Euro5 1.3 multijet V kayışı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SonYolcu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

SonYolcu

Onursal Üye
Ayın Popüler Yazarı
Doblo
Adı
Kahramankent
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
Modeli
Urban
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2014
Renk
Beyaz
Aracımı 2014 yılında sıfır km olarak aldım şuanda 59 bin km'ye geldi.V kayışı için kitapçıkta 60 bin km yazılmış yıldan bağımsız olarak.Kayışı araç üzerinde gözle inceledim dış kısımda ki yazılar duruyor silinmemiş kayışın iç kısımlarında ki kanallarda da olumsuz herhangi bir durum göremedim.Fabrikanın koydyğu V kayışı kaç km dayanıyor bilen var mı?

Bende 2014 te sıfır aldım 91000 km şu an. Değiştirmek için kayış aldım. Lakin bende inceledigimde kayış üzerinde her hangi olumsuz bir durum tespit edemedim. Sanayide ustama sordum oda lüzum görmedi. Yedek olarak arabada tutuyorum ama yakın zamanda değişim yapmayı düşünüyorum. Sonuç ta fabrika verileri boşa konmuyor

Bende 2014 te sıfır aldım 91000 km şu an. Değiştirmek için kayış aldım. Lakin bende inceledigimde kayış üzerinde her hangi olumsuz bir durum tespit edemedim. Sanayide ustama sordum oda lüzum görmedi. Yedek olarak arabada tutuyorum ama yakın zamanda değişim yapmayı düşünüyorum. Sonuç ta fabrika verileri boşa konmuyor
Daha önce hiç V kayışı değişimi yapmadınız mı? Fabrikasyon V kayışına 91000 km mi oldu?

Ever fabrika çıkışı değişim olmadı
Opel 1.3 cdti yani multijet motor onlarda V kayışı değişim km'si daha uzun yanılmıyorsam 90 bin km diye biliyorum.Sanayilerde satılan kayışlar orjinaller kadar dayanıklı değil diye söylemişti yıllar önce Bursa'da Mehmet Çelik amca vardı motor ustası rahmetli oldu.Fabrika çıkışlı kayışların hepsi çok uzun dayanır sonradan takılan kayışlar orjinal gibi olmaz diye söylerdi haklıymış.

Back