yunushan444
Daimi Üye
serdarengin tarafından yazılan metin:
navigasyon u ne yapıyon izmirli?evin yolunumu bulamıyon😀😀😀
bakiergul tarafından yazılan metin:
KRANK MİLİ HAREKET SENSÖRÜ.......CKP.......
Bu sensörü diğer tüm sensörlerden ayıran belirgin bir özelliği var : eğer bozuksa aracı çalıştıramazsınız.
Krank mili pozisyon sensörü yağ pompasının yakınında ve krank mili dişlisinin önünde bulunur. ECU bu sensörün gönderdiği sinyallere göre krankın pozisyonu ve motor devrini belirler , enjektörlerin açıp kapanma zamanlarını , ve ateşleme zamanlamasını aldığı bu bilgilere göre ayarlar.
Eğer sensör bozuksa bilgi olmaz , bilgi de olmazsa püskürtme ve ateşleme de olmaz.
Uzun ömürlü olması için her 15000-20000 km de bir söküp hem sensörü , hemde soketini temizlemekte fayda var.
Umarim anlaşılır bir şekilde anlatmışımdır.........
serdarengin tarafından yazılan metin:
daha ne olsun.5 yaşındaki oğlum bile anladı😀 eline sağlık abi..
RAPTOR tarafından yazılan metin:
süpersin abi...vur bilginin gözüne gözüne.
doblo vip premio tarafından yazılan metin:
bakiergul tarafından yazılan metin:
KRANK MİLİ HAREKET SENSÖRÜ.......CKP.......
Bu sensörü diğer tüm sensörlerden ayıran belirgin bir özelliği var : eğer bozuksa aracı çalıştıramazsınız.
Krank mili pozisyon sensörü yağ pompasının yakınında ve krank mili dişlisinin önünde bulunur. ECU bu sensörün gönderdiği sinyallere göre krankın pozisyonu ve motor devrini belirler , enjektörlerin açıp kapanma zamanlarını , ve ateşleme zamanlamasını aldığı bu bilgilere göre ayarlar.
Eğer sensör bozuksa bilgi olmaz , bilgi de olmazsa püskürtme ve ateşleme de olmaz.
Uzun ömürlü olması için her 15000-20000 km de bir söküp hem sensörü , hemde soketini temizlemekte fayda var.
Umarim anlaşılır bir şekilde anlatmışımdır.........
*clap**clap**clap*
Rica ederim ...dilimiz dondugunce anlatmaya calistim
bilgiler için teşekkürler bende otomotiv bölümünü okudum böyle şeyler aslında her şöförün bilmesi gerekir
yunushan444 tarafından yazılan metin:
sorularımın cevabını çok güzel bir şekilde aldım çok çok teşekkür ederim yerlerini biliyor musunuz sensörlerin acaba ?
yunushan444 tarafından yazılan metin:
yerini söyledin kardeşimde sökmek için zor bi bölge mi hiç sökmeyi denediniz mi diycektim de pek saçma sordum haklısın kardeşim hani bazı parçalar olur el kol girmez o manada ....