Hangi Yakıt Daha İyi

legend1926

Aktif Üye
arkadaşlar fiat normalde kardeş kurulıuş oldugu için opeti tercih ediyor ama ben surekli karısık gidiyodum.en son total excellium da karar verdim.sizce hangi marka daha çok randıman veriyor.

en son yaklaşık 55 tl ye tam 220 km yaptım.bir de bazen yakıt ibresi oynamıyor doldurduktan 10 dk sonra yükselmeye baslıyor bunun sebebi nedir acaba.

Petrol Ofisi tek tercihim. yolda kalırım yinede başka yerlerden almam en uzun menzili onda yapıyorum 😀
yakıt ibresi bende de bazen yavaş yükseliyor sanırım şamandıra yakıt dolumu anında basınçtan dolayı etkileniyor. (ama bende sadece 20 - 30 tl aldığımda oluyor bu.)

fuel save kullanıyordum ben genelde. kükürt oranı 10 ppm den yüksek olmadığından çokta sorun olmaz.

ben garanti bitene kadar opete devan sonra yine opet ve shell.

Bunu meshurrr ata sözüyle cevaplayayım:
Aklı Kelden Yakıtı Shell den alıcan ahahaha
ama Opet te iyidir🙂

opetten bir şikayetim yok. %5 komisyonumdan memnunum.

opettten alıyorduk kartla para biriktiriyordum birgün kartın içindeki paraları iptal etmişler şimdi shell den alıyor babam.. birazda shell zengin olsun 🙂

sonuçta butun firmalar aynı rafineriden alıyor motorini, bence bayii önemli güvenilir olmalı,çeşitli karışımlar yapmamalı

arkadaşlar nereye yazacağımı bilemedim belki bilmek istersiniz dedim.
Fiat Servislerinde 300 TL ve üzeri harcamalarda opet'ten toplam 50 TL Yakıt Hediye

http://www.fiat.com.tr/kampanyalar/Sayfalar/SERVIS/opetten50tl.aspx?gclid=CJXGkt_Z47UCFQpZ3godzWUAOA

piyasadaki akaryakıt şirketlerinin % 80 i yakıtın üzerinde özelleştirme yapıyor. Saf rafineriden alıp satan çok çok az. Sadece doğu veya kırsal kesimdekiler direk rafinerien aldığı gibi satıyor.
Ben hepsini denedim ve burayada yazayım.
-Petrol ofisi yakıt menzili uzun gidiyor motor sessiz çalışıyor. (tek depo 1000 km)
-Shell menzil az motor sesli çalışıyor
-Total motor sessiz çalışıyor menzil çok az gidiyor. (tek depo 900 km)
-Opet sessiz çalışıyor menzil normal
-Adı duyulmamış bikaç istasyondan aldıklarım ( sivas - yozgat) motor aşırı sessi çaışıyor menzil az gidiyor. ( tek depo 800 km)
-Moil, motor benzinli kadar sessiz çalışıyor menzil çok çok çok uzun gidiyor. (tek depo 1400 km)

sonuç olarak moil istasyonu istanbulda yok. sivasta denk geldim mobile fulledim veacayip memnun kaldım öyle böyle değil hani 😀

bir zamanlar maslak mobil vardı eğer hala duruyorsa.o zaman burdan çıkan sonuç en sağlıklı petrolofisi

benim deneyimlerim böyle. moil bulsam diğerlerinin yüzüne bakmam 😀 ikinci seçeneğim PO olduğu için onu tercih ediyorum

istanbulda bakırköy, tuzla, pendik tarafında istasyonları varmış şimdi sitelerinden baktım 🙂 oralara yolum düşünce fullemem lazım 😀

daha önce çok istasyon denedim. bence opetten şaşmamak lazım. ben opetle anlaşma yaptım otobil cihazı taktılar özel iskonta veriyorlar.

arkadaşlar nereye yazacağımı bilemedim belki bilmek istersiniz dedim.
Fiat Servislerinde 300 TL ve üzeri harcamalarda opet'ten toplam 50 TL Yakıt Hediye

http://www.fiat.com.tr/kampanyalar/Sayfalar/SERVIS/opetten50tl.aspx?gclid=CJXGkt_Z47UCFQpZ3godzWUAOA
paylaşım için teşekkürler... devamını bekleriz..

Arkadaşlar bulunduğunuz ilin rakım değerleri yakıtınızı ve motor sesini ciddi etkiler bunu unutmayın.Gittiğiniz km de çok etkilenir.Aynı aracı Edirneden Artvinden ve Van'dan alıdığım yakıtlarla denediğimde standartlarını en iyi tutturan Opet oldu.bazen uzun yolda denk gelirsem Alpet torojet de iyi oluyor.Bunun dışında shell dahil petrol ofisi dahil iki istasyonu arasında farklar belli olabiliyor.Ben mümkün mertebe opetten, yol üzerinde varsa da Alpetten alıyorum.
Km olarak karadeniz civarından İstanbul taraflarında 1200 lere kadar çıkıyor, Erzurum ve daha doğuda 800-100 civarı oynuyor.Van civarında Opet hariç maalesef diğer istasyonların tümünde kaçak yada kaçak karışımlı yakıt (genellikle İran mazotu) oluyor.Güvenemiyorsunuz.

daha önce çok istasyon denedim. bence opetten şaşmamak lazım. ben opetle anlaşma yaptım otobil cihazı taktılar özel iskonta veriyorlar.

o nasıl yapılıyor?bizde opet kart var sürekli bende oradan alıyorum.nasıl yapabiliriz o işi.

Back