Doblo Isı sensörü

Umutonuraras

Azimli Üye
Doblo
Adı
Mesut
Kan Grubu
0 +
Aracınız
Doblo
2007 model aracım aynalar elektrikli ve çalışıyor ancak işi değerini ekranda okuyamıyorum ve görünmüyor sebebi nedir çözüm nedir tşk ederim

Sizinki hangi segment sol ayna altında çıkıntı var ısı sönsörüdür sizde var mı? Varsa ya bozuktur bozuk olsa da yinede yanlış gösterirdi ekranda birşey olurdu ekranda boşta 3 çizgi görünüyor mu? Sensör varsa ekranda da 3 çizgi varsa sensör kablo yada soketinde sorun var,Sizde hiç sensör yoksa ayrıca hat çekmeniz gerek.Aynalarda herhangi bir değişiklik yaptıysanız sürücü tarafı 5 kablolular ve 8 kablolular var sürücü tarafı sensörlü olanda orjinal 8 çıkış vardır ve 5 kablolu olanlarda sensör kablosu maalesef yok aracınızda orjinalinde sensör varsa ayna içinden ayrıca çekip sokete bağlamanız gerek.Ekranın fotosunu da atsaydınız iyiydi

Son düzenleme:
Sizinki hangi segment sol ayna altında çıkıntı var ısı sönsörüdür sizde var mı? Varsa ya bozuktur bozuk olsa da yinede yanlış gösterirdi ekranda birşey olurdu ekranda boşta 3 çizgi görünüyor mu? Sensör varsa ekranda da 3 çizgi varsa sensör kablo yada soketinde sorun var,Sizde hiç sensör yoksa ayrıca hat çekmeniz gerek.Aynalarda herhangi bir değişiklik yaptıysanız sürücü tarafı 5 kablolular ve 8 kablolular var sürücü tarafı sensörlü olanda orjinal 8 çıkış vardır ve 5 kablolu olanlarda sensör kablosu maalesef yok aracınızda orjinalinde sensör varsa ayna içinden ayrıca çekip sokete bağlamanız gerek.Ekranın fotosunu da atsaydınız iyiydi
Evet 3 çizgi var ayna altındaki sensore bakmadım..ne yapmam gerekli peki

O zaman sizde sensör var.Sensörden ayna soketine kadar giden bütün kablolar kontrol edilmesi lazım soketten çıkmış olabilir yada kablo zarar görmüş olabilir.Elinizden geliyorsa siz bile aynayı söker bakarsınız ama konuştuklarınızdan pek elinizin yatkın olmadığını anlıyorum bir oto elektrikçiye gidin çabucak bakar.

aynı problem bendede vardı 2 aracımın ikisindede birinde sensör arızalıydı, birinde kabloları sürekli katlamaktan dolayı kopmuştu kablosu kopuk olanı kablo tazeleme işlemiyle hallettim, sensör arızasını da bir elektronikçiden 2 tl ye 10k ntc termistör alıp sensörün yerine taktım sorun çözüldü,
çok ama çok basit bir içlem sol aynanın dış kapağını sökmen yeterli olabilir

aynı problem bendede vardı 2 aracımın ikisindede birinde sensör arızalıydı, birinde kabloları sürekli katlamaktan dolayı kopmuştu kablosu kopuk olanı kablo tazeleme işlemiyle hallettim, sensör arızasını da bir elektronikçiden 2 tl ye 10k ntc termistör alıp sensörün yerine taktım sorun çözüldü,
çok ama çok basit bir içlem sol aynanın dış kapağını sökmen yeterli olabilir
05065830910 whtsap görüşelim uygunsa sizede

Merhaba, bende 2011 doblo var. Aldigimda sol ayna orjinalinile degismedigi icin sicaklik --- c yazıyordu. Sorun çözdüm ve deneyimi paylasmak isterim. Elektronikcilerde 10k ntc aldim (3-5 tl) yada oyomasyonculardan sıcaklık elektrod alip taktim. İkside olur. Elektronikciden alinan zamanla oksitlenip tekrar bozulur. Ayna sokup, aynanin alt tarafina iki kablo cektim (0.50mm bakir veya krom kablo olabilir) sokette kirmizi mor siyah vb kablolar aynanin kumanda kablolari. Beyaz kahverengi ve beyaz kirmizi ( renklerden emin degilim) iki renkli alali kablolar termostat uclaridir. Ya sokette karsiligina yada soketin arkadan kabolara baglanti yapildiginda calisir. Sicakki termostatin aynanin alt noktadan delip ucunu disari cikardiginizda is bitmistir .

Back