kalorifer eskisi gibi ısıtmıyor

kardan korkmam buz ve sisden korktuğum kadar.1 cm lik buz 1o cm kara bedel.

geremy tarafından yazılan metin:
kardan korkmam buz ve sisden korktuğum kadar.1 cm lik buz 1o cm kara bedel.

aga benim içinde buzun hiçbir anlamı yok...çünkü buza batmazsın...en kötü şartlarda zincirini sarar yoluna gidersin...ama kara battınmı işin bitmiştir!

çünkü burada sizin bildiğiniz kuralların hiçbiri işlemez...buz varsa zemin sertleşmiş demektir...gömülmeden yolunuza devam edersiniz...

ama buz yoksa altınızdaki zemin eriyor demektir....nereye gömülüp kalacağınız belli olmaz...gömülürsünüz araba karterin üstüne oturur ve artık mahsur kaldınız demektir...ayrıca altınızdaki zemin eriyorsa üstünüzdeki zeminde eriyordur...kara sizin gömülmenizin yanı sıra çığ düşüp sizi kara gömmeside mümkündür!burada yer yer 6 metre yüksekliğe ulaşabilen,ekstrem durumlarda 10 m yi bulan kar kütlelerinde bahsediyoruz...yol diye bişey yok!

ben bu güne kadar bu yüzden karlastiğinin çalışmadığı yerde zincir çalışmaz diyorum.çünkü kar lastiği buzda sorunsuz hareket ediyor...ama edemiyorsan kara gömüldün demektir...geçmiş ola!

karadenizi iç kesimlere bağlayan 4 geçitten biri...Eğribel 2200 metre!dün çekilmiş resimler.

walla abi harıka bırsey bu ya..buralarda nerde oyle kar 😀yanı zaten kar yağmıyo ya 😀

tigerbroke tarafından yazılan metin:
walla abi harıka bırsey bu ya..buralarda nerde oyle kar 😀yanı zaten kar yağmıyo ya 😀

aman sesini çıkartma...rahatınızın kıymetini bilin...

RAPTOR tarafından yazılan metin:
sen gelde tedbirli olma şimdi...

1xwsm.jpg
[/img]

1xwpu.jpg
[/img]

1xwqc.jpg
[/img]

1xwqv.jpg
[/img]

Vay be raptor ustam o nasil bir kar oyle.....vay vay fis😀

aboooooooooow one öle pamukkale olmuş resmen 😀 kardan duvar oluşmuş resmen

Koray istanbula boyle bir kar yagsada 15/20 gun evden cikamasak....

Aga bu yolun en güvenli hali...yolun iki tarafı kar duvarı...buzda kayıp 200-300 metre aşağı uçma riskin yok.hava açık ayaz var çığ tehlikesi yok.ayrıca açık havada görüş mesafesi maximum.kolay kolay bir süprizle karşılaşmazsın...tipi yok,rüzgarın karı savurup arabayı gömme yada yolu kapatma riski yok...kısacası o taksinin camından mavi gökyüzünü gördüğünüz hava şartları bu mevsimde eğribelin en güvenli geçiş şartları....

bide tipide geçmek var...sis,pus,tipi...göz gözü görmez,yol beyaz,yer beyaz gök beyaz her yer beyaz...uçurumla yolu yolla havayı ayırd edemiyorsun...arabanın burnunu göremediğini tipiler oluyor...silecekler camı temizleyemez hale geliyor,durup temizlemek zorunda kalıyorsun...

eğribel istediği zaman sürücünün cehennemi olabiliyor...çok sefer yaşadım...hala tırsarım...tersi çok pistir!

resimlerde görüldüğü kadarı ile çok kar yağmış.bu tür yerler daha doğrusu çok kullanılan yerlerde bu tür vakalar az görülüyor.genelde geçitlere 1 metre civarı kar yağar bunu karayolları açar ve asfalt gözüktüğü halde cam gibidir zincirsiz çıkılamaz.geçen yıllarda böyle bir resim koymuştum.sertavul geçidinde.zincir takmamaya inat ettim kar lastiği filan yokdu.yolda tipi var ve sürgün denilen kar taneleri savruluyordu.ön cam donuyor silecek işlemiyor.zirveye 50 metre kalana kadar çıktım.bagaj boşdu bunun fydası oldu.sonra patinaj başladı vites büyüttüm olmadı.kaldık .zinciri çıkardım sözde 1 dk işi vardı 10 dk uğraştım bu arada sert rüzgar vardı.zincir karıştı.araç çalışıyordu çacuklar vardı.benzin ışığım yandı iyice tedirgin oldum zinciri bagaja attım.1-2-3 hepsini denedim yolun kenarına doğru ön taraf kaydı.orada karlı zeminde iyi kötü 2 ile kalktım.yolu ortaladım.çıktım.bu sefer iniş başladı.2. vitesde el freni 2 diş çekik indim ama zor oldu.

raptor abi vallahi çok zor şartlar ALLAH yardımcınız olsun

Back