Euro5 1.3 multijet V kayışı

SonYolcu

Onursal Üye
Doblo
Adı
Kahramankent
Kan Grubu
0 +
Aracınız
Doblo
Modeli
Elegance
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2014
Aracımı 2014 yılında sıfır km olarak aldım şuanda 59 bin km'ye geldi.V kayışı için kitapçıkta 60 bin km yazılmış yıldan bağımsız olarak.Kayışı araç üzerinde gözle inceledim dış kısımda ki yazılar duruyor silinmemiş kayışın iç kısımlarında ki kanallarda da olumsuz herhangi bir durum göremedim.Fabrikanın koydyğu V kayışı kaç km dayanıyor bilen var mı?

Bende 2014 te sıfır aldım 91000 km şu an. Değiştirmek için kayış aldım. Lakin bende inceledigimde kayış üzerinde her hangi olumsuz bir durum tespit edemedim. Sanayide ustama sordum oda lüzum görmedi. Yedek olarak arabada tutuyorum ama yakın zamanda değişim yapmayı düşünüyorum. Sonuç ta fabrika verileri boşa konmuyor

Bende 2014 te sıfır aldım 91000 km şu an. Değiştirmek için kayış aldım. Lakin bende inceledigimde kayış üzerinde her hangi olumsuz bir durum tespit edemedim. Sanayide ustama sordum oda lüzum görmedi. Yedek olarak arabada tutuyorum ama yakın zamanda değişim yapmayı düşünüyorum. Sonuç ta fabrika verileri boşa konmuyor
Daha önce hiç V kayışı değişimi yapmadınız mı? Fabrikasyon V kayışına 91000 km mi oldu?

Ever fabrika çıkışı değişim olmadı
Opel 1.3 cdti yani multijet motor onlarda V kayışı değişim km'si daha uzun yanılmıyorsam 90 bin km diye biliyorum.Sanayilerde satılan kayışlar orjinaller kadar dayanıklı değil diye söylemişti yıllar önce Bursa'da Mehmet Çelik amca vardı motor ustası rahmetli oldu.Fabrika çıkışlı kayışların hepsi çok uzun dayanır sonradan takılan kayışlar orjinal gibi olmaz diye söylerdi haklıymış.

Sonradan takılan hiç bir parça fabrikada takılan gibi olmuyor. Fren balatalari erken bitiyor. Baskı balata erken bitiyor. Diğer mekanik parçalar daha az dayanıyor. Fabrikası her zaman kaliteli parça takiyor.

Bende d2 var 2 defa motor kayışı değiştim biri 126 bin biraz geçirmiştim biri 134 bin fabrika veriside 120 bin km kitapçıkta sonraki kasalarda km leri iş sağlam olsun diye biraz daha düşürmüşler.Mesela sizin dediğiniz gibi motor kayışı 60 bin kayış triger 120 bin zincir triger 160 bin d2 de zincir 240 bin kayış triger 120 bin motor kayışı 120 bin

Bende d2 var 2 defa motor kayışı değiştim biri 126 bin biraz geçirmiştim biri 134 bin fabrika veriside 120 bin km kitapçıkta sonraki kasalarda km leri iş sağlam olsun diye biraz daha düşürmüşler.Mesela sizin dediğiniz gibi motor kayışı 60 bin kayış triger 120 bin zincir triger 160 bin d2 de zincir 240 bin kayış triger 120 bin motor kayışı 120 bin
Renault triger V kayış değişim periyodu Türkiye ile Avrupa arasında yarı yarıya fark var km olarak.Bende 60 bin km'den fazla dayanacağını düşünüyorum firma kendini sağlama almak için değişim km'sini düşük tutuyor.1.3 cdti opellerde 90 bin km V kayış değişim km'si de aslında burumu tescillemiş oluyor.

Son düzenleme:
Direksiyon yağını ve fren hidroliğini değiştirdiniz mi üstat? Sıfır aldıktan sonra hiç antifriz konuldu mu araca?
Direksiyon yağı değişimini naçizane kendim yaptım. İki kere. Fren hidrolik yağı nı da en kısa süre içinde değiştirmeyi düşünüyorum.Antifriz değişimi ni de bir kere yaptım.

Direksiyon yağı değişimini naçizane kendim yaptım. İki kere. Fren hidrolik yağı nı da en kısa süre içinde değiştirmeyi düşünüyorum.Antifriz değişimi ni de bir kere yaptım.
Direksiyon yağını kaç km'de değiştirdiniz çıkan yağın renginde bozulma var mıydı?

D2 dobloyu ilk aldığımız sene kutusunda hafif kaçak vardı, direksiyon yağı simsiyahtı kırmızı yağla değiştirdik, aradan 2 hafta geçmeden kutuyu yaptırdık çıkan yağ yine simsiyahtı, yine kırmızı yağla değişti 2-3 senedir hala kırmızı duruyor, biz aldığımızda hiç değişmemişti sanırım, çıkan siyah yağın izi elimden 2-3 hafta çıkmadı çok pis bir yağdı.

Direksiyon yağını kaç km'de değiştirdiniz çıkan yağın renginde bozulma var mıydı?
Tam olarak hatırlamıyorum.İki yıl oldu.Renginde çok koyu bir hal yoktu.Kokusu biraz ağır geliyordu.

V kayışı değişimi yaptığınızda çıkan kayışın resmini buradan paylaşabilir misiniz rica etsem?Ustanız veya siz vaktiniz varsa kayışı inceleyip durumu hakkında yazacağınız yorumu merakla bekliyorum.Dğer araç üreticileride yurt dışında triger kayışı gibi parçaların değişim km leri bizimle neredeyse 2 katı düzeyinde farklar oluyor mesela renault triger kayışı avrupa ile türkiye arasında km olarak çok fark var.Aynı araçlar halbuki.

V kayışı değişimi yaptığınızda çıkan kayışın resmini buradan paylaşabilir misiniz rica etsem?Ustanız veya siz vaktiniz varsa kayışı inceleyip durumu hakkında yazacağınız yorumu merakla bekliyorum.Dğer araç üreticileride yurt dışında triger kayışı gibi parçaların değişim km leri bizimle neredeyse 2 katı düzeyinde farklar oluyor mesela renault triger kayışı avrupa ile türkiye arasında km olarak çok fark var.Aynı araçlar halbuki.
Tabi ki değişim yaptıktan sonra resim paylaşımı yaparım.👍

Tabi ki değişim yaptıktan sonra resim paylaşımı yaparım.👍
Şanzıman yağını hiç değiştirdiniz mi Sefa Bey? Bu bakımda inşaALLAH direksiyon ve fren hidroliğini değiştireceğim.

Değiştirdim.
Öncelikle verdiğiniz cevap için teşekkür ederim Sefa Bey. Kaç km'de değişim yaptınız? Çıkan yağın durumu nasıldı? Değişim sonrası bir fark oldu mu vites geçişlerinde? Değişimi yetkili serviste mi yaptınız?

Öncelikle verdiğiniz cevap için teşekkür ederim Sefa Bey. Kaç km'de değişim yaptınız? Çıkan yağın durumu nasıldı? Değişim sonrası bir fark oldu mu vites geçişlerinde? Değişimi yetkili serviste mi yaptınız?
74 bin km de yaptım. Aynı zamanda debriyaj baskı balata da değişti. Yağ çok kötü değildi ama kullanım yılı itibariyle değiştirmek istedim. Buca 6.sanayide Çağdaş oto da değişim yaptırdım.Viteslerde bir sıkıntı yok. Vites değişiminde bir sıkıntı yaşamadım. Geçişler gayet nizami.

Back