@duhan13
Biraz İnternette Araştırma Yapılarak Çözülebilir Şahsen , Sürüş Güvenliği Her Zaman Önde Gelsin , Jant Büyütmenin Sorunu Veya Sıkıntısı Yok Kaliteli Ve Titizlikle Alınıp Yapılırsa Araca Uygun Bijon Sayısı İle Bir Sıkıntı Olacağını Sanmıyorum Jantın En Fazla Orjinalinden 1 Tık Büyütülmesi Doğru Seçilmiş Bir Karardır Testler Zaten Neyin Nasıl Olduğunu Ortaya Koyuyor Asıl Mesele Bir Nevi Lastikte Bitmekte Çünkü Frenler Ne Kadar İyi Olursa Olsun Lastik Kötü Olduktan Sonra Duruş Menzili Uzayacak Lastikler Yıpranacak Araç Yorulacak. Lastiklerde İse Durum Şu Şekilde Oluyor Bunu En Basitinden İnternete Lastik Ebadımı Değiştirmek İstiyorum Diyede Yazıp Görebilirsiniz Ve Çoğu Lastik Satıcılarının Sitesinde Bunun Oran Orantısı Hesabı Yapılabilecek Uygulamalar Mevcut , Örneğin ; Aracımda 195/60 R16 97-99T Lastikler Var Ben Bunları 205/55 R16 94V-XL İle Değiştirmek İstiyorum Bunun Oranını Sitedeki Uygulama Hesaplayarak Karşınıza Sunacaktır Yüzdelik Kesimlerle , Verdiğim Örnekte Yüzdelik Kesim %-1.35 Olarak Çıkmakta Bu Ebat Değişiminde Herhangi Bir Sıkıntı Yoktur Aynı Şekilde Böyle Ebat Değişimlerinde Jantta Önemli Bir Faktördür. Bu Yüzdelik Hesap Dilimi , "Orjinal lastik çapınızdan %3 daha büyük veya daha küçük ebatlardaki ölçüleri Yakıt tüketimi, Yol tutuş ve Fren güvenliği açısından tavsiye etmiyoruz." Karşımıza Bu Sonuçla Çıkar 🙂 Zahmet Edip Okuduysanız Ne Mutlu Bana 🙂
Osman Görüşelim Müsayitsen Bu Taraflardaysan 👍