hararet göstergesi ve motor arıza lambası..

ahmetkuzhan

Yeni Üye
selamınaleyküm arkadaşlar foruma yeni katıldım bir kusurum olursa affola... hararet göstergesi ilk çalıştırdıgımda çalışıyor 5 saniye sonra sıfıra iniyor ve motor arıza ışıgı yanıyor sizce neden olabilir bilgisi olan arkadaşlar yardımınızı bekliyorum teşekürler...

selamınaleyküm arkadaşlar foruma yeni katıldım bir kusurum olursa affola... hararet göstergesi ilk çalıştırdıgımda çalışıyor 5 saniye sonra sıfıra iniyor ve motor arıza ışıgı yanıyor sizce neden olabilir bilgisi olan arkadaşlar yardımınızı bekliyorum teşekürler...

motor çalıştıktan sonra arıza lambası sönüyor mu?

motoru çalıştırmadan önce tüm lambaların sönmesini bekliyormusunu?

aleykümselam hoşgeldiniz

bu arızayı bi fiorino sahibi olan birinden duymuştum problem termosttan mış adam termostatı değiştirmiş sorun düzelmiş

motor çalıştrdıktan sonra oluyor normalde bütü ısıklar söndükten sonra çalıştırıyorum... çalıştırdıgımda hararet motor sıcaksa yükseliyor biraz.. sonra sıfıra iniyor ve arıza lambasını yakıyor..

aleykümselam hoşgeldiniz

bu arızayı bi fiorino sahibi olan birinden duymuştum problem termosttan mış adam termostatı değiştirmiş sorun düzelmiş
sağolun.. aynı arıza olabilir çünkü hararet le ilgili oldugunu düşünüyorum... birde kalöriferi açtıgım zaman buz gibi hava geliyor hıç ısınmıyor...

ozaman büyük ihtimal ile termostat

motor çalıştrdıktan sonra oluyor normalde bütü ısıklar söndükten sonra çalıştırıyorum... çalıştırdıgımda hararet motor sıcaksa yükseliyor biraz.. sonra sıfıra iniyor ve arıza lambasını yakıyor..

hararet müşürü ve termostata baktır.

aracım 2009 multijet aynı sorun geçen hafta bende oldu. sabah hava çok soğuktu hararet çok nazlandı yokuş aşagı inerken dibe vurdu ve arıza yaktı. durdum suyu var tekrar çalıştırdım hararet normalden düşüktü ve ışık sönmedi.birgün kullanmadım ışık sönmüştü.bir sabah yine çok soğukta işe giderken aynı yerde yine yandı.sonra yine aynı yerde tekrar yandı ve söndü.gündüz hiç yapmadı sadece sabah beşte tekrarlıyor hafta sonu geziyorum bişey yok çok ilginç bir durum servisede gitmedim bunu yaşayan varmı

Benim araçta hararet lambası motor arıza lambası fan çalışıyor hararet göstergesi kalkıo geri iniyor soğuk iken motor ilk çalıştırdığımda 5 km gidiyorum kapatıp tekrar çalıştırıyorum herşey normale dönüyor

Dosyalar

• IMG_20190315_190502.jpg
    IMG_20190315_190502.jpg
    1,2 MB · Okunma: 239
Benim araçta hararet lambası motor arıza lambası fan çalışıyor hararet göstergesi kalkıo geri iniyor soğuk iken motor ilk çalıştırdığımda 5 km gidiyorum kapatıp tekrar çalıştırıyorum herşey normale dönüyor
termostata baktırın

Aynı problemle karşılaştım hararet dip gşsterip arıza ışıgı yanıyor yolda giderken daha sonrasında çakılır vaziyette 5 dakika beklediğimda arıza lambası sönüyordu. Sonuç olarak termostat arızası. Isı geçişini ayarlayamadığı için motoru soğuk gösteriyor motor soğuk göründüğü içinde lambayı yakıyor. Yağına suyuna tamam ise bu sorun olma ihtimali yüksek geçmiş olsun #teamdoblosakarya

Back