Gizli kontak hakkında

zekizz36

Kars Yöneticisi
Yetkili Kişi
Yönetici
Doblo
Adı
Zeki çağlayan
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
Modeli
Premio
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2011
Renk
Siyah
Arkadaşlar merhaba. Daha önce 2003 doblo 1 aracıma kontağın etrafındaki immobilizer sargısından bir hat çekerek, vitesin hemen alt kısmında bulunan küllük bölümüne bir anahtar koyarak gizli kontak yapmıştım. küllüğü açtığınızda bile açma kapama anahtarı görünmüyordu. ancak elle hissederek anahtarı açabiliyordum. biliyorsunuz, yeni hırsızlık yöntemlerinde aracın kaputunu açıp beynini değiştirerek kendi anahtarlarıyla açabiliyorlar. Yada tamirciye anahtarı bıraktığınızda, anahtarın çipinin kopyalanması ve anahtarın çoğaltılması 10 dakika sürmüyor. yada araç aldığınız kişi bile anahtarınızı kopyalayabilir yada yedek anahtarı vermeyebilir. geçen gün anahtarımı kaybettim ve bayağı bir endişelendim. en azından bunlardan birini yapmış olsam bile içim bir nevi rahat etmiş olacaktı. Ben işi biraz daha ilerletip, doblo 3 aracıma, açma kapama anahtarı yerine mini araç sigortasıyla işi çözmeyi düşünüyorum. en azından kafam rahat olsun. sigorta takılı olmadığı zaman araç kendi anahtarıyla bile çalışmasın. hatta aynanın üst kısmında bulunan tavan lambasından birini iptal ederek bile bu anahtarlardan biri gizli kontak olarak kullanılabilir yada buraya bir korna bağlanarak kapı açıldığında hırsızın panik olup kaçmasına neden bile olabilir.. haberlerde çıkan ve kapısı, kaportası çalınan araçların çoğu fiat marka ki şuanda en kötü bir araç bile 40.000 tlden aşağı değil. buda hırsızlık olaylarını iyice artıracağa benziyor. aranızda bu tip önlemler yada daha iyi bir fikri olan var mı?

Aküden gelen ana elektrk hattına bir sertel koyun. Kralı gelse sarteli bulamazsa çalıştıramaz. Ha tutupta yeni hat çeker calistirisa o nu da bilemem 😀 cok da abartmamak lazım haklisiz ama basit bir kaç yönetem de denenebilir.

Bende kendi alarmı mı yapmak istiyorum. D3 kasada kumanda ile kilitleyip açtığımda nereden tetik alabilirim. Bilen varsa bilgi verirse minnettar kalırım. Eksi tetik, artı tetik, kontak ucu hiç farketmez ben istediğim şekle getiririm.
Kumanda haberleşme kablosunu bulmam yeterli.

Bende kendi alarmı mı yapmak istiyorum. D3 kasada kumanda ile kilitleyip açtığımda nereden tetik alabilirim. Bilen varsa bilgi verirse minnettar kalırım. Eksi tetik, artı tetik, kontak ucu hiç farketmez ben istediğim şekle getiririm.
Kumanda haberleşme kablosunu bulmam yeterli.
eski dobloda direksiyonun altındaki plastik kısmı söküp, sokette bulunan kablolara elektrik gelip gelmediğini, kendi yaptığım lambalı aparatla, bir ucunu şaseye değdirerek, kontrol edip, araç içine LED bağlamıştım. Kontak anahtarından çakmaklığa, teybe, göstergelere, farlara giden bir çok (+) kutup var. Bunlardan birine bağlayabilirsin. Tek sıkıntı, bağladığın parçanın kaç amper çektiği olabilir.

Aküden gelen ana elektrk hattına bir sertel koyun. Kralı gelse sarteli bulamazsa çalıştıramaz. Ha tutupta yeni hat çeker calistirisa o nu da bilemem 😀 cok da abartmamak lazım haklisiz ama basit bir kaç yönetem de denenebilir.
Adamlar, aracın beynini değiştirecek vakit buluyorsa, şarteli de bulur.

eski dobloda direksiyonun altındaki plastik kısmı söküp, sokette bulunan kablolara elektrik gelip gelmediğini, kendi yaptığım lambalı aparatla, bir ucunu şaseye değdirerek, kontrol edip, araç içine LED bağlamıştım. Kontak anahtarından çakmaklığa, teybe, göstergelere, farlara giden bir çok (+) kutup var. Bunlardan birine bağlayabilirsin. Tek sıkıntı, bağladığın parçanın kaç amper çektiği olabilir.
Enerji kısmı kolay ben direk kumanda kontağını kullanmak istiyorum. Eski Fiat araçların elektrik tesisat şemalarına ulaşabiliyorduk. Yenilerde şemalara servis yada yetkisi olanlar ulaşabiliyor. Eski araçlarda röle vardı yeni kasalarda canbus ile ecu'ya bilgi gidiyor. Bana bu kablo lazım. Şemalara ulaşabilenler ticari amaçlı kullandıkları için paylaşmıyor maalasef.
Fırsat bulduğumda eski usul arayacağım artık.

Adamlar, aracın beynini değiştirecek vakit buluyorsa, şarteli de bulur.

O zaman çok ta şii yapmayın. Adamlar kafaya koyduysa. Çekiciye kor götürür gene götürür.

Back