kim demiş doblonun frenleri kötü diye

doblonun frenleri bencede süper sınıfında iyilerden d3 dobloyu bilmeden yorum yapanlar zaten boş tipler

uğur dediğin gibi cahiller fiatı hala kuş serisi sanıyorlar lar ama adam cahil ne anlatsan anlamaz altında arabası varsa ki kötülüyenlerde yok saçma saçma konuşuyorlar benimde o tiplere dalasım geliyor 😀

oğuzum bende senın gıbıyım dalmamak için kendimi zor tutuyorum 😀 😀

aman arkadaşlar boş işler için kimseye dalıpta canınızı daha fazla sıkmayın.aksine bu araçların hepsi öyle frenleri tutmuyor.sis siz olun doblo görünce önünden kaçın deyin.onlar korksunlar.😀😀😀

Mehmet olayı çözmüş daha söze gerek yok..😀

ben o fiatı kötüleyenler varya onlara gıcık oluyorum işte hayatlarında hiç kullanmamışlar fiat arabası konusuyorlar yada fiatın arabalarını hala eskisi gibi şahin doğan gibi görüyorlar gecen bizde babamla bu konu hakkında konuşmuştuk babamda dedi fiatın tofaşın frenleri gerçekten iyi diye bizim ikinci arabamız kartaldı onunda frenleri çok iyi dedi babam zaten d2 dobloya d3 dobloya lafım yok dil uzatmam uzatanada engel olurum bizim ilk arabamız skodaydı hani şu tek kabin kasalı arka tekerlekleri çapraz olanlardan mutlaka görmüşşünüzdür onunda frenleri muhteşemdi hele onda frene bastınmı ya olduğu yere çakılığ kalırdı araba yada hiç tutmazdı 😀 😀 😀 gecen bende bi ani fren yaptım gerçekten muhteşem şekilde duruş sağladı araba eski doblomu da 6 sene kullandım bir sefer duramadım ondada otobüse vurup durdum ama benim hatamtı takip mesafem kısa hızım 90 arabadada 9 kişi vardı eee haliyle oda durmadı başka araba olsada durmazdı zaten

doblonun frenleri iyi maşallah ama bizim doğanın frenlerini yaptırırdık 1 ay sonra zayıflardı frenler

benim doblo için aynı şeyleri söylemem mümkün değil.

Bende 14 " jantlar takılıyken lastiklerimin durumu pek iyi değildi. Birgün önümde bir arkadaşım doğanla gidiyor bende arkasında gidiyorum hızlıda gidiyoruz rampa aşağı önümüze aniden bir araba çıktı ondada 16 " jant takılı o durdu ben duramadım sola manevra yaparak 2 araba boyu daha kaydıktan sonra durdum. Ama şimdi 16 " jant var ama lastiklerim iyi. Jantlar büyük olunca durma mesafesi zorlaşır diyorlar ama pek değiştiğini söyleyemem frene basınca araba yapışıyor resmen olduğu yere. Doblonun frenlerine bendende +5 Ayrıca lastik konusunda kesinlikle katılıyorum iyi lastik çok daha kısa fren mesafesi sağlıyor

frenlerimden aşırı derecede memnunum.

arkadaşlar,
burası TEAM DOBLO FORUM u!!

Üyeler tecrübelerini paylaşıyor. Ben de çok açık ve net söylüyorum ; 'Frenler Problemli.' Ama çok şükür ben bu problemleri aştım ufacık bir müdahaleyle..

Karşıt görüşlü arkadaşlara da yol gösterici olmanızı tavsiye ederim . kazan vs kazan psikolojisi ile yardımcı olmalıyız ...

evet mustafa abiye katılıyorum

arkadaşlar,

Üyeler tecrübelerini paylaşıyor. Ben de çok açık ve net söylüyorum ; 'Frenler Problemli.' Ama çok şükür ben bu problemleri aştım ufacık bir müdahaleyle..

