- Adı
- Zeki çağlayan
- Kan Grubu
- A RH +
- Aracınız
- Doblo
- Modeli
- Premio
- Motor
- 1.3 Multijet
- Araç Yılı
- 2011
- Renk
- Siyah
Arkadaşlar merhaba. Daha önce 2003 doblo 1 aracıma kontağın etrafındaki immobilizer sargısından bir hat çekerek, vitesin hemen alt kısmında bulunan küllük bölümüne bir anahtar koyarak gizli kontak yapmıştım. küllüğü açtığınızda bile açma kapama anahtarı görünmüyordu. ancak elle hissederek anahtarı açabiliyordum. biliyorsunuz, yeni hırsızlık yöntemlerinde aracın kaputunu açıp beynini değiştirerek kendi anahtarlarıyla açabiliyorlar. Yada tamirciye anahtarı bıraktığınızda, anahtarın çipinin kopyalanması ve anahtarın çoğaltılması 10 dakika sürmüyor. yada araç aldığınız kişi bile anahtarınızı kopyalayabilir yada yedek anahtarı vermeyebilir. geçen gün anahtarımı kaybettim ve bayağı bir endişelendim. en azından bunlardan birini yapmış olsam bile içim bir nevi rahat etmiş olacaktı. Ben işi biraz daha ilerletip, doblo 3 aracıma, açma kapama anahtarı yerine mini araç sigortasıyla işi çözmeyi düşünüyorum. en azından kafam rahat olsun. sigorta takılı olmadığı zaman araç kendi anahtarıyla bile çalışmasın. hatta aynanın üst kısmında bulunan tavan lambasından birini iptal ederek bile bu anahtarlardan biri gizli kontak olarak kullanılabilir yada buraya bir korna bağlanarak kapı açıldığında hırsızın panik olup kaçmasına neden bile olabilir.. haberlerde çıkan ve kapısı, kaportası çalınan araçların çoğu fiat marka ki şuanda en kötü bir araç bile 40.000 tlden aşağı değil. buda hırsızlık olaylarını iyice artıracağa benziyor. aranızda bu tip önlemler yada daha iyi bir fikri olan var mı?