Umutceyda
Azimli Üye
Doblo- Kayıt
- 14 Mayıs 2018
- Adı
- Nuri
- Kan Grubu
- AB RH +
- Aracınız
- Doblo
- Modeli
- Elegance
- Motor
- 1.3 Multijet
- Araç Yılı
- 2011
Teşekkür ederim jetturbodizel tornacı araştıracağımYoutube de bir adam sökuyordu. Eline demir parçası aldı vidaladı bujiye tak tak geri çekerken çıkardı. Kalan uç kısmına da çivi gibi bişey çaktı , mıknatıs gibi birşey ile çekti.
Motor üst kapağını sökmeden bu şekilde çıkarıyorlar. Tornacılarda sökebiliyormuş
İşinin ehli bir tornacı halledebilir. Ama dikkat edilmesi gereken nokta motor içine zerre kadar parça düşmemesi. Bu sebeple motor yaptırdım ben. Geçmiş olsun. İnşallah çıkarabilirsiniz.2011 d 3 doblomun ısıtma bujisi
sökerken kırıldı. Motor açılmadan çıkartılır mı? Yada başına gelen varsa ne gibi işlem yaptırdı yardımcı olursanız sevinirim.
Yusuf bey merhaba aracınız henüz 2016 model daha yeni muhtemelen aracı bayide bakım yaptırıyorsunuzdurAracım 24 bin kmde sizce ısıtma bujilerini değiltireyim mi kaynamaması için en fazla kaç km yapmam gerekiyor bu haliyle?
40 binse tamamdır bu bilgi işime yarar teşekkür ederim Ahmet Mustafa bey.Yusuf bey merhaba aracınız henüz 2016 model daha yeni muhtemelen aracı bayide bakım yaptırıyorsunuzdur
buji değişimi her 40 bin kilometre artışta kontrolü sağlanmalıdır.
bilgi alışverişi yapıyoruz ben teşekkür ederim ne demek40 binse tamamdır bu bilgi işime yarar teşekkür ederim Ahmet Mustafa bey.
Servise bakım için bir kez gittim bir daha gitmedim ben. Hem yanlış yağ koydular hemde hava filtresini yerine tam oturtmadan aracı verdiler. O gün bugündür kendim yapıyorum bakımını. Bütün filtreleri var topluca aldım 5 yıllık. 2 sene sonra 40 bin yaparım o zaman bujileride değiştiririm.
Doğru istabundayım kışları. Servis bakımını düzgün yapmayan esenler belediyenin oradakiydi.bilgi alışverişi yapıyoruz ben teşekkür ederim ne demek
Sanıyorum istanbulda yaşıyorsunuz anlattıklarınız inanılır gibi değil hangi fiat servisi bu bahsettiğiniz ?
elinizden geliyorsa kendi bakımınızı yapmak bravo tebrik ederim
AHMET MUTAF
#TeamDobloBalıkesir
Nasıl yapıyor ? Aklımızda bulunsun.Arkadaşlar Isparta da bir usta buldum sağ olsun kırılan bujiyi motor açılmadan çıkardı ihtiyacı olan olursa adres konusunda yardımcı olurum
Kırılan bujinin üstüne cıvata kaynatıyorNasıl yapıyor ? Aklımızda bulunsun.
Motor açılmadan sökülüyo bursada yapan var bu işleri2011 d 3 doblomun ısıtma bujisi
sökerken kırıldı. Motor açılmadan çıkartılır mı? Yada başına gelen varsa ne gibi işlem yaptırdı yardımcı olursanız sevinirim.
Arkadaşlar Isparta da bir usta buldum sağ olsun kırılan bujiyi motor açılmadan çıkardı ihtiyacı olan olursa adres konusunda yardımcı olurum
Arkadaşlar Isparta da bir usta buldum sağ olsun kırılan bujiyi motor açılmadan çıkardı ihtiyacı olan olursa adres konusunda yardımcı olurum