Karşıt görüşlü arkadaşlara da yol gösterici olmanızı tavsiye ederim . kazan vs kazan psikolojisi ile yardımcı olmalıyız ...

mustafa abi bende frenlerden sıkıntılıyım.sen nasıl aştın bu problemi.

arkadaşlar,

Başka bi konu başlığı altında da izah etmiştim;
-İstanbulda 2-3 ustaya göstermiştim hepsi iyi diyordu..

En son Bursa da bi yere gittim; Arka dingil üstünde Mekanik bi sistem var,(Demir ,tel, kablo vs - Bisiklet fren sistemine veya römork fren sistemine benziyor)
Bu sistem yağmur çamur vs etkilenince çalışmıyor, pedaldan gelen enerjiyi tekerlere aktarmıyor ve %100 çalışmıyor(%60 çalışınca muayenedende ustadan da geçiyor) ama biraz gress biraz sıvı yağ ile dingil üstündeki merkez alıştırılarak %100 çalışmaya başlayınca araba mercedes gibi ; BAS- DUR! 😀 ne güzelmiş yaaww

arkadaşlar,

Başka bi konu başlığı altında da izah etmiştim;
-İstanbulda 2-3 ustaya göstermiştim hepsi iyi diyordu..

En son Bursa da bi yere gittim; Arka dingil üstünde Mekanik bi sistem var,(Demir ,tel, kablo vs - Bisiklet fren sistemine veya römork fren sistemine benziyor)
Bu sistem yağmur çamur vs etkilenince çalışmıyor, pedaldan gelen enerjiyi tekerlere aktarmıyor ve %100 çalışmıyor(%60 çalışınca muayenedende ustadan da geçiyor) ama biraz gress biraz sıvı yağ ile dingil üstündeki merkez alıştırılarak %100 çalışmaya başlayınca araba mercedes gibi ; BAS- DUR! 😀 ne güzelmiş yaaww

** Ayrıca balataların markalı - kaliteli - Yumuşak olması da çok önemlidir. (Kale Marka Balata tavsiye ederim)

bilgi için sağol mustafa abi. frenlerimden çok memnunum. fakat disk balata hortum vs. frenle ilgili ne varsa değişim zamanım geldi. bu hafta gidicem frencime. bu bahsetmiş olduğun olayı da bir söyliyeyim. eğer benimki kullanılmadığı halde böyleyse bide o operasyonu gerçekleştirsinler bakalım nasıl olacak. ama gittiğim yer bursanın 1 numaralı frencisi. muhakkak daha önceden çözmüşlerdir o olayı benimkinde.

walla 60 bine kadar orjinal balata vardı nerdeyse abs gibi tutuyodu sonra balatayı deistik biraz farketti ama genede başarılı

ön frenler genelde problemsiz çalışıyor. ama arkaları gözden kaçırmamak gerekli. arkalar tutarsa önler kolay kolay kızaklamaz..

Mutlaka Ustanıza kontrol ettirin..

ben gerçekten çok memnunum frenlerden, hiçbi şekilde sıkıntı çıkarmadı. ama frenlerim sağlam olsa bile her sene kontrol ettiririm frenlerimi sonuçta onlara emanetiz 😀

bir kez ışıklarda sert fren yapmak zorunda kalmıştım. abs o zaman devreye girdi. 11200 km yol yaptım. max 155 km/h hıza çıktım. frenler şükür mağdur etmedi beni. hatta 110 km/h hızla giderken yaklaşık 100 m mesafe uzaklıktaki otlayan keçi aniden karşıya geçmek istedi. frenler yine başarılıydı. sabah işe giderken ş.i. trafiğinde arabaları biraz mesafeli takip ediyorum. sadece sert durmanın getireceği sarsıntıdan kaçınmak için. yoksa yakın takiplerde de sorunsuz çalıştığına da bir kaç kez şahit oldum. kısacası ben memnunum...

ben gerçekten çok memnunum frenlerden, hiçbi şekilde sıkıntı çıkarmadı. ama frenlerim sağlam olsa bile her sene kontrol ettiririm frenlerimi sonuçta onlara emanetiz 😀

*tup*

arka fren merkezini kontrol ettiripte faydasını gören arkadaşların yorumlarını bekliyorum

*tup*

Back