirma bujisi arizasi aracin ariza lambasini yakmaz diyorum.....kizdirma bujisinin isigi ya direk yanar yada flaslar. O kadar......sen benim beyin icin soyledigimi yaptinmi.....

bi değiştirse iyi olur abi ama dediğin doğru motor arıza ışığını yakmaz kendi arıza ışığını yakar eğer sönmezse ki sönmez ustaya sorarsın ozaman mevlüt abi

Tabii degistirsin ama ariza isigiyla uzaktan yakindan alakasi yok...

merak ettim bakalım değiştirdikten sonra usta ne diyecek bakalım vardır bi bildiği birde verecek cevabı

MEVKU946 tarafından yazılan metin:
SELAM ARKADAŞLAR:MOTOR ARIZA LAMBASI İÇİN GEBZEDE İLKER USTAYA GİTTİM SORUNU ANLATTIM. ARABANIN MOTOR ARIZA IŞIĞI O AN YANIYORDU. VE ARABADA ROLANTİDE DEVİR YÜKSELMESİDE OLUYORDU. İLK OLARAK Bİ USTANIN YANINDA ARIZALARIN HEPSİ OLUŞTU. ( KIZDIRMA BUJİSİN TEKİ BOZUKTU, YEYKİLİ VE ÖZEL SERVİSDEKİLER ÇOK SOĞUK BİR YERE GİTMİYORSAN PROBLEM OLUŞTURMAZ DEDİLER VE 14 AYDIR BU ŞEKİLDE KULLANDIM.)
İLKER USTA MOTORU STOP ETTİ ÇALIŞTIRDI ,KIZDIRMA BUJİ ARIZASINI GÖRDÜ. BUJİ ARIZASI VAR DEDİ ;BENDE GEÇMİŞDEKİ OLAYLARI ANLATTIM. SÖYLEDİĞİ SENİN MOTOR ARIZA IŞIĞINI YAKAN KIZDIRMA BUJİSİ ARIZASI DEDİ VE BOSCH MARKA ARABANA UYGUN BUJİ GETİR 4 ADET DEĞİŞTİRELİM DEDİ. BENDE BUJİNİN GÖREVİ SADECE ÇALIŞTIRMA DA, SONRA DEVRE DIŞI DİYE SÖYLEDİLER DEDİM. USTANIN SON SÖZÜ GETİR BUJİLERİ DEĞİŞTİRELİM.SORUNUN % 90 ÇÖZÜLÜR DFEDİ. BENDE TAMAM DEDİM AYRILDIM.
BU SÖYLEMİN DOĞRULUK DERECESİNİ ÖĞRENMEK İÇİN SİZLERDEN YARDIM BEKLİYORUM.

emmi daha önce benzer bir durumda kızdırma bujileri ve debimetreyi değiştiren bir arkadaşımız sorununun çözüldüğünü yazmıştı...dikkatle incelersen bizim sana yazdığımız ilk mesajlar arsında da bu hatırlatma var...

zannedersem kızdırma bujisi bazen gereksiz yere araç çalışırken devreye girerek iç mazotun aşırı ısınmasın ve daha düşük basınçta ateşlemesine neden oluyor...tabi bu sadece benim düşüncem...çünkü başka bir bağlantı kuramıyorum.

sonuçta bizde şüpheli olsakda bu durumla karşılaşan bir üyemiz olduğunu hatırlıyorum.ustalarda bu yönde değerlendirme yaptığına göre mutlaka bir gerçeklik payı vardır...

Ustalarin ustasi raptor ustam sen motoru alt ust etmis bir ustasin.....senin mantigin aliyormu bunu.....ben asla inanmiyorum.buna...

Ustalarin ustasi raptor ustam sen motoru alt ust etmis bir ustasin.....senin mantigin aliyormu bunu.....ben asla inanmiyorum.buna...

abi ben o üyeye debimetre demiştim...hem debimetre hem kızdırma bujileri değiştiği için net olarak sorunu hangisinin çözdüğünü anlayamadık...

abi aslını istersen benimde aklıma hiç yatmıyor.kzıdırma bujisi zaten motor çalışırken devrede değil ki!motor çalışmadan devredışı kalıyor!

ama ya açık kalıyorsa diyorum...o zaman da kızdırma bujisi lambası yanmalı!

RAPTOR tarafından yazılan metin:

abi ben o üyeye debimetre demiştim...hem debimetre hem kızdırma bujileri değiştiği için net olarak sorunu hangisinin çözdüğünü anlayamadık...

abi aslını istersen benimde aklıma hiç yatmıyor.kzıdırma bujisi zaten motor çalışırken devrede değil ki!motor çalışmadan devredışı kalıyor!

ama ya açık kalıyorsa diyorum...o zaman da kızdırma bujisi lambası yanmalı!

