kim demiş doblonun frenleri kötü diye

çok sert frende dörtlüleri yakıyo d3ler bi kac kez bende oldu yağmurlu havada rampa asagı inerken arka tekerler bile devreye giriyo frene basınca

bayramda sabah yola çıktığım için biraz basayım dedim 160 la gidiyordum kavşaktan bi araç çıktı kökledim freni araç yapıştı yere ama lastiklerimin ömrü doldu onları değişmem lazım, zorunlu olmadıkça yüksek hızlara çıkmıyorum lastikler yüzünden. yaza doğru sağlam bi konfor lastiği alıcam

Bizim doblocuk da lassa catarackta var 4 tane yeni aldım şıkır şıkır duruyo üstelik içinde 400 kg sıvı yük varken 😀 ışıklara yaklaşınca vitesi boşa alırım ben ışıklara yanaşıncaya kadar ışık yeşil olur herkesde ulan adam gide gele ezberlemiş der 🙂 sıkıntı yok yani

Bende d2 var 2008 model hiç memnun değilim.lastikleride alalı 8-10 bin olmuştur gerçekten beş para etmez frenleri d1 veya d2 frenleri iyi diyenler siz birde Caddy veya arka diskli bir araba sürün o zaman fren sistemini görün fiat'ı hiç bir zaman anlamadım 1000 TL fazla olsun şu arkayı disk yap 2012 model araba cıkartıyorsun arkadası kalpana tamam kalpana tutuyor ama disk kadar etkili olmaz.

yeni doblonun frenleri sınıfının en üstlerinde ayrıca çokta güvenli bi şekilde duruyor

sevgili tahsin kardeşim. d1 ve d2 nin frenleri iyi diyenler diye bir genelleme yapmışsın. bu bence yanlış. benim (9 yıldır doblo kullanıyorum) hiç şikayetim olmadı frenlerden. her sene periyodik bakım gibi frencime giderim. yetkili servisler (fiat'ın) fren işini beceremiyor. balatalar değişiyor ama ayarını yapamıyolar. her neyse. gelelim disk fren olayına. eski vosvosları bilirsin. onların dört tekeri de kampanadır. ve ben hayatımda öyle olduğu yere çakılan araç bi onları gördüm. bu arada kalpana değil kampana olucak kardeşim.
saygılar.

sevgili tahsin kardeşim. d1 ve d2 nin frenleri iyi diyenler diye bir genelleme yapmışsın. bu bence yanlış. benim (9 yıldır doblo kullanıyorum) hiç şikayetim olmadı frenlerden. her sene periyodik bakım gibi frencime giderim. yetkili servisler (fiat'ın) fren işini beceremiyor. balatalar değişiyor ama ayarını yapamıyolar. her neyse. gelelim disk fren olayına. eski vosvosları bilirsin. onların dört tekeri de kampanadır. ve ben hayatımda öyle olduğu yere çakılan araç bi onları gördüm. bu arada kalpana değil kampana olucak kardeşim.
saygılar.
*tup*

saygılar.

servisler neyi beceriyor ki

saygılar.

Peki kamapanın ısındığını ve şehir içindede aynı fren perfonmasını sağlıycağına inanıyormusun ? Sadece uzun yolda kampana iyidir. şehir içinde ısındığı için beş para etmez.

tamam tabikide kampana diske benzemez ama doblonun frenleri bence güvenli

saygılar.

Peki kamapanın ısındığını ve şehir içindede aynı fren perfonmasını sağlıycağına inanıyormusun ? Sadece uzun yolda kampana iyidir. şehir içinde ısındığı için beş para etmez.

şehir içi hız sınırı 50 zaten ama tabiki disk olsaydı daha iyi olurdu ama kampana olması güvensiz olduğu anlamına da gelmez.zaten yanlış hatırlamıyorsa fren yapınca önlere %70 arkalara %30 gibi bir yük biniyor.bu yüzden ve güvenlik değerlerini karşıladığı için kampana yapıyor olabilirler.

tahsin kardeşim tabiki de disk fren daha iyi fakat senin yazında sanki kampana fren olacağına hiç olmasın tarzı bir anlatım vardı. ben o yüzden kampana fren de iyidir anlamında yazdım onları. mehmet abi olayı matematiksel olarak anlatmış. bence gayet de tatminkar bir açıklama.

tahsin kardeşim tabiki de disk fren daha iyi fakat senin yazında sanki kampana fren olacağına hiç olmasın tarzı bir anlatım vardı. ben o yüzden kampana fren de iyidir anlamında yazdım onları. mehmet abi olayı matematiksel olarak anlatmış. bence gayet de tatminkar bir açıklama.

Ben öyle bişi demek istemedim ama sende sanki kampana cok güvenli gibi bir örnek verdin neyse yanlıs anlamısım demekki. 🙂

Back