kalorifer ve fan gürültüsü

hardcrss

Onursal Üye
merhaba arkadaşlar. d1 2004 aracım var. bugünlerde kalorifer ve havalandırma konusunda sıkıntı çekiyorum.

fan 1. ve 2. kademe de ses yapmazken 3. kademe de sağ taraftan gürültü yapıyor. 4. kademede ise araç içinde durulmuyor neredeyse. aracı çok titretiyor. özellikle fren pedalı yerinden çıkacak neredeyse.

havalandırma yönlerini ayarlarlayan en sağdaki butonda çok zor dönüyor. sanki biryerlere takılıyor gibi. sadece cam havalandırmasına getirdiğimde hem cama hemde ayaklara üflüyor. sanırım kanatçıklar da problem oldu.

bunun tamiri kolay mıdır? ne kadar masraf çıkarabilir?🙁

resme göre en soldaki fan kolunu 3 ve 4 e getirdiğimde çok gürültü ve tireşim yapıyor.

en sağdaki kolu düzgün çeviremiyorum.

i3010010s.jpg

Göbek Sökülecek bakılacak . Hem cama hemde ayaklara üfleme seçeneği ayrı bir seçenek haricen sadece cama üfleme seçeneği de var. Yinede bir baktır derim ben sonra motor aksamıına sıkıntı olmasın

geçmiş olsun. komple göğsü dağıtıp bakılması lazım.

geçmiş olsun

geçmiş olsun

Muhtemelen fan pervanesinde balans var yani kanatcıkların agırlık dengesi bozulmuş pervaneye balans ayarı yapılması lazım kii onuda nerde bulacaksın balans makinesinide nerde yaptıracaksın semeriyle seksene gelir. ben daha duymadım.
mesela, tornacılarda araba şaftlarını balans yapan torna benzeri makineler var .
bence çözüm yeni bir fan motoru
kolay gelsin geçmiş olsun

Muhtemelen fan pervanesinde balans var yani kanatcıkların agırlık dengesi bozulmuş pervaneye balans ayarı yapılması lazım kii onuda nerde bulacaksın balans makinesinide nerde yaptıracaksın semeriyle seksene gelir. ben daha duymadım.
mesela, tornacılarda araba şaftlarını balans yapan torna benzeri makineler var .
bence çözüm yeni bir fan motoru
kolay gelsin geçmiş olsun

Sevgili İsmail kardeşim Alper kardeşimin tespiti doğru tespittir...+ olarak fan kanatlarında kırıklar olabilir bu da fan motorunun balansını bozar birde zayıf bir ihtimalde olsa fan pervanesinin bilkyası dağılmış olabilir sarsıntı ve gürültüyü bu da yapar....

D2 doblo premio aynı şikayet bende de var fan çalışırken titreşim kaynaklı ses oda balanstan yapar tamir ve balans ayarındansa .yenisini al daha iyi

Back