Yani......:|

SELAMLAR MESAJIMA ,YORUM GETİREN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİM.GERİYE DOĞRU DÜŞÜNDÜĞÜMDE KIZDIRMA BUJİSİ ILE MOTOR ARIZA LAMBASI ARIZASI HEMEN HEWMEN AYNI ZAMANA DENKGELİYOR. HANGİSİNİN ÖNCE OLDUĞUNU HATIRLAMIYORUM. UZU SÜRE OLDU. BU USTAYI ,FRENCİ ARKADAŞIN ÖNERMESİ İLE BULDUM. KAFASI ÇALIŞIR DEDİ BU SORUNU O ÇÖZER DEDİ. BAKİ BEY GİBİ BENİMDE AKLIM YATMADI AMA ,ZATEN BİRİSİ ARIZALI 11 YAŞINDA ARABA 4 ÜNÜ BİRDEN DEĞİŞTİRECEK.BANA MALİYETİ 150-200 TL OLACAK İNŞALLAH FAYDA GÖRÜRÜZ OLMAZSA SON ÇARE BAKİ BEYİN ÖNERDİĞİ BEYİN UÇLARINI TEMİZLETTİRECEĞİM. DAHA DA OLMAZSA DEBİMETREYİ ,YİNE OLMAZSA SERVİSE GÖTÜRÜP SORUNU ÇÖZMEDEN BANA GERİ VERMEYİN DİYECEĞİM.HERKESE SELAMLAR.MEVLÜT.

SELAMLAR MESAJIMA ,YORUM GETİREN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİM.GERİYE DOĞRU DÜŞÜNDÜĞÜMDE KIZDIRMA BUJİSİ ILE MOTOR ARIZA LAMBASI ARIZASI HEMEN HEWMEN AYNI ZAMANA DENKGELİYOR. HANGİSİNİN ÖNCE OLDUĞUNU HATIRLAMIYORUM. UZU SÜRE OLDU. BU USTAYI ,FRENCİ ARKADAŞIN ÖNERMESİ İLE BULDUM. KAFASI ÇALIŞIR DEDİ BU SORUNU O ÇÖZER DEDİ. BAKİ BEY GİBİ BENİMDE AKLIM YATMADI AMA ,ZATEN BİRİSİ ARIZALI 11 YAŞINDA ARABA 4 ÜNÜ BİRDEN DEĞİŞTİRECEK.BANA MALİYETİ 150-200 TL OLACAK İNŞALLAH FAYDA GÖRÜRÜZ OLMAZSA SON ÇARE BAKİ BEYİN ÖNERDİĞİ BEYİN UÇLARINI TEMİZLETTİRECEĞİM. DAHA DA OLMAZSA DEBİMETREYİ ,YİNE OLMAZSA SERVİSE GÖTÜRÜP SORUNU ÇÖZMEDEN BANA GERİ VERMEYİN DİYECEĞİM.HERKESE SELAMLAR.MEVLÜT.

bak baki abi...lamba açık kalıyor!kızdırma bujisi araba çalışırken açık kalıyor veya açılıyor!

baki abi senin dediğin soketten kızdırma bujisine giden kablo varmı?soket kontak yapıyor olmasın!

debi,metre motor arıza ışığını yakmayabilir ama değiştirinmn bence performansda etki ediyor

