Yardım Kırılan ısıtma bujisini motor açılmadan nasıl sökülür

Umutceyda

Azimli Üye
Doblo
Adı
Nuri
Kan Grubu
AB RH +
Aracınız
Doblo
Modeli
Elegance
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2011
2011 d 3 doblomun ısıtma bujisi
sökerken kırıldı. Motor açılmadan çıkartılır mı? Yada başına gelen varsa ne gibi işlem yaptırdı yardımcı olursanız sevinirim.

Youtube de bir adam sökuyordu. Eline demir parçası aldı vidaladı bujiye tak tak geri çekerken çıkardı. Kalan uç kısmına da çivi gibi bişey çaktı , mıknatıs gibi birşey ile çekti.
Motor üst kapağını sökmeden bu şekilde çıkarıyorlar. Tornacılarda sökebiliyormuş

Youtube de bir adam sökuyordu. Eline demir parçası aldı vidaladı bujiye tak tak geri çekerken çıkardı. Kalan uç kısmına da çivi gibi bişey çaktı , mıknatıs gibi birşey ile çekti.
Motor üst kapağını sökmeden bu şekilde çıkarıyorlar. Tornacılarda sökebiliyormuş
Teşekkür ederim jetturbodizel tornacı araştıracağım

sanayiye bir torna ustasına başvur o yardımcı olur geçmiş olsun

Aracım 24 bin kmde sizce ısıtma bujilerini değiltireyim mi kaynamaması için en fazla kaç km yapmam gerekiyor bu haliyle?

sökerken kırıldı. Motor açılmadan çıkartılır mı? Yada başına gelen varsa ne gibi işlem yaptırdı yardımcı olursanız sevinirim.
İşinin ehli bir tornacı halledebilir. Ama dikkat edilmesi gereken nokta motor içine zerre kadar parça düşmemesi. Bu sebeple motor yaptırdım ben. Geçmiş olsun. İnşallah çıkarabilirsiniz.

Aracım 24 bin kmde sizce ısıtma bujilerini değiltireyim mi kaynamaması için en fazla kaç km yapmam gerekiyor bu haliyle?
Yusuf bey merhaba aracınız henüz 2016 model daha yeni muhtemelen aracı bayide bakım yaptırıyorsunuzdur
buji değişimi her 40 bin kilometre artışta kontrolü sağlanmalıdır.

Benimde baktirmam lazim :/ 351bin deyim, 360000 binde triger , baski, bujiler vb ağır bakıma gircem inş ..

Yusuf bey merhaba aracınız henüz 2016 model daha yeni muhtemelen aracı bayide bakım yaptırıyorsunuzdur
buji değişimi her 40 bin kilometre artışta kontrolü sağlanmalıdır.
40 binse tamamdır bu bilgi işime yarar teşekkür ederim Ahmet Mustafa bey.

Servise bakım için bir kez gittim bir daha gitmedim ben. Hem yanlış yağ koydular hemde hava filtresini yerine tam oturtmadan aracı verdiler. O gün bugündür kendim yapıyorum bakımını. Bütün filtreleri var topluca aldım 5 yıllık. 2 sene sonra 40 bin yaparım o zaman bujileride değiştiririm.

40 binse tamamdır bu bilgi işime yarar teşekkür ederim Ahmet Mustafa bey.

Servise bakım için bir kez gittim bir daha gitmedim ben. Hem yanlış yağ koydular hemde hava filtresini yerine tam oturtmadan aracı verdiler. O gün bugündür kendim yapıyorum bakımını. Bütün filtreleri var topluca aldım 5 yıllık. 2 sene sonra 40 bin yaparım o zaman bujileride değiştiririm.
bilgi alışverişi yapıyoruz ben teşekkür ederim ne demek
Sanıyorum istanbulda yaşıyorsunuz anlattıklarınız inanılır gibi değil hangi fiat servisi bu bahsettiğiniz ?
elinizden geliyorsa kendi bakımınızı yapmak bravo tebrik ederim
AHMET MUTAF
#TeamDobloBalıkesir

bilgi alışverişi yapıyoruz ben teşekkür ederim ne demek
Sanıyorum istanbulda yaşıyorsunuz anlattıklarınız inanılır gibi değil hangi fiat servisi bu bahsettiğiniz ?
elinizden geliyorsa kendi bakımınızı yapmak bravo tebrik ederim
AHMET MUTAF
#TeamDobloBalıkesir
Doğru istabundayım kışları. Servis bakımını düzgün yapmayan esenler belediyenin oradakiydi.

Arkadaşlar Isparta da bir usta buldum sağ olsun kırılan bujiyi motor açılmadan çıkardı ihtiyacı olan olursa adres konusunda yardımcı olurum

Arkadaşlar Isparta da bir usta buldum sağ olsun kırılan bujiyi motor açılmadan çıkardı ihtiyacı olan olursa adres konusunda yardımcı olurum
Nasıl yapıyor ? Aklımızda bulunsun.

İstanbul içinde olan arkadaşlar için tavsiyem Esenyurt, Fatih sanayi içersinde Önder Torna var. İşinde ustalar, kaynamış 2 bujiyi çıkardılar ve yapan ustamızda Doblo kullanıcısı olduğu içim rahattı. Gerekli alet ve edevatları mevcut, bujilerimden biri kırılmasına rağmen işçilikleriyle ve birazcık şansla beni büyük masraftan kurtardılar. 🙂 Kronik olarak Doblo'nun bujileri ince ve kırılıp, kaynamaya meğilli. Sonrasında büyük masraflarla karşı karşıya kalmamak için ustam yılda bir ısıtma bujilerini değişmemi tavsiye etti.

Son düzenleme:
Düzce Merkez de Kurt kaynak var.
Hiçbir yere zarar vermeden 45 dk icinde 3 tanesini çıkardı.Tavsiye ederim.

Motor açılmadan sökülüyo bursada yapan var bu işleri

Düzce de de buldum temiz iş çıkaran.

Ispartada Kaynakçı Ömer HALICI usta o konuda çok uzmandır. Cep Tel: 0543 883 44 14 (Kızdırma bujilerini, üst kapağı sökmeden çekip çıkarıyor)

Back