KARBON TEMİZLEME (CARBON CLEAN)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mus55
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mus55

İcra Kurulu Üyesi
Yetkili Kişi
Yönetici
Doblo
Adı
MUSTAFA
Kan Grubu
0 +
Meslek
Mobilya
Aracınız
Doblo
Modeli
Premio Plus
Motor
1.6 Multijet
Araç Yılı
2015
Renk
Koyu gri
KARBON TEMİZLEME (CARBON CLEAN)

Karbon Birikimi Nedir ve Nasıl Oluşur?
Karbon birikimi içten yanmalı benzinli ve dizel motorlarda bir HC bileşiği olan yakıtın yanma odasında hava ile yakılması sonucunda meydana gelen kurum adını verdiğimiz karbon depozitlerinin birikmesi ile zaman içinde supap yüzeylerinde, piston yüzeylerinde, yanma odası çeperlerinde ve segmanlar etrafında oluşur. Bu birikimler motorun hava emme kapasitesinde azalma meydana getirir. Hava emme kapasitesi azalan bir motorun volümetrik verimi düşer.

Karbon Birikimi Araçlarda Ne Gibi Problemler Yaratır?
Silindir kompresyonlarının düşmesi
Motor gücünde azalma
Fazla yakıt tüketimi
Egzoz emisyonlarında artış
Bozuk rölanti
Hızlanma kabiliyetinde azalma
Soğuk havalarda zor çalışma
Motorun silkeleyerek çalışması

Karbon Temizleme Nedir?
Karbon temizleme içten yanmalı 4 zamanlı benzin ve dizel motorlarda yakıt besleme sistemleri ile supap yüzeyleri, piston yüzeyleri, yanma odası çeperlerini motordan herhangi bir parça sökmeden temizleyen bir sistemdir.

Karbon Temizliğinin Yararları Nelerdir?
Çok kirli motorlarda %15 e kadar sağlanan yakıt tasarrufu, ortalama olarak %3-5 civarındadır.
Zararlı egzoz emisyonlarının azalması, benzin motorlarında %40 ın üzerinde, dizel motorlarda ise %75 e ulaşan değerlerde tespit edilmiştir. Partikül emisyonlarında azalma ortalama %30 un üzerindedir.
Motor performansı artar. Dizel motorlarda gücün genelde %10-bazı ölçümlerde %30-artması normal sonuçtur. Benzinli motorlarda temizleme işleminden önce görülen ilk çalıştırma zorluğu, tekleme, düşük devirde sert çalışma ve benzeri şikayetler ortadan kalkar.
Karbon temizleme işlemi düzenli olarak (her 25.000 km.de bir) yapıldığında motorun ömrü uzar.
Parça değiştirilmesine gerek kalmadan bu tür harcamalar önemli ölçüde azalır.
Bakım ve işçilik masrafları ve süresi azalır. Yakıt enjeksiyon sisteminin dizel motorlarda bakımı bir günü, hatta daha fazla zamanı alabilir. Tüm motorlarda Karbon temizleme işlemi en fazla bir saat sürer.

Karbon Temizleme Niye Etkindir?
Günümüz benzin ve dizel motorlarının kalbi yakıt püskürtme sistemidir. Enjektörler, yakıtı çok ince bir sprey halinde ve konik biçimde püskürtürler. Zamanla ısı, yakıt kirliliği ve kullanım sonucu sistem kirlenmektedir. Enjektörlerin yakıt püskürtme deliklerinin 0,5 mm veya daha küçük çapta olduğunu düşünürsek en ufak kirlenmede tıkanmaları doğaldır. Ayrıca dizel veya benzin motorlarında yanma hücrelerinin, pistonların, valf ve yuvalarının, kısaca yanma dolayısıyla zor şartlarda çalışan parçaların kirlenmeye açık olduğu unutulmamalıdır. "Karbon Temizleme" işlemi yakıt sistemini temizleyerek motoru yenilemekte, ayrıca yanma yüzeylerini yumuşak karbon birikimlerinden arındırmaktadır.