birde mevlüt abi sen bunu hiç servise götürdün mü nedidiler

İLK VE SON MESAJIMA SORUNUN ÇÖZÜLMESİ İÇİN ÖNERİLER SUNAN BÜTRÜN ARKADAŞLARA SONSUZ SAYGI VE SELAMLARIMI SUNARIM
BUGÜNKÜ YAPTIĞIM İŞLER ÖZETLE,GERİ DÖNÜŞE TAKILAN CEKVALFİ ÇIKARMIŞTIM. OK YÖNÜNE ÜFLEYINCE HİÇ ZORLANMADAN HAVA DİREK GİDİYOR. İNTERNETTEN OKUDUĞUM KADARIYLA 0,2 BAR GİBİ BİR BASINÇTAN SONRA MAZOTUN GERİ GİTMESİ GEREKİRMİŞ. ONUN İÇİN YABANCI BİMARKA CEKVALF ALDIM ÜFLEDİM BİRAZ DİRENÇLE KARŞILAŞTIM.TAMAM DEYİP TAKTIM. MOTORU ÇALIŞTIRDIM.BAĞLANTILARDAN KAÇAK VARMI DİYE ELİMİ O BÖLGEDE GEZDİRİRKEN MOTORUN SESİ DEĞİŞTİ .MOTOR ARIZA İŞİĞI YANDI,KISA SÜRE SORA SÖNDÜ.TEKRAR ELİMİ DAHA ÖNCE SOKTUĞUM YERLERE SOKTUM YİNE MOTORUN SESİ DEĞİŞTİ.HEMEN AKLIMA BAKİ BEY GELDİ.BEYİN ELİMİ SOKTUĞUM YERE ÇOK YAKIN VE BEYİNE GİREN KABLOLARA DA TEMAS ETTİĞİN GÖRDÜM. BAŞLADIM KABLOLARIN İÇİNDEN GEÇEN KORUYUCU HORTUMU OYNAMA .BEN OYNADIKÇA MOTORDA BAŞLADI OYNAMAYA .BU İŞİ 5-6 KEZ YAPTIM .HEPSİNDEDE AYNI SONUCU ALDIM VE SORUNUN BEYNE GİDEN KABLOLARIN BİRİNDE ,YA SENSÖRLER LE OLAN BAĞLANTIDA YADA BAKİ BEYİN KONTAK TAMİZLEYİCİ İLE TEMİZLE DEDİĞİ BEYİN SOKETİNDE TİTREŞİME DAYALI TEMASSIZLIK OLUŞUYOR .
PEKİ NE YAPTIN DİYECEKSİNİZ. İLKER USTA %90 KIZDIRMA BUJİSİ YAPIYOR DEMİŞTİ YA BEN % 100 EMİN OLMAK İÇİN KOBLOLARIN KORUYUCU HORTUMUNU TİTREŞİMDE ETKİLENMESİN DİYE MOTORDA NORMAL ÇALIŞIRKEN BANDLA DELİ BAĞLAR GİBİ SAĞA SOLA SABİTLEDİM.KAPUTU KAPATTIM. 5 DK KADAR BEKLEDİM. STOP EDİP EVE ÇIKTIM .HAVA YAĞMURLU OLDUĞU İÇİN ARABAYI DIŞARI ÇIKARAMADIM GARAJDA BİRAZ LOŞ . KABLOLARLA FAZLA OYNAMADIM ACELE BİLGİ SAYARI AÇIP BU MESAJI YAZDIM.
BAKİ BEY,RAPTOR VE DİĞER ARKADAŞLARA TEKRAR TEŞEKKÜRLER .BİRKAÇ GÜN BÖYLE DENEYECEĞİM ,SORUN BUYSA ,İYİ Bİ USTAYA KABLOLARI VE SOKET BAĞLANTILARINI ELDEN GEÇİRTECEĞİM.SELAMLAR. MEVLÜT.

doblo vip premio tarafından yazılan metin:

debi,metre motor arıza ışığını yakmayabilir ama değiştirinmn bence performansda etki ediyor

birde mevlüt abi sen bunu hiç servise götürdün mü nedidiler

arıza geçmişi...

bu araç yolda arıza lambası yakıyodu ve sabahları zor çalışıyordu.rolantide çalışırken rolanti devri kendiliğinden 3000-4000 lere çıkıyorudu.pompa geri kaçırma yapıyor teşhisiyle cekvalf takılmış...çekvalf geç çalışma sorununu çözmüş ancak arıza lambası ve olantideki devir yükselmesini düzeltmedi...

filtre kutusu girişindeki oringlerin hava aldığını düşünerek oringler değiştirildi...sorun yine çözülemedi...filtre şişmiş dendi filitre değiştirildi sorun yine çözülemedi...

bizim ilk tahminlerimiz gaz pedali sensörü arızası ve debimetre arızası oldu ancak mevlüt amca bunları kabul etmedi...pompa üzerine yoğunlaştık...mevlüt amca bunuda kabul etmedi...özellikle baki abi bu olayın bilgisayardan çıkan kablo soketindeki bir temassızlıktan kaynaklandığını söylüyordu...şimdi son olarak mevlüt amca aracı bir ustaya götürşmüş...aracın kızdırma bujilerinde sorun olduğunu söylemişler...mevlüt amcanın anlatımına göre bu durumu bilgisayardan aldıkları kodla tesbit etmişler.

mevlüt amca keşke o arıza kodunu bize yazabilseydin...

mevlüt amca inşallah sorunun halolur artık sende keyifle binersin sonucu merakl bekliyoruz

SAYIN DOBLO VİP ARKADAŞIM SERVİSE GÖTÜRDÜNMÜ DİYE SORMUŞTUN . DAHA ÖNCEKİ MESAJLARIMDA YAZDIM YETKİLİSİNEDE ,YETKİSİZİNEDE GÖTÜRDÜM.14 AYDIR SORUNU ÇÖZEMEDİLER.SİZLERİN DESTEĞİYLE İNŞALLAH HALLEDECEĞİZ.SELAMLAR MEVLÜT AMCAN.

Back