geri vites sensörü ne işe yarar

yunushan444

Daimi Üye
arkadaşlar günlerdir beynimi tırmalayan 2 soruyu sormak istiyorum geri vites sensörü ne işe yarar ve nerededir krank mili hareket sensörü ne işe yarar ve nerededir

KRANK MİLİ HAREKET SENSÖRÜ.......CKP.......

Bu sensörü diğer tüm sensörlerden ayıran belirgin bir özelliği var : eğer bozuksa aracı çalıştıramazsınız.
Krank mili pozisyon sensörü yağ pompasının yakınında ve krank mili dişlisinin önünde bulunur. ECU bu sensörün gönderdiği sinyallere göre krankın pozisyonu ve motor devrini belirler , enjektörlerin açıp kapanma zamanlarını , ve ateşleme zamanlamasını aldığı bu bilgilere göre ayarlar.
Eğer sensör bozuksa bilgi olmaz , bilgi de olmazsa püskürtme ve ateşleme de olmaz.
Uzun ömürlü olması için her 15000-20000 km de bir söküp hem sensörü , hemde soketini temizlemekte fayda var.

Umarim anlaşılır bir şekilde anlatmışımdır.........

GERİ VİTES PARK SENSÖRÜ

Geri vites sensorleri kamerali , mesafe olcerli sesli ve sadece sesli uyarili olmak uzere uc cesittir... Genellikle geri park icin arka tampona montajlanir ama naditende olsa onler icin sensor olan modellerde vardir...Amaci ise park esnasinda goremediginiz bolgeleri algilayarak sizin kaza yapmanizi sesli veya gorsel olarak engeller...Calisma prensibi ise sensorlerin yaydigi ultrasonik yarim ay seklindeki sinyaller karsilastiklari engellere carpip geri donerek sensorlere mesafe bilgisi verir...sensorlerden alinan bu bilgi beyine iletilir beyin bu bilgiyi mesafe veya ses olarak ekran veya buzzere bildirir bizde ekran veya buzerin diditlarinin sikligindan kalan mesafeyi anlayip ona gore karsilasilan engele park ederiz.....

Biraz uzun oldu ama detayli anlatayim dedim...

daha ne olsun.5 yaşındaki oğlum bile anladı😀 eline sağlık abi..

navigasyon u ne yapıyon izmirli?evin yolunumu bulamıyon😀😀😀

bakiergul tarafından yazılan metin:

Bu sensörü diğer tüm sensörlerden ayıran belirgin bir özelliği var : eğer bozuksa aracı çalıştıramazsınız.
Krank mili pozisyon sensörü yağ pompasının yakınında ve krank mili dişlisinin önünde bulunur. ECU bu sensörün gönderdiği sinyallere göre krankın pozisyonu ve motor devrini belirler , enjektörlerin açıp kapanma zamanlarını , ve ateşleme zamanlamasını aldığı bu bilgilere göre ayarlar.
Eğer sensör bozuksa bilgi olmaz , bilgi de olmazsa püskürtme ve ateşleme de olmaz.
Uzun ömürlü olması için her 15000-20000 km de bir söküp hem sensörü , hemde soketini temizlemekte fayda var.

*clap**clap**clap*

bilgiler için teşekkürler bende otomotiv bölümünü okudum böyle şeyler aslında her şöförün bilmesi gerekir

serdarengin tarafından yazılan metin:
daha ne olsun.5 yaşındaki oğlum bile anladı😀 eline sağlık abi..

Eyvallah kardesim......

doblo vip premio tarafından yazılan metin:
bakiergul tarafından yazılan metin:

*clap**clap**clap*

Rica ederim ...dilimiz dondugunce anlatmaya calistim
bilgiler için teşekkürler bende otomotiv bölümünü okudum böyle şeyler aslında her şöförün bilmesi gerekir

sorularımın cevabını çok güzel bir şekilde aldım çok çok teşekkür ederim yerlerini biliyor musunuz sensörlerin acaba ?

yunushan444 tarafından yazılan metin:
sorularımın cevabını çok güzel bir şekilde aldım çok çok teşekkür ederim yerlerini biliyor musunuz sensörlerin acaba ?

Sevgili kardesim cok guzel sekilde anladim diyorsun .....pesinden sensorlerin yerlerini soruyorsun......verdigim cevaplarda cok acik sekilde yerlerini yazdim zaten saiyorum sen cevaplari iyice okumadin ......yada benimle kafa buluyorsun....

yerini söyledin kardeşimde sökmek için zor bi bölge mi hiç sökmeyi denediniz mi diycektim de pek saçma sordum haklısın kardeşim hani bazı parçalar olur el kol girmez o manada ....

yunushan444 tarafından yazılan metin:
yerini söyledin kardeşimde sökmek için zor bi bölge mi hiç sökmeyi denediniz mi diycektim de pek saçma sordum haklısın kardeşim hani bazı parçalar olur el kol girmez o manada ....

Motor mekanik bilgin yoksa daha once boyle bir islemyapmadinsa bulasma derim"...

saol kardeşim ben çocukluk dönemlerimden beri arabalarla ilgileniyorum hatta normalden fazla diyebiliriz ama dediğin gibi bilmediğim bi parçayı kurcalamak akıl kari değil

Back