alıntıdır.

paylaşım için teşekkürler dostum... bir de karar verebilsem..🙁

bilgiler için teşekkürler.......

yaptırmaaaa🙂

yaptırmaaaa🙂

yukarıda yazılanları okuyunca adamın cc yaptırası geliyor... ama memnun kalmayanları duyunca tırsıyorum...*eek*

40.000 de yaptırdım arabanın motoru deli manyak bişey oldu canvar gibi oldu çekişi falan kendine geldi resmen

40.000 de yaptırdım arabanın motoru deli manyak bişey oldu canvar gibi oldu çekişi falan kendine geldi resmen

aynen koray bende 68.000 yaptırdım.süper oldu.

aynen koray bende 68.000 yaptırdım.süper oldu.

bi gün gözümü karartıp senin ustaya bu cc yi yaptıracam zaten böyle methettikçe😀

paylaşım için teşekkürler*clap*

yaptırmaaaa🙂

yukarıda yazılanları okuyunca adamın cc yaptırası geliyor... ama memnun kalmayanları duyunca tırsıyorum...*eek*

nasıl memnun kalmıyorlarmış abi merak ettim valla sonuçta motoru yenileme gibi bişi oluyo yanı içini temizliyo daha verimli çalışmasını sağlıyor hemde yani yakıt tasarrufuna bile faydası oluyo

ben bu konu hakkinda daha once sayfalar dousu yazi yazdim.....ve sonuna kadar cc taraftariyim..depodan atilan temizleme maddelerinin faydali olduguna inanmiyorum

ben yaptirmani oneririm ama ehil bir yerde..ehil bir ustaya...

ben bu konu hakkinda daha once sayfalar dousu yazi yazdim.....ve sonuna kadar cc taraftariyim..depodan atilan temizleme maddelerinin faydali olduguna inanmiyorum

aynen baki abi sana katılıyorum.serdarı ikna edemedim.

evet abi bilyorum daha önce de önermiştin sen bana.. ama işte bu 145 km de olma olayı tereddüte neden oluyor bende hala harkeş bişey diyor kimi bu km deki araca olmaz diyor kimi hiç bir şey olmaz diyor...

turbo değişinden sonra araçta hissedilir bir fark oldu toparlamasında... ama özellikle emsal araçların ilk kalkıştaki performansını sanki alamıyorum... o yüzden ibre halen yaptıma yönünde...

artık ilk samsunsa gidişte sevgili samsun yöneticimize bırakacam arabayı ... naparsa yapsın artık...😀 sitanbulda işi olan kavacıkta baki abiyi buluyor o hallediyor hallettiriyor sıkıntıları... samsun dada mus55 var ... eee yönetici olmak kolay değil... uğraşacak bizle biraz...*inlove*😀

evet abi bilyorum daha önce de önermiştin sen bana.. ama işte bu 145 km de olma olayı tereddüte neden oluyor bende hala harkeş bişey diyor kimi bu km deki araca olmaz diyor kimi hiç bir şey olmaz diyor...

turbo değişinden sonra araçta hissedilir bir fark oldu toparlamasında... ama özellikle emsal araçların ilk kalkıştaki performansını sanki alamıyorum... o yüzden ibre halen yaptıma yönünde...

artık ilk samsunsa gidişte sevgili samsun yöneticimize bırakacam arabayı ... naparsa yapsın artık...😀 sitanbulda işi olan kavacıkta baki abiyi buluyor o hallediyor hallettiriyor sıkıntıları... samsun dada mus55 var ... eee yönetici olmak kolay değil... uğraşacak bizle biraz...*inlove*😀

ne uğraşması dostum.görevimiz.

Kod:

basimla beraber kardesim...

ne uğraşması dostum.görevimiz.

estağfurullah abi... zaten her gelmeye uğraştıryoz seni... artık bi ar da sen gelde sen uğraştır bizi...*tongue*

Back