Jantlarımın boş bijonları için kapak!!

Musaali34

Aktif Üye
Doblo
Adı
MUSA ALİ GÜNDÜZ
Kan Grubu
A RH +
Meslek
Sistem ve Ağ Uzmanı
Aracınız
Doblo
Modeli
Safeline
Motor
1.6 Multijet
Araç Yılı
2015
Renk
ÇÖL GRİSİ
Selamın Aleyküm aracımıza 8 inç genişliğinde jant taktık ve şuan üzerinde 185/65/15 lastik var bunu 195/60/15 yapsak geçermi muayeneden kitapçığında 5.5 inç yazıyor muaynede sıkıntı olurmu şimdiden teşekkürler.

11227487_861303403905796_1984070553_o.jpg
11327804_861993877170082_2014625078_o.jpg
11541643_861993843836752_2024066835_o.jpg

Orjinal jantta 195 60 r15 muayeneden geciyor ama bu jantla gecermi bilemem

Kardeşim 8 bijon deliği var diye geçmeyebilir, sadece ebatlara bakma.
arkadaşımın aracında da böyle 8 bijondan 4 bijon boş diye geçirmediler.

TUV'de aracın yürüyen sistemine çok özenle ve titizlikle bakıyorlar geçmeyecektir.

Edit ; Sürüş Güvenliğiniz İçin Sizde Bunu Yapmamalıydınız Kanaatimce :srnsml:

@DobLoPremio
Güvenliği bozan ne anlamadim. Jantin genis olmasi ne gibi tehlikeye sokar aracı? Yada bos bijonlar olsa ne olur?

@duhan13

Biraz İnternette Araştırma Yapılarak Çözülebilir Şahsen , Sürüş Güvenliği Her Zaman Önde Gelsin , Jant Büyütmenin Sorunu Veya Sıkıntısı Yok Kaliteli Ve Titizlikle Alınıp Yapılırsa Araca Uygun Bijon Sayısı İle Bir Sıkıntı Olacağını Sanmıyorum Jantın En Fazla Orjinalinden 1 Tık Büyütülmesi Doğru Seçilmiş Bir Karardır Testler Zaten Neyin Nasıl Olduğunu Ortaya Koyuyor Asıl Mesele Bir Nevi Lastikte Bitmekte Çünkü Frenler Ne Kadar İyi Olursa Olsun Lastik Kötü Olduktan Sonra Duruş Menzili Uzayacak Lastikler Yıpranacak Araç Yorulacak. Lastiklerde İse Durum Şu Şekilde Oluyor Bunu En Basitinden İnternete Lastik Ebadımı Değiştirmek İstiyorum Diyede Yazıp Görebilirsiniz Ve Çoğu Lastik Satıcılarının Sitesinde Bunun Oran Orantısı Hesabı Yapılabilecek Uygulamalar Mevcut , Örneğin ; Aracımda 195/60 R16 97-99T Lastikler Var Ben Bunları 205/55 R16 94V-XL İle Değiştirmek İstiyorum Bunun Oranını Sitedeki Uygulama Hesaplayarak Karşınıza Sunacaktır Yüzdelik Kesimlerle , Verdiğim Örnekte Yüzdelik Kesim %-1.35 Olarak Çıkmakta Bu Ebat Değişiminde Herhangi Bir Sıkıntı Yoktur Aynı Şekilde Böyle Ebat Değişimlerinde Jantta Önemli Bir Faktördür. Bu Yüzdelik Hesap Dilimi , "Orjinal lastik çapınızdan %3 daha büyük veya daha küçük ebatlardaki ölçüleri Yakıt tüketimi, Yol tutuş ve Fren güvenliği açısından tavsiye etmiyoruz." Karşımıza Bu Sonuçla Çıkar 🙂 Zahmet Edip Okuduysanız Ne Mutlu Bana 🙂

Osman Görüşelim Müsayitsen Bu Taraflardaysan 👍

@DobLoPremio
iyi hoş yazmışsın ellerine sağlıkta. aracın üzerindeki jantların bijonları uygun zaten. jantta 8 bijon olmasının nedeni ise 4ü farklı bijon aralığında diğer 4ü farklı bijon aralığı yani bi jantta 2 farklı bijon aralığı var ondan yana sıkıntı yok. frenlere gelince ben hissedilir bi şekilde mesafenin düşeceğini sanmıyorum.

Bugün evdeyim çarşamba akşam beyazevlere gelebilirsen görüşürüz şenol... 🙂

delikler plastik tapa ile kapatılır muayenede de sıkıntı çıkmaz büyük ihtimal.

Teşekkürler Yakın zamanda muayeneye gidicek arkadaşlar bunu sorabilirmi ?

boş deliklere kapak arıyorum yardımcı olurmusunuz.
20150611_192154.jpg

(link)
bunları koysam olurmu? muayeneden gecermi
Ekran Alıntssısı.JPG

jantı söküp arkasından geçirip jantı taksak

İstanbuldasınız Yok mu Size Muayeneyi Geçene Kadar Biri Sac Jant Verse

yuvarlak süslü yapışkanlardan bile olur gibime geliyor.

aracı sök takla uğraşmadan bu şekilde bijonları kapamtmamız gereiyor 30 temmuz muayene son gün sac jantımız var 15lik üzerinde kış lastiği var kış lastiği ile götürsek sıkıntı olurmu acaba

Biraz Turk usulu olacakda ..jantlarin gres yağ ile ayni renkte :-D onunla doldururdum son çare :-D :-D

🙂 gres yağı olmaz be abi

birşeyi merak ettim ..4 bijonluk araca 8 bijonlu jant takınca boşluk veya oynama gibi sorun açar mı